Weihrauch HW100 S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
2 som tam urcite nenabil - aspon nie vedome. Je ale mozne ze som tam nabil druhu (normalne s uvolnenou spustou) ked po vystrele ostala diabolka zaseknuta v kanali (hypoteza c.2)
Nikdy sa mi totiz nestalo na ziadnej mojej vzduchovke (S631, CZ200) aby mi po vystrele zostala diaboka v hlavni - tlak som mal cca 150 (bol to len 4. zasobnik).
Jasnym "vynnikom" je diabolka - ktora sa ohla a nesla do hlavne ale do kanala. Urcite nebola nabita opacne - nebola ani prva a ani posledna v zasobniku.
Prinosom je ale ze som si mohol "osahat" creva zbrane. Uz teraz mi je jasne ze sa nejak budem musiet zbavit mnozstva vazeliny v ktorom je udernik. Stacilo by to postriekat priamo v puzdre priemyselnym odmastovacom a nechat rozpustenu vazelinu vytiect (a naolejovat potom), alebo mam radsej bici mechanizmus vybrat a odmastit to "rucne" a naolejovat????
Nikdy sa mi totiz nestalo na ziadnej mojej vzduchovke (S631, CZ200) aby mi po vystrele zostala diaboka v hlavni - tlak som mal cca 150 (bol to len 4. zasobnik).
Jasnym "vynnikom" je diabolka - ktora sa ohla a nesla do hlavne ale do kanala. Urcite nebola nabita opacne - nebola ani prva a ani posledna v zasobniku.
Prinosom je ale ze som si mohol "osahat" creva zbrane. Uz teraz mi je jasne ze sa nejak budem musiet zbavit mnozstva vazeliny v ktorom je udernik. Stacilo by to postriekat priamo v puzdre priemyselnym odmastovacom a nechat rozpustenu vazelinu vytiect (a naolejovat potom), alebo mam radsej bici mechanizmus vybrat a odmastit to "rucne" a naolejovat????
Určitě "postaru" - rozebrat, vytřít a naolejovat. Odmasťovač se všude nedostane.
Sundáš pažbu, odděláš spoušťové ústrojí, odšroubuješ dole destičku, která zvedá páku, co otáčí zásobníkem, pak sundáš zadní krytku, pak vyťukneš čep, která je v nabíjecí páce (pozor, musíš na to mít něco zahnutého, je to tam zešikma) a všechno ti to vypadne ven. Dej bacha ať neztratíš tu malou zarážku, která drží pružinku, co pomáhá napínací páce.
Sundáš pažbu, odděláš spoušťové ústrojí, odšroubuješ dole destičku, která zvedá páku, co otáčí zásobníkem, pak sundáš zadní krytku, pak vyťukneš čep, která je v nabíjecí páce (pozor, musíš na to mít něco zahnutého, je to tam zešikma) a všechno ti to vypadne ven. Dej bacha ať neztratíš tu malou zarážku, která drží pružinku, co pomáhá napínací páce.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
NOU KOMENT!
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=44678
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=44678
- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
praveze by sa nejaky "comment" hodil... pochopil som ze stelovaciu srobu treba zahriat a tak najprv zatocit a potom vytocit
Ale aspon tie 2 posledne odstavce by nam mohol niekto lingvisticky zdatny prelozit, lebo viac hadam ako chapem pri nich. Velmi ma zaujima co chcel autor povedat tymi obrazkami kde je zltou cosi pokreslene.

- pem
- Kontaktovat uživatele:
Větrovky - nový člen diskuze PEM
Zdravím všechny. Jsem nový člen diskuse - PEM. Pravda, jsem starší - 50 let. Dříve sjem střílel krajské třídy z malorážek. Pak byla asi 25 let přestávka a dnes mne to opět chytlo. Mám vzduchovku Hammerli Hunter Force 900 Combo. Nyní bych chtěl přejít na větrovku, ale nevím jakou. Líbí se mi HW 100 S. Co Vy na to?
Jsi zvyklý na kvalitu, tudíž ber pouze kvalitu tzn. u sportovních větrovek HW 100S - 100T az na tvar pažby, jedno jest. Pak AA od 410 nahoru ..Výhodou pro větrovku je regulátor, to je jeden ze základních orientačních prvků ,který je dobré klást na váhy jako první položku. Střední až nižší značky jako FX neber v potaz, jedná se o předražené šunty, se zastaralou a nekvalitní technologií zpracování. Byly by to vyhozené peníze, moje teď plavou někde u Jiráskova mostu...
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za opodpověď. Jestli jsem zvyklý na kvalitu, to nevím, protože s odstupem času nevím, co je kvalitní a co ne. Chci takovou zbraň, na kterou se můžu spolehnout, která bude mít konzistenční střely - minimálně 100 ran, a která bude taky na oko hezká. HW 100 S vypadá moc hezky. Samožřejmě taky přesnost hraje svoji nevýznamnou roli. Docela mně překvapilo, že se vzduchovkou (vetrovkou) lze bez problémů střílet na 50 i více metrů. Je to každopádně posun k lepšímu, než za doby Slávie. Chtěl bych ještě poradit, co je třeba dokoupit k této zbrani (HW 100S) další věci, aby byla střelby schopná, tzn. natankování zásobníku vzduchu a jiné věci, o kterých zřejmě ještě nemám ani tušení. Děkuji.
HW100S -T 16J
- regulátor
- velmi kvalitní zpracování
- skvělá spoušť, plnohodnotně stavitelná
- rychloplnění
- dva čtráctiranné zásobníky
- kompenzátor, u některých modelů závit na tlumič nebo jiné nástavce
- 140 ran na jedno naplnění / 200bar - 70bar / -+ 1,5m/s
- možnost odšroubovat tlakový zásobník a plnit redukcí, která je součástí dodávky
- nutno dokoupit tlakovou, přepouštěcí hadici s manometrem, který není nezbytný ale hodí se 1.000,- - 2.000,- Kč
- tlaková láhev - láhve nejlépe na 300bar - 2.000,- - 3.000,- Kč
mrkni na stránky sidewindera www.strelectvi.info - něco Ti to napoví
- regulátor
- velmi kvalitní zpracování
- skvělá spoušť, plnohodnotně stavitelná
- rychloplnění
- dva čtráctiranné zásobníky
- kompenzátor, u některých modelů závit na tlumič nebo jiné nástavce
- 140 ran na jedno naplnění / 200bar - 70bar / -+ 1,5m/s
- možnost odšroubovat tlakový zásobník a plnit redukcí, která je součástí dodávky
- nutno dokoupit tlakovou, přepouštěcí hadici s manometrem, který není nezbytný ale hodí se 1.000,- - 2.000,- Kč
- tlaková láhev - láhve nejlépe na 300bar - 2.000,- - 3.000,- Kč
mrkni na stránky sidewindera www.strelectvi.info - něco Ti to napoví
- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
Navrhujem zalozit Wiki stranku o vetrovkach/vzduchovkach, kde by sme uz 100 krat povedane veci spisali a stale aktualizovali (nieco po vzore strelectvi.info ale vseobecnejsie) Tak ako toto, tak obycajne kazde vlakno skonci pri "obohranych" temach:
- aku naj- presnejsiu/kvalitnejsiu/vrazednejsiu vzduchovku si mam vybrat (najlepsie do 3000 korun)
- .177/.22
- ake dalsie prislusenstvo budem k nej potrebovat
- kde zozeniem vzduchovu flasu (a potom musi alex. do kazdeho vlakna pisat to iste
)
- cim/kde sa plni vzduchova flasa
- bude mi tam stacit optika 4x20, alebo si mam priplatit za 3-7x20
- co je to PCP, PCA, regulator, quickfill, boxtest, paralaxa, mildot, sidelever, kompenzator...
- kde mi predaju tlmic, laser a nocne videnie
alebo celkom odveci temy:
- moj kver je za tie prachy XY krat lepsi
- na XY metrov sa to trafit NEDA lebo bla bla bla...
Myslim to len v dobrom a celkom vazne. Pomocou Wiki stranok by mohla komunita efektivnejsie pomoct hlavne zacinajucim/navracajucim uzivatelom ako pem, ktorych chapem a respektujem. Napriklad po podobnej otazke ako bola polozena, by stacilo uviest odkaz na konkretny clanok so specifikaciami HW100 a zakladmi a PCP zbraniach, odkial by uz boli odkazy na flasky, optiku... Hlavne na fore by sa riesili veci, ktore by sa po "dozreti" transformovali na clanok do Wiki.
- aku naj- presnejsiu/kvalitnejsiu/vrazednejsiu vzduchovku si mam vybrat (najlepsie do 3000 korun)
- .177/.22
- ake dalsie prislusenstvo budem k nej potrebovat
- kde zozeniem vzduchovu flasu (a potom musi alex. do kazdeho vlakna pisat to iste

- cim/kde sa plni vzduchova flasa
- bude mi tam stacit optika 4x20, alebo si mam priplatit za 3-7x20
- co je to PCP, PCA, regulator, quickfill, boxtest, paralaxa, mildot, sidelever, kompenzator...
- kde mi predaju tlmic, laser a nocne videnie
alebo celkom odveci temy:
- moj kver je za tie prachy XY krat lepsi
- na XY metrov sa to trafit NEDA lebo bla bla bla...
Myslim to len v dobrom a celkom vazne. Pomocou Wiki stranok by mohla komunita efektivnejsie pomoct hlavne zacinajucim/navracajucim uzivatelom ako pem, ktorych chapem a respektujem. Napriklad po podobnej otazke ako bola polozena, by stacilo uviest odkaz na konkretny clanok so specifikaciami HW100 a zakladmi a PCP zbraniach, odkial by uz boli odkazy na flasky, optiku... Hlavne na fore by sa riesili veci, ktore by sa po "dozreti" transformovali na clanok do Wiki.
Naposledy upravil(a) igi_79 dne 22 říj 2008 23:48, celkem upraveno 1 x.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
A nebo by si každý před tím než vznese XYZ dotaz měl přečíst fórum, poté vznést dotaz, schválně jsem si dal prácí a projel trejd o AA - CZ200 - HW 100 , vše je tam tak 50krát, stále ale platí radši jeden dotaz než 2 hodiny čtení.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, vidím, že Vás to poněkud rozhodilo. Mám na mysli mé dotazy. Samozřejmě jsem četl recenze o HW 100. Ale jen od jednoho člověka a tím je Kubajz. Očekávám zkušenosti i od dalších. Ale to neznamená, že Vy ostatní budete agresivně reagovat na mé dotazy. Tím chci řict, že pokud něco nevím, a přiznám to, že jsem blbec. Nejsem příznivcem arogantního dopisování na foru. Pokud sem píšu, tak proto, abych se něco dozvěděl od zkušenějších - ať je mu 10let nebo 60. Jediný, kdo mě zatím slušně odpověděl je Sportovec. Za to mu děkuji. Jsem brňák. Velmi by mi taky pomohlo, kdyby někdo mohl poradit či nabídnout, kam chodit střílet, samozřejmě mimo placené střelnice. Dosud jsem nenarazil na vzduchovkáře ze stejného regionu.
... a to jsi tu jen chvilku
Já jsem taky z Brna, ale střílím buďto doma na zahradě, či na chalupě, taktéž na zahradě. To jen do 65 metrů. Na větší vzdálenosti pak v polích a lukách. Střelnice, jakož i jakékoli jiné sdružovací prostory jsou příliš svazující.
.

Já jsem taky z Brna, ale střílím buďto doma na zahradě, či na chalupě, taktéž na zahradě. To jen do 65 metrů. Na větší vzdálenosti pak v polích a lukách. Střelnice, jakož i jakékoli jiné sdružovací prostory jsou příliš svazující.
.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Radaware, plně s tebou souhlaím. Sdružovací spolky jsou zajisté svazující. Taky dávám přednost klidu při střelbě. Napadlo mě, zda by to nešlo třeba si zastřílet v lomu pod Hády. Ještě jsem tam nebyl si to omrkount, ale mám to v plánu. Bohužel jsem dost pracovně vytížen. A toto je zároveň odpověď pro Josepha. Nemůžu si dovolit z časových důvodů jen tak odejet na Šumavu si zastřílet. Pokud Ty ano, jen Ti závidím. Chtěl bych odpovědět ještě Igi-79. Myšlenka je to zajímavá ale nevím, kdo by ji uskutečnil. Kdyby se to někomu podařilo, bylo by to dobré pro Vás a i pro mě a všechny začínající nebo vracející se střelce ze vzduchovek.
Ode mně jenom poznámka, vím, že se opakuju a netýká se to jenom pem-a.
Když už se chystáte utratit desítky tisíc za větrovku s příslušenstvím, tak prvně utraťte pár stovek a přijeďte se podívat na nějaký ten sraz.
Vyvarujete se tak chyb, kterými jsme vesměs všichni prošli a ve finále to bude znamenat ušetřené peníze, čas a nervy.
Když už se chystáte utratit desítky tisíc za větrovku s příslušenstvím, tak prvně utraťte pár stovek a přijeďte se podívat na nějaký ten sraz.
Vyvarujete se tak chyb, kterými jsme vesměs všichni prošli a ve finále to bude znamenat ušetřené peníze, čas a nervy.