Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nedokazu si predstavit, proc by broky nicily drazky. Volovo jako volovo. Ale ekšpert zajiste nejsem, takze je to mozne. Vice broku hlavni asi neprospiva, ale zaprve to asi nebude nic radikalniho a zadruhe by me to u QBčka az tak strasne nemrzelo. Do nejaky vetrovky za 20k by to asi nenacpal. Takze asi tak. At se k tomu vyjadri povolanejsi.
A nekde sem cet, ze drazky na diabolce by snad meli stabilizovat jeji let. Mozna to je jen marketingovy tah, protoze sem to tusim cet primo u nejakych diabolek. Mozna to ma fungovat na podobnem principu jako letky u sipu? prohlubne u golfovych micku? Opravdu si nejsem jist.
A nekde sem cet, ze drazky na diabolce by snad meli stabilizovat jeji let. Mozna to je jen marketingovy tah, protoze sem to tusim cet primo u nejakych diabolek. Mozna to ma fungovat na podobnem principu jako letky u sipu? prohlubne u golfovych micku? Opravdu si nejsem jist.
Mno mozna asi jak se to vezme.Olovo na diabolce v hlavni drzi hlavne sukynka,ktera je tenka,ze ji lehce zmacknes mezi dva prsty,ale olovena kulicka uz se macka hur.Mozna by se po castem strileni opravdu opotrebovaly.Nicmene jak rikas u vzducharny za par tisic to clovek neresi,ale do HWcka za 25 litru bych to nedal ani nahodou.RedAce píše:. Volovo jako volovo. .

To jste na zakladce nemeli fyziku? (Mysleno obecne na vsechny zacatecniky, kteri se divy, ze dva druhy streliva litaji jinak).
Vzdyt je to prirozene, ze dva jinak tvarovane predmety se chovaji za letu jinak! Hmotnost take hraje roli, ale v tomto pripade takova nestejnost je dana tvarem!
Zkuste se prosim nad problemem nejdrive zamyslet a pak psat dotazy. Mam takovy pocit, ze podobne veci se tu resi pravidelne.
Poznamka: Na 11m se tvar streliva nemusi markantne projevit - tady doslo i k dalsim vlivum -> netesnost v hlavni apod.
Vzdyt je to prirozene, ze dva jinak tvarovane predmety se chovaji za letu jinak! Hmotnost take hraje roli, ale v tomto pripade takova nestejnost je dana tvarem!
Zkuste se prosim nad problemem nejdrive zamyslet a pak psat dotazy. Mam takovy pocit, ze podobne veci se tu resi pravidelne.
Poznamka: Na 11m se tvar streliva nemusi markantne projevit - tady doslo i k dalsim vlivum -> netesnost v hlavni apod.
Hatsan 100 + Watlher 4x32 AO
Prave,ze me zajimaji ty dalsi vlivy. Je mi jasne,ze 2 veci litaji jinak,kdyby to bylo na vi metru,neptla bych se na nic,ale na 11m rozdil 4cm.tominekk píše:To jste na zakladce nemeli fyziku? (Mysleno obecne na vsechny zacatecniky, kteri se divy, ze dva druhy streliva litaji jinak).

Zdravím,
mám možná hloupý dotaz, ale proč se vyrábí různé varianty diabolek se stejnou ráží. Mám na mysli 4,48, 4,49 4,50, 4,51 atd. Jde o to vyzkoušet, co z té které zbraně lítá líp nebo existuje aspoň nějaká poučka co kupovat pro jaký typ střelby, síly zbraně a vzdálenosti?
díky
mám možná hloupý dotaz, ale proč se vyrábí různé varianty diabolek se stejnou ráží. Mám na mysli 4,48, 4,49 4,50, 4,51 atd. Jde o to vyzkoušet, co z té které zbraně lítá líp nebo existuje aspoň nějaká poučka co kupovat pro jaký typ střelby, síly zbraně a vzdálenosti?
díky
Walther SSP (.22 LR)
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jednak pro to že hlaveň po 100 000 ranách bude mít za jisté sice jen o málo ale přeci jen jiný průmer hlavně a pak kdo ti zaručí že hlaveň je dokonale 4,500000 ? vše je o zkoušení ... vetší diabloka lépe vyplní "pole" při zaříznutí do drážek a lépe bude sedět v "závitu" Kubajz myslím používá 4,52 u HW mně u EVa vyhovuje 4,51 a 4,52 u Cz200 jsem nepoznal rozdíl mezi 4,50 - 4,52.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
U LOV21 jsem vyzkoušel od JSB laborace 4.50,51,52 .Rozdíl jsem žádný rukou nepoznal.
Bylo by dobré změřit výstupní rychlost měřením.U jakékoliv zbraně.
Možná by bylo zajímavé zjištění,že naopak rozměry směrem dólů (4.48,4.49) třeba budou znamenat zvětšení rychlosti.
Třeba je s určitým zaříznutím do drážek počítáno a menší tření bude u slabších zbraní(LOVka) třeba znamenat nárůst rychlosti.
Pokud jsou broky č.11 opravdu o rozměru 4,5mm ,je zvláštní že jdou tak ztěžka zasunout závěrem.Pokud bude příležitost,zkusím střelit do vody a podívat se jestli se v hlavni nějak zdeformovali.To samé i diabolami od JSB.
Bylo by dobré změřit výstupní rychlost měřením.U jakékoliv zbraně.
Možná by bylo zajímavé zjištění,že naopak rozměry směrem dólů (4.48,4.49) třeba budou znamenat zvětšení rychlosti.
Třeba je s určitým zaříznutím do drážek počítáno a menší tření bude u slabších zbraní(LOVka) třeba znamenat nárůst rychlosti.
Pokud jsou broky č.11 opravdu o rozměru 4,5mm ,je zvláštní že jdou tak ztěžka zasunout závěrem.Pokud bude příležitost,zkusím střelit do vody a podívat se jestli se v hlavni nějak zdeformovali.To samé i diabolami od JSB.