Monsoon Fx airguns
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
...............
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 19:20, celkem upraveno 1 x.
Miliusi ano, je to stará verze. Věděl jsem o tom a v Aeronu mi to potvrdili. Což mi vyhovuje. Je to jednodušší systém, než ty nové. A opravdu jsou to všechno kusy železa a mosazi. Žádný plech. Poctivá Axelssonova práce.
Ještě k tomu regulátoru - kvůli úspoře vzduchu by se jistě hodil. Jinak má podle všech testů FX obecně lepší konzistenci, než většina flint s regulátorem. To ostatně ověřím brzy osobně.
Mimochodem - Whisper je pořád T12. Čili je to přiznaná modifikace.
Ještě k tomu regulátoru - kvůli úspoře vzduchu by se jistě hodil. Jinak má podle všech testů FX obecně lepší konzistenci, než většina flint s regulátorem. To ostatně ověřím brzy osobně.
Mimochodem - Whisper je pořád T12. Čili je to přiznaná modifikace.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Když má větrovka regulátor, tak má u mě zdarma třicet bodů ze sta možných a naopak.
U větrovky bez regulátoru se sice dá konzistence vychytat, ale je to jen na pár (desítek) ranách, jinak je graf konzistentních výstřelů vždycky parabola. Co z toho, že se jednotlivé výstřely neliší víc než o metr, když mezi prvním a třicátým výstřelem je rozdíl 10m/s.
Kdežto u větrovky s regulátorech je konzistence přímka a člověk se může jenom soustředit na vyhlazení špiček. U poslední HW100 (pro Relsokova kamaráda) co jsem rozebíral, čistil a mazal to po úpravě dávalo +-0,8m/s z původních asi +-2ms. Ale zkoušel jsem to jen na deseti ranách, dál mě to nebavilo. Ev2 to má podobné - prostě to má furt stejný tlak, tak střílí furt stejně.
U větrovky bez regulátoru se sice dá konzistence vychytat, ale je to jen na pár (desítek) ranách, jinak je graf konzistentních výstřelů vždycky parabola. Co z toho, že se jednotlivé výstřely neliší víc než o metr, když mezi prvním a třicátým výstřelem je rozdíl 10m/s.
Kdežto u větrovky s regulátorech je konzistence přímka a člověk se může jenom soustředit na vyhlazení špiček. U poslední HW100 (pro Relsokova kamaráda) co jsem rozebíral, čistil a mazal to po úpravě dávalo +-0,8m/s z původních asi +-2ms. Ale zkoušel jsem to jen na deseti ranách, dál mě to nebavilo. Ev2 to má podobné - prostě to má furt stejný tlak, tak střílí furt stejně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ta "úprava" spočívala v tom rozebrání, vyčištění od vazelíny, namazání Wurthem Multi a složení.
Úprava je asi silné slovo...

Úprava je asi silné slovo...
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
No tak to potom ano...
Vlastně jsem to tu někde četl, jak to měl celé zalepené a všechno lítalo kamkoli. Stejně tu psal Alex, jak si máznul tefloňáčkem útroby flinty a pak se divil. Nojo, je to háklivá technika.
Čím čistíš/odmašťuješ? Já mám kromě benzínu docela dobrou zkušenost s isopropylem.

Čím čistíš/odmašťuješ? Já mám kromě benzínu docela dobrou zkušenost s isopropylem.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Vstoupím do diskuze o čištění, získal jsme mega srágoru. jmnuje se to čistič pro speciální učely , od firmy PORTA - origo jméno Bremsen-Reiniger 79-02 mít to před rozenbíráním EVa bylo by to okáááááá, rozpouští to i kordyt a všechen bordel po střelbě s ostrých, nasříkal jsem EVO jen takkkkkk a všechno mastné vyteklo do smrkáčku, myslí,mm všechno , poté jsem ejn lehce stříknul minerálním řídkým olejem.... Dneska se budu prát s další HW100 a AA510 co mně přišla tak se Kubajzi těž až ti budu volat že nemůžu přez Antitamper.
Fotka toho mega odmaštovadla. Pro porvani velikosti krabičky diabolek (500 ks 22 a 500 ks 177 )

Nastrikal jsem s tim soustruh kterej mel barvu po 60ti letech tmave zelenou a ejhle on byl modrej
Fotka toho mega odmaštovadla. Pro porvani velikosti krabičky diabolek (500 ks 22 a 500 ks 177 )

Nastrikal jsem s tim soustruh kterej mel barvu po 60ti letech tmave zelenou a ejhle on byl modrej

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Tak abych svoji novou flintu jenom nehaněl / Cutlas /, zde jsou další poznatky :
- manometr při nulovém tlaku ukazuje 20bar, což je nepodstatná závada na větrovce za cca 27.000,- Kč
- při výkonu "30" je konzistentních ran 35 = 31,5 - 30,5
- při výkonu "21" je konzistentních ran 60 = 21,40 - 20,40
Nižší výkon jsem neměřil ale tato konzistence se mi líbí. Plus - mínus 0,5 J je v pohodě. Nicméně je nutné celou flintu rozložit, vyčistit od podle mne konzervační vazelíny a namazat tím správným mazadlem viz. Kubajz, např. Bez vyčištění větrovce poklesl výkon o 4J při přechodu ze 22st. do 10 st. HW je nasazená ,vysoká laťka a Cutlas ji překonat nemůže, ale má i své klady v krásné pažbě se stavitelnou botkou, závitem na hlavni, velmi dobrou konzistencí. Mínusy vidím tyto :
- chybí regulátor
- odflaklé spoušťové ústrojí
- drhnoucí pákový převod nabíjení
- malá kapacita zásobníku - 8ran
- rybina 11mm je trochu širší a jdou tam blbě základny montáže od Kozapu
- nepřesný manometr
Zatím jsem netestoval přesnost, ta bude až v neděli, pokud bude bezvětří.
- manometr při nulovém tlaku ukazuje 20bar, což je nepodstatná závada na větrovce za cca 27.000,- Kč
- při výkonu "30" je konzistentních ran 35 = 31,5 - 30,5
- při výkonu "21" je konzistentních ran 60 = 21,40 - 20,40
Nižší výkon jsem neměřil ale tato konzistence se mi líbí. Plus - mínus 0,5 J je v pohodě. Nicméně je nutné celou flintu rozložit, vyčistit od podle mne konzervační vazelíny a namazat tím správným mazadlem viz. Kubajz, např. Bez vyčištění větrovce poklesl výkon o 4J při přechodu ze 22st. do 10 st. HW je nasazená ,vysoká laťka a Cutlas ji překonat nemůže, ale má i své klady v krásné pažbě se stavitelnou botkou, závitem na hlavni, velmi dobrou konzistencí. Mínusy vidím tyto :
- chybí regulátor
- odflaklé spoušťové ústrojí
- drhnoucí pákový převod nabíjení
- malá kapacita zásobníku - 8ran
- rybina 11mm je trochu širší a jdou tam blbě základny montáže od Kozapu
- nepřesný manometr
Zatím jsem netestoval přesnost, ta bude až v neděli, pokud bude bezvětří.
2Sportovec:
Dneska sem se byl služebně v Brně a stavil sem se v Aeronu. Měli tam Cutlase a Gladiatora. Pan Suchomel mě nechal z Cutlase prásknout. Na první pohled pěkná flinta ve futuristickým stylu, příjemně lehká díky plastové pažbě. Ale byl u ní přesně ten stejný problém s natahovací pákou nevracela se zpět a natažení šlo poměrně ztuha díky drhnutí nevím o co. Vzhledově se mi ale velice líbila. Chci se právě zeptat jestli za ty peníze ta flinta stojí, 23 tisíc pro mě není zas tak málo a někeré názory z tohoto fóra mě pomalu přesvědčují o né moc valné kvalitě, popravdě teď nevím co si o tom mám myslet. Mám favority AA 510, AA410, HW100S a Cutlase. Kdybys měl poradit která z těchto kvéru je asi tak nej, cenově jsou cca skoro stejně. Díky za radu nebo spíš názor.
Dneska sem se byl služebně v Brně a stavil sem se v Aeronu. Měli tam Cutlase a Gladiatora. Pan Suchomel mě nechal z Cutlase prásknout. Na první pohled pěkná flinta ve futuristickým stylu, příjemně lehká díky plastové pažbě. Ale byl u ní přesně ten stejný problém s natahovací pákou nevracela se zpět a natažení šlo poměrně ztuha díky drhnutí nevím o co. Vzhledově se mi ale velice líbila. Chci se právě zeptat jestli za ty peníze ta flinta stojí, 23 tisíc pro mě není zas tak málo a někeré názory z tohoto fóra mě pomalu přesvědčují o né moc valné kvalitě, popravdě teď nevím co si o tom mám myslet. Mám favority AA 510, AA410, HW100S a Cutlase. Kdybys měl poradit která z těchto kvéru je asi tak nej, cenově jsou cca skoro stejně. Díky za radu nebo spíš názor.

Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 Sportovec doufám že Cutlase vezmeš v dohledné době na přestřelku do Milovic , rád bych se kouknul.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
Zdravím,
měl bych trochu legislativní dotaz (omlouvám se, jestli se to tu už řešilo, nečetl jsem celé vlákno).
Když bych si koupil nějaké FXko s tím třístupňovým nastavováním výkonu, můžu s tím střílet mimo střelnici (při nastavení na 16J)?
Dá se u nás koupit FXko neudušené na 16J (zbroják mám).
Jak je to s dovozem takové zbraně? Dá se dovézt bez potíží jako obyč vzduchovka do 16J nebo jsou na to potřeba papíry jako na klasickou zbraň?
Díky
měl bych trochu legislativní dotaz (omlouvám se, jestli se to tu už řešilo, nečetl jsem celé vlákno).
Když bych si koupil nějaké FXko s tím třístupňovým nastavováním výkonu, můžu s tím střílet mimo střelnici (při nastavení na 16J)?
Dá se u nás koupit FXko neudušené na 16J (zbroják mám).
Jak je to s dovozem takové zbraně? Dá se dovézt bez potíží jako obyč vzduchovka do 16J nebo jsou na to potřeba papíry jako na klasickou zbraň?
Díky
Walther SSP (.22 LR)
Zbraň, která dosahuje výkonu víc než 16J se už řadí do kategorie C. To znamená, že ji můžeš používat pouze na střelnici. Je totiž jedno, jestli máš "zrovna" nastaveno pod 16J. Dá se to u nás v pohodě koupit, ale pouze na ZP. Do zahraničí by jsi pro to musel osobně...
njn ptát se je jednodušší než si něco přečíst