Monsoon Fx airguns
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
................
Naposledy upravil(a) milius dne 05 črc 2009 19:19, celkem upraveno 1 x.
... ale ta spotřeba střeliva!!!
Pěkné video je též na www.fxairguns.com
Už u Typhoona tu spotřebu vidím a to má jen 16 ran. Než bys dal dvě, tři rány u jednoranky, je zásobník prázdný. Taky to má vliv na snahu střílet přesně při "zábavném kropení", kdy si člověk řekne: "Ále co, když se netrefím touhle ránou, tak tou druhou, či třetí..."
Už jsem si toho na sobě všimnul a je třeba s tím bojovat.

Pěkné video je též na www.fxairguns.com
Už u Typhoona tu spotřebu vidím a to má jen 16 ran. Než bys dal dvě, tři rány u jednoranky, je zásobník prázdný. Taky to má vliv na snahu střílet přesně při "zábavném kropení", kdy si člověk řekne: "Ále co, když se netrefím touhle ránou, tak tou druhou, či třetí..."
Už jsem si toho na sobě všimnul a je třeba s tím bojovat.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Díky za odpověď. Ano, ptát se je jednoduší než si něco přečístpussylala píše:Zbraň, která dosahuje výkonu víc než 16J se už řadí do kategorie C. To znamená, že ji můžeš používat pouze na střelnici. Je totiž jedno, jestli máš "zrovna" nastaveno pod 16J. Dá se to u nás v pohodě koupit, ale pouze na ZP. Do zahraničí by jsi pro to musel osobně...njn ptát se je jednodušší než si něco přečíst

Díky
Walther SSP (.22 LR)
Já když nad tím tak přemýšlím, tak ta Revolution alias Monsoon není zrovna povedená konstrukce.
Hlavně nerozumím tomu důvodu proč to nefunguje na 16J. Podle mě se konstruktér v FX příliš shlédl v palných zbraních a proto udělal systém s odběrem tlaku na konci hlavně. To pak nese příliš dlouhé vedení stlačeného vzduchu, složitou konstrukci a těžké součástky.
IMHO kdyby šel cestou odběru tlaku ještě než se dostane do hlavně (mezi ventilem a diabolkou), tak by udělal líp.
Takový Drulov to má bez problémů zmáknuté i s pěti jouly.
Hlavně nerozumím tomu důvodu proč to nefunguje na 16J. Podle mě se konstruktér v FX příliš shlédl v palných zbraních a proto udělal systém s odběrem tlaku na konci hlavně. To pak nese příliš dlouhé vedení stlačeného vzduchu, složitou konstrukci a těžké součástky.
IMHO kdyby šel cestou odběru tlaku ještě než se dostane do hlavně (mezi ventilem a diabolkou), tak by udělal líp.
Takový Drulov to má bez problémů zmáknuté i s pěti jouly.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
A nemělo by to tím větší vliv na konzistenci a rovnoměrnost plnění hlavně vzduchem? To by mohl být ten důvod, proč se snaží brát vzduch až co nejpozději. Přece by si takto nezproblematizovali celou věc jen tak, pro nic za nic.
Ale to je jen taková metateorie. Já naštěstí nic navíc v pušce nemám. Prostě nic.
Ale to je jen taková metateorie. Já naštěstí nic navíc v pušce nemám. Prostě nic.

FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Je to možné, já jsem to nezkoušel.
Ta Revolution zřejmě taky nebude z nejpřesnějších. Nějaký vliv na přesnost bude mít jakýkoliv způsob. Bych řek že na tom budou oba +- stejně. Ale s odběrem vzadu by to bylo o hodně jednodušší a fungovalo by to i v pár joulech.
Podle mě je ve většině Evropy (i u nás) vzduchovka s oficiálně víc než 16-ti jouly a tudíž na ZP, prakticky neprodejná. Si myslím, že v FX se měli především soustředit na systém, který by fungoval do 16J a teprve pak na ostatní.

Ta Revolution zřejmě taky nebude z nejpřesnějších. Nějaký vliv na přesnost bude mít jakýkoliv způsob. Bych řek že na tom budou oba +- stejně. Ale s odběrem vzadu by to bylo o hodně jednodušší a fungovalo by to i v pár joulech.
Podle mě je ve většině Evropy (i u nás) vzduchovka s oficiálně víc než 16-ti jouly a tudíž na ZP, prakticky neprodejná. Si myslím, že v FX se měli především soustředit na systém, který by fungoval do 16J a teprve pak na ostatní.
Pak by zajímala i mě
http://www.fxairguns.cz/pusky/monsoon.php , ale je to nádhera!

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Minulý rok jsem byl u kamaráda v Krakově na OI akci. Sešla se tam slušna hromada větrovek, dva lidi tam měli Monsoony v .22, a mužu prohlásit že na terčích od 30 do 50 metrů nebyl výdět nějaký výraznější rozdíl oproti např. AA 410(těch tam bylo
! Buhužel jsem si ho nemohl vyskoušet 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
2BMW: Zdravím, zajímaly by mne tvoje první postřehy s Cutlassem. Viděl jsem ho už na vlastní oči a je to jeden z favoritů pro který bych se rád rozhodl a zdá se že jsi tu jediný kdo ho má a píše sem. Prosím tedy o nějaké info ohledně konzistence, funkčnosti, rychlosti, přepínání výkonu počtu střel atd. Prostě cokoliv sem napíšeš budu hltat slovo za slovem a jistě ne jen já.
Taky sem si všiml že máš 1250 Dominátora. Jak ten pracuje? Je s ním spokojenost? Varga o něm píše že se dá plnit až na 300 Barů a nevím jestli je to fakt. Když budeš mít chvilku a budeš se nudit sem i něco o něm. Moc moc díky.
Taky sem si všiml že máš 1250 Dominátora. Jak ten pracuje? Je s ním spokojenost? Varga o něm píše že se dá plnit až na 300 Barů a nevím jestli je to fakt. Když budeš mít chvilku a budeš se nudit sem i něco o něm. Moc moc díky.

Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
Cutlasse má i Sportovec, na srazu ho uvidíš.