vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
muze to byt slicovane k sobe .. a cizi zaver muze mit vule tam kde je mit nema .. potom muze byt zbytecne velke misto mezi celem zaveru a celem komory - nebo udernik nedosahne na okraj naboje a budou neodpalene naboje, nebo naopak bude udernik vysunuity moc a muze se zlomit pri odpaleni nasuchö atd .. nevim nejsem puskar.
Ohledne cisteni .. mosazny kartacek bych strcil leda do kose.. pouzivej jen silonovy nebo hadrovy a cisti spis chemicky nez mechanicky.. Vzdy od komory k usti, u kvalitniho vyteraku neni potreba zavadec.
Ohledne cisteni .. mosazny kartacek bych strcil leda do kose.. pouzivej jen silonovy nebo hadrovy a cisti spis chemicky nez mechanicky.. Vzdy od komory k usti, u kvalitniho vyteraku neni potreba zavadec.
suhl 150
Může prosím nějak specifikovat ten kvalitní vytěrák?
Mám klasický olepený lepící páskou.
Jinak já o tom mosazném mluvil, když potřebuju vyčistit pořádně - tj. když hledám nejlepší náboje k flintě. Takže se snažím napodobovat způsob jaký tu někde psal shiva. Až najdu ty správné náboje, tak pak už ho používat nebudu.
Používám olej Break Free CPL - či jak se to jmenuje - víš o něčem lepším, vhodnějším?
Jak jsem to pochopil, tak se teda čistí normálně tam - zpátky. Žádné protahování jen tam (pak vyšrubovat kartáček) - je pochopitelné na co se ptám?
Mám klasický olepený lepící páskou.
Jinak já o tom mosazném mluvil, když potřebuju vyčistit pořádně - tj. když hledám nejlepší náboje k flintě. Takže se snažím napodobovat způsob jaký tu někde psal shiva. Až najdu ty správné náboje, tak pak už ho používat nebudu.
Používám olej Break Free CPL - či jak se to jmenuje - víš o něčem lepším, vhodnějším?
Jak jsem to pochopil, tak se teda čistí normálně tam - zpátky. Žádné protahování jen tam (pak vyšrubovat kartáček) - je pochopitelné na co se ptám?
-
- Kontaktovat uživatele:
Klidně můžeš čistit od ústí, pokud to budeš dělat tak, že nepoškodíš ústí.
A mosaznej výtěrák používej kdy chceš, neboj se toho, ty laufy nejsou z másla...
Jinak doporučuju Konkor, nebo Balistol, jsou za pár korun a bohatě stačej, v kombinaci s mosazným výtěrákem dostanou z laufu i tu nejzažranější špínu. A pak do sucha protáhnout čistým hadříkem...
A mosaznej výtěrák používej kdy chceš, neboj se toho, ty laufy nejsou z másla...
Jinak doporučuju Konkor, nebo Balistol, jsou za pár korun a bohatě stačej, v kombinaci s mosazným výtěrákem dostanou z laufu i tu nejzažranější špínu. A pak do sucha protáhnout čistým hadříkem...
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Kvalitni vyterak musi byt potazen necim, co nemuze poskodit vyvrt.
Drazky vyvrtu maji jemne hrany, proto nedoporucuji pouzivat medeny vyterak - navic neni potreba, jelikoz spaliny i oter olova se da krasne rozpustit chemicky.
Cisteni provadim jedine od komory k usti - na konci odsroubuji vyterak a zpet uz tahnu jen tycku. Delam to tak proto, ze na usti se ukladaji spaliny, velmi presne a soumerne .. a tento nanos pak muze pozitivne ovlivnovat strelu tesne po opusteni hlavne .. spaliny krasne vyplni neviditelne nedokonalosti usti .. jakmile bych tahal vyterak i zpet, urcite bych spaliny na usti ocistil nesoumerne .. a to nechci.
Kazdy si ale cisti po svem, muj postup neni ten jediny nejlepsi - odzkousej si a cisti si posvem.
Drazky vyvrtu maji jemne hrany, proto nedoporucuji pouzivat medeny vyterak - navic neni potreba, jelikoz spaliny i oter olova se da krasne rozpustit chemicky.
Cisteni provadim jedine od komory k usti - na konci odsroubuji vyterak a zpet uz tahnu jen tycku. Delam to tak proto, ze na usti se ukladaji spaliny, velmi presne a soumerne .. a tento nanos pak muze pozitivne ovlivnovat strelu tesne po opusteni hlavne .. spaliny krasne vyplni neviditelne nedokonalosti usti .. jakmile bych tahal vyterak i zpet, urcite bych spaliny na usti ocistil nesoumerne .. a to nechci.
Kazdy si ale cisti po svem, muj postup neni ten jediny nejlepsi - odzkousej si a cisti si posvem.
Proto používám ve všech rážích co mám šňůru Bore Snake a mám klid
je to sice na pořízení krapet dražší, ale výsledek je stoprocentní! A můžeš tím čistit od komory po ústí i samonabíjecí malorážky aniž bys musek kuchat závěr.

CZH 2003 total Gunexpert, Gazela, Walther P22Q, Remigton 870, Glock 17, Glock 30 Gen4.1.
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
"Všechno co má význam být střeleno, má význam být střeleno i vícekrát. Střelivo je levné. To život je drahý."
suhl 150
to: sidewinder
Tak to jsem potřeboval vědět.
Jako chemii používáš Balistol, či co?
Tak to jsem potřeboval vědět.

Jako chemii používáš Balistol, či co?
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Ano balistol ..
Jinak na samonabijecku mam jiny vyterak - lanko pro krovinorez, na kednom konci seriznute na spicku, na druhem konci nahrate a rozplacnute do prumeru cca 5,5mm. Na to jen navliknes kousek hadriku a muzes krasne protahnout bez rizika poskozeni vyvrtu.
BoreSnake je pro lenochy, usti ohoblujes, kdyz nebudes vytahovat snuru ven primo v ose .. a navic tam je ta med taky. To muze byt dobre tak leda pro malorazkovou pistoli, kde soustrel neni to nejdulezitejsi.
Jinak na samonabijecku mam jiny vyterak - lanko pro krovinorez, na kednom konci seriznute na spicku, na druhem konci nahrate a rozplacnute do prumeru cca 5,5mm. Na to jen navliknes kousek hadriku a muzes krasne protahnout bez rizika poskozeni vyvrtu.
BoreSnake je pro lenochy, usti ohoblujes, kdyz nebudes vytahovat snuru ven primo v ose .. a navic tam je ta med taky. To muze byt dobre tak leda pro malorazkovou pistoli, kde soustrel neni to nejdulezitejsi.
Jo, je to o tom najít vlastní "styl" čištění.
Někdo třeba nečistí malorážku vůbec...(
)
To já si potrpím na pečlivou péči. Navíc mi příjde, že moje zkm 452 jde se zasviněným laufem s přesností dolů, takže po každým tréninku (100-150 ran) vypucuju dočista dočista.
Potom ale první soustřel (5) je takovej všeljakej, ale ten druhej už je OK...
Ale nikomu nic nevnucuju, chce to přijít na svůj způob, páč každá zbraň je tak trochu originál...
Někdo třeba nečistí malorážku vůbec...(

To já si potrpím na pečlivou péči. Navíc mi příjde, že moje zkm 452 jde se zasviněným laufem s přesností dolů, takže po každým tréninku (100-150 ran) vypucuju dočista dočista.

Potom ale první soustřel (5) je takovej všeljakej, ale ten druhej už je OK...
Ale nikomu nic nevnucuju, chce to přijít na svůj způob, páč každá zbraň je tak trochu originál...
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
sulh 150
No jasně - s tím já souhlasím.
Spíš šlo o to, jak čistit aby se neničila dobrá hlaveň.
Jak často, jak pořádně a čím - to si najde každý sám.
Spíš šlo o to, jak čistit aby se neničila dobrá hlaveň.
Jak často, jak pořádně a čím - to si najde každý sám.
-
- Odborník na zbraně
Co se týká Anschütz 1907, zkušenost mám takovou, že jsem ji v pátek přivezl domů. Je to puška, se kterou ženy (ty nejlepší) střílí výkony na olympijské medaile. Je o něco lehčí, než 1913, se kterou střílí chlapi. Přesností jsou ty dvě zbraně naprosto souměřitelné. Použitelné a zaměnitelné jsou pažby i veškeré příslušenství. Podívej se např. na www.shooting-varga.cz nebo na www.strelecky-portal.cz
Čistit terčovou malorážku bore snakem je barbarství, v životě bych to do své zbraně nedal. Dosud jsem čistil od olova Kleen Borem, pro 1907 mi byl jejím předchozím majitelem doporučen Tetra Gun, který jsem k zbrani obdržel. Čistím nylonovým kartáčem, Kleen Bore nechám cca 6 hodin působit po té ještě prošůruju hlaveň nylonovým kartáčem, následně vytřu dosucha gázovými čtverečky (dají se koupit např. v lékárně) a namažu olejem CBR, nyní nově Tetra Gun Lubricant. Vzhledem k tomu, že čistím po cca 1000 ranách, "závěj" na ústí mě netrápí, protože pušku pak musím znovu "zajet". Po závodech zbraň jen nasucho 1x protáhnu od komory dopředu - postup popisovaný Sidewinderem.
Čistit terčovou malorážku bore snakem je barbarství, v životě bych to do své zbraně nedal. Dosud jsem čistil od olova Kleen Borem, pro 1907 mi byl jejím předchozím majitelem doporučen Tetra Gun, který jsem k zbrani obdržel. Čistím nylonovým kartáčem, Kleen Bore nechám cca 6 hodin působit po té ještě prošůruju hlaveň nylonovým kartáčem, následně vytřu dosucha gázovými čtverečky (dají se koupit např. v lékárně) a namažu olejem CBR, nyní nově Tetra Gun Lubricant. Vzhledem k tomu, že čistím po cca 1000 ranách, "závěj" na ústí mě netrápí, protože pušku pak musím znovu "zajet". Po závodech zbraň jen nasucho 1x protáhnu od komory dopředu - postup popisovaný Sidewinderem.
Asi by se to hodilo spíš do flobertek, ale nějak mi to leží v žaludku. Na aukru se prodává Mosin Kadet .22 flobert - údajně bez ZP, údajně 7,5J a údajně před rokem 1890
Co si o tom myslíte? Jak je uděláno, aby to mělo jen 7,5J a nešla tam .22LR
viz. http://aukro.cz/item483634851_vojenska_ ... kadet.html
Co si o tom myslíte? Jak je uděláno, aby to mělo jen 7,5J a nešla tam .22LR
viz. http://aukro.cz/item483634851_vojenska_ ... kadet.html
Klucí, schánim info. o malorážkové jednorané pistoli vzhledově cca jako Champion, hlaveň hranatá dlouhá cca 20cm, pistole se zlomila jakoby do strany o 45st pro vložení nábojnice, k vyhození sloužilo na obou stranách takový šoupátko co vytáhlo nábojnici z komory. Na pistoli byl nápis Modell 1995 .22 LR Czech republic číslo 003, střenka dřevěná. Údajně vojenská??? Zadní mířidlo pevné, přední muška v drážce, možnost štelovat doleva, doprava. Nemáte někdo tušení?