Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Tukan

Příspěvek od Tukan » 19 zář 2008 09:35

asi mu zavolá, díky p. Smékal, nemusím listovat......
Objednal jsme si ho ale zatím nedorazil, brusnou pastu mám taky objednanou a už týden nic....já se zblázním...už se nechci holit Gilette!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:

Jak se brousí břitva na brousku břidl.??? Mylsím pohyb, po ostří ,nebo proti...jaký je na to grifff, děkuji.....

Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Broušení na břidlici.

Příspěvek od Smékal Petr » 19 zář 2008 09:43

Něco jsem napsal na str 7/ 6 přísp. Okolo jsem někde ještě něco popsal mám pocit, že kousek dál :lol:
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 19 zář 2008 09:57

Tukan píše:asi mu zavolá, díky p. Smékal, nemusím listovat......
Objednal jsme si ho ale zatím nedorazil, brusnou pastu mám taky objednanou a už týden nic....já se zblázním...už se nechci holit Gilette!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil:
Pastu jsem si objednával také více než před týdnem a zatím nedorazila. Včera jsem ji urgoval.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

E-shopy

Příspěvek od Radgost » 19 zář 2008 15:15

Tak jsem si prošel pár Německých e-shopů a nádherné, kvalitní břitvy tam vycházejí cenově nepoměrně lépe než u nás. Až pojedu příště do Němec či Rakous, vezmu to přes nějaký, předem vyhlédnutý obchod.
MUDR C

Tvrdý vous - hlící krém

Příspěvek od MUDR C » 19 zář 2008 15:56

Dobré odpoledne

Toliko kratičké oznámení. Kolega si pořídil krém na holení na tvrdé vousy a je nebývale spokojen ! Toť šafránový jev u něho.

Link přiložen zde:
http://www.lush.co.uk/products/Razorantium_2169.aspx

100 gr za 4.75 GB Liber – 225 gr za 8.50 Liber.

Společnost se jmenuje LUSH. Jak jsem zjistil, mají obchod i v Praze. . LUSH - Výroba a prodej přírodní kosmetiky. Adresa: Kaprova 14/13, 110 00 Praha-Josefov. Mobil: +420 603 164 362.

Netusim jestli disponuji totožným sortimentem a cenami.
Na jejich pražském www.lushcz.cz slibují slevu v nově připravovaném e-shopu. Další provozovna:, Přízemí obch. centra Palladium, Nám. Republiky, Praha 1.

Možná tím někomu pomohou od obtíží s holením se ostřím.

Klidné dny
ramires

Příspěvek od ramires » 21 zář 2008 19:10

http://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/brousky-na-nuz/ -nějaké břidlicové brousky a leštící pasty za solidní ceny :wink: , mimochodem taky se poohlížím po nějaké břitvě, tož jak něco seženu, určitě se "pochlubím" :) ,hezké vlákno...
In vino veritas...
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Brousek

Příspěvek od Smékal Petr » 21 zář 2008 20:59

Zdravím ramiresi,
ten břidlicový brousek vypadá docela dobře, jen je malinko moc široký. Na břitvu stačí podstatně užší. Mám kámen široký 31 mm, dlouhý 112 mm a tl. je 17 mm v dřevěné krabičce.
Nakoukni sem:
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... c&start=30
a až si pořídíš nějakou břitvu, tak nafoť a přidej sem. :lol:
Zdravím Petr S.
MUDR C

Brusič - prosba

Příspěvek od MUDR C » 22 zář 2008 15:07

Dobré odpoledne

Pánové, neznáte prosím někoho, kdo je schopen vybrousit břitvu z kusu ocele ?

Případně mi poskytněte kontakt.

Děkuji
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Vybrousit břitvu

Příspěvek od Smékal Petr » 22 zář 2008 15:22

Nevím, co Tě vede k takovému postupu získání břitvy, ale věz, že právě toto broušení je zároveň s tajemstvím kalení to největší umění při výrobě břitvy. Dokonce pochybuji, že kdyby jsi dovezl svůj kus oceli do firmy která vyrábí břitvy, tak Ti z ní nevybrousí břitvu. Navíc náklady na takto jednotlivě vyrobenou břitvu, by byly enormní a kvalita naprosto nezajištěná. Brusiči zabývající se broušením, tedy dobrušováním břitev, pracují už s finálně opracovanými materiály a upravují jen a jen samotné ostří a to tak aby nepoškodili různé lepty, či zlacené inkrustace na čepeli nad samotným břitem. Tudíž jen ty nejjemnější úpravy, a nikoliv například změnu typu výbrusu. Tvoje cesta k břitvě je opravdu originální, ale není příliš realistická. Zkus nejprve nějakou obyčejnou, třeba i zlomenou vzít na nějaký brus a pak jí zkus navrátit ostří a uvidíš co žádáš. :idea: :lol:
Zdravím Petr S.
MUDR C

Břitva - brus

Příspěvek od MUDR C » 22 zář 2008 15:43

Dobré pozdní odpoledne

Děkuji za vyčerpávající odpověď. Netušil jsem, že je to tolik složité a pracné.

Inspirovala mne ta damascénská ocel.

Zdravím
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Břitvy

Příspěvek od Smékal Petr » 22 zář 2008 15:58

Damascénská ocel na břitvách je dost diskutabilní, protože velmi často jde jen o povrchovou úpravu (imitaci damasku) i když ceny takových břitev napovídají, že by snad mohlo jít o pravou Damascénskou ocel, která má jedno jádro silné a z toho je pak vyrobené čisté ostři břitvy. Ta imitace se dost často používá na nožích. :lol:
Zdravím Petr S.
Radgost
Kontaktovat uživatele:

http://www.boker.de/

Příspěvek od Radgost » 22 zář 2008 16:23

Podle všeho dělá pravé damašky Böker ze Solingenu.
http://www.boker.de/index.php?c=145,21, ... AM&p=&pp=0
MUDR C

Damascen

Příspěvek od MUDR C » 22 zář 2008 16:30

Dobrý den

Komunikoval jsem se Švédy na www.damasteel.com.
Odkázali mne na pobočku do Čech www.damascen.cz.

Zdravím
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Břitvy

Příspěvek od Smékal Petr » 22 zář 2008 16:49

Ty nabídky oceli jsou opravdu krásné, ale bohužel ani jeden z materiálů není vhodný na břitvu. To není otázka zda jde opravdu o pravou damascénskou ocel, ale zdal lze tuto pravou damascénskou ocel v tomto provedení použít na břitvu. Ono totiž jiné vlastnosti se požadují od čepele nože a jiné od břitvy. U břitvy nikdo nepředpokládá, že by vznikaly nějaké enormní příčné tlaky na čepel, a zároveň by měla vydržet seky do nějakých materiálů. Právě na tyto případy je damascénská ocel konstruovaná. Pokud je tato ocel použita u břitvy, tak je to čistě estetická záležitost a nikoliv konstrukční. Zkus se zeptat kolegy Barona, Xerxese a Edelweise, mají podstatně větší znalosti z tříd ocelí a jejich použití.
Zdravím Petr S.
MUDR C

Břitva na cestách ...

Příspěvek od MUDR C » 22 zář 2008 16:52

Přátele hladkého řezu, jak tu půvabně jedenkráte již zaznělo.

Neplést s Přáteli žehu… biologicky – vousy stále rostou i několik dnů po smrti. De Facto nás o ždibec hodin přežijí…

Pokud se můj pohled na věc někoho dotkl, případně urazil – omlouvám se.

K věci.

Brouzdal jsem se pro mne tolik neosobním světem Nul a Jedniček. Narazil jsem na následující věc – viz. Fotografie. Jeví se mi to praktické. Pokud znáte kohosi, kdo se holí břitvou a jste manualně zruční, je to tip na originální dárek. Brousek od pana Sucháčka, kůži od sedláře + dřevo z lesa a hurá na to.

Jedenkráte viděti lepší, než stokrát slyšeti.

V příloze více, než krabička z mahagonu z roku 1920 na Břitvu. Domeček má prostý, funkční, dokonalý.

Legenda:
rozměry: 19.5 x 4 x 4 cm

A je to.
Klidné dny.

PS: omluva za kvalitu fotografii. Lepe to neumim.
Přílohy
A.jpg
Břitva v postýlce
B.jpg
Pod postýlkou břidlice na broušení. Pod kamenem kůže na obtahování.
Odpovědět