Britva

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 15 zář 2008 10:05

Dark píše:to Radgost;
Je s podivem že mám úplně obrácené zkušenosti. Když jsem používal pěnu ze spreje tak vousy se mi zdálo tvrdé a nešlo to nějak moc dobře. Vzpomínám si jak jsem hledal chybu nejprve v břitvě a neustále ji brousil a obtahoval. Pak jsem experimentoval s napařováním kdy jsem myslel že chyba je v nedostatečně teplé vodě. Teprve když jsem si téměř opařil obličej jsem zkusil klasické mýdlo a hle. Najednou je holení luxusní záležitost. Jo a mýdlo nenechávám nijak dlouho působit. Ono za nějakou dobu začne tuhnout a to není také nic moc.
K typické vůni Barbusu jen tolik že tvá přítelkyně má jemný čich když je schopna ho zachytit i přes vodu po holení.
Rad bych měl hned několik: vyměnit přítelkyni :-) , zkusit jiné mýdlo, použít výraznější vodu po holení – třeba Pitralon. Pokud přítelkyně ucítí něco přes typický odér Pitralonu nebudu jediný kdo se před ní skloní
:D
Jen poznamenám, že nepoužívám žádnou vodu po holení - několik jsem jich kdysi zkoušel a ani alkoholické prostředky ani balzámy mi nesednou. Nejraději mám naprosto čistou osušenou tvář.
Než vyměním ženu vyzkouším raději pár jiných mýdel. Přecejen, rozvod je oproti nákupu několika mýdel poněkud dražší taškařice. :twisted:

Dark

Příspěvek od Dark » 15 zář 2008 10:42

Tak to jo. Já vůbec netušil že někdo nepoužívá vodu po holení. Ono je to ale docela na místě. Přece jen je kůže na tváři poraněná tak je dobré ji dezinfikovat. Navíc kožní póry jsou rozšířené a aby se do nich nedostala nečistota tak je dobré je stáhnout a na to je právě voda s alkoholem ta pravá. Pokud nechceš použit vodu po holení tak alespoň použij kamenec – ten by měl póry také stáhnout ale holt to neřeší tvůj problém s Barbusem.
:idea:
Opravdu si to nechce rozmyslet s tou přítelkyní ? :twisted:
DaveG17

Příspěvek od DaveG17 » 15 zář 2008 23:33

To Baron - děkuju za hodnocení. Nakonec mi v té dražbě utekla, neměl jsem čas to hlídat a dostal mě "sniper na poslední chvíli" :( Ale nezoufám, mám vyhlídnutou druhou, hodně podobnou. :)
Rád bych se zeptal ještě na jednu věc - už dávno jsem se neoholil do hladka a i s žiletkovými strojky to byl problém. Mám totiž dost hluboký důlek v bradě (něco jako Travolta nebo podobné divné xichty). Je vůbec s břitvou šance něco takového holit???
Radgost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radgost » 16 zář 2008 10:06

DaveG17 píše:To Baron - děkuju za hodnocení. Nakonec mi v té dražbě utekla, neměl jsem čas to hlídat a dostal mě "sniper na poslední chvíli" :( Ale nezoufám, mám vyhlídnutou druhou, hodně podobnou. :)
Rád bych se zeptal ještě na jednu věc - už dávno jsem se neoholil do hladka a i s žiletkovými strojky to byl problém. Mám totiž dost hluboký důlek v bradě (něco jako Travolta nebo podobné divné xichty). Je vůbec s břitvou šance něco takového holit???
Kde nakupuješ? Ne že bych ti chtěl něco vyfouknnout před nosem. :-)
DaveG17

Příspěvek od DaveG17 » 16 zář 2008 11:44

Obvykle eBay.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

ZTRACENÝ - NEŠŤASTNÝ

Příspěvek od Smékal Petr » 16 zář 2008 21:33

Zdravím všechny vespolek. Mám nového poskytovatele připojení a díky tomu jsem u týden bez spojení s Vámi. Na novém webu jsem již začal pracovat a pozvolna jej rozjedu. Zatím mějte trpělivost a až mi dají do pořádku připojení, tak se ozvu a rozjedeme to. Nemám jiný přístup na internet, než ten svůj domácí. Toto píšu díky tomu, že jsem na návštěvě. Srdečně Vás všechny zdravím a jsem nešťastný, že se nemohu účqastnit. :( :( :(
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 16 zář 2008 21:40

Když budeš potřebovat s pomocí, ozvi se, kolego, rád pomohu... Mám každopádně zkušenost s PHPBB fóry, pár jsem jich zakládal
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Re: Brousek

Příspěvek od Smékal Petr » 16 zář 2008 21:45

Radgost píše:Tak jsem právě navštívil pana Sucháčka v Ustí u Vsetína a osobně si vybral dva brousky z jemné břidlice. Krása. :-) Už se těším až po jednom z nich přetáhnu břitvu. Přecejen je lepší vybrat si brousek osobně. Ne že by byly některé špatné, ale vybrat si ty ultrahladké s nejjemnější kresbou kamene je taky zážitek. :-)
Tentýž pocit jsem zažíval, když mi přišly první ručně opracované brousky a já je pohladil a ucítil tu jemnost. Nevybíral jsem sám, ale ty co mi přišly byly opravdu z ruky odborníka. Je to zážitek.
Zdravím Petr S.
Smékal Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smékal Petr » 16 zář 2008 21:46

Xerxes Artifex píše:Když budeš potřebovat s pomocí, ozvi se, kolego, rád pomohu... Mám každopádně zkušenost s PHPBB fóry, pár jsem jich zakládal
Díky za nabídku, až mi konečně zprovozní připojení tak se hned ozvu.
Zdravím Petr S.
Tukan

Příspěvek od Tukan » 16 zář 2008 22:01

Ahoj vespolek......zažívám neskutečné trauma.....mám objednány brousky z Ustí...už týden.................brusnou pastu..............už týden.............a zatím nic nedošlo...............................už jsme z toho na prášky...co mám břitvu jsme ji akorát ztupil..a dál se musím holit blbou Gilette mach3...což považuju na naprosto nedůstojné pro účastníka tohoto fora............
Mr. Smékal: super!!!!!! myslím, že tobude dobrý počin, i když asi nebudou denně nové příspěvky atd.... přesto se už těším.
MUDR C

Důlek na bradě versus břitva.

Příspěvek od MUDR C » 16 zář 2008 23:44

Dobrý večer pánové

TO DAVE G 17

O problematice důlku je pojednáno na straně 9. V druhé polovině. Pěkné + praktické postřehy se táhnou i stránkou 10. Přikládám link.

http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=120

Jemné oholení.

Používám jednou za dva až tři týdny krém, který se nazývá FACE SCRUB. Lze jej pořídit kdeko-li, kde disponují delším regálem s kosmetikou pro pány. Není to ni jiného, než v uvozovkách brusná pasta na obličej.
Dámy toto znají. Tento krém obrousí odumírající pokožku. Ta se zjemní a lépe prokrví. Břitva se tak dostane blíže k hranici vous : pokožka. Po použití vody poholení se kořínek vousu vtáhne hlouběji zpět. Neb je vous oholen přesněji je o něco kratší. Pocit jemného oholení potrvá déle.

POZOR:

1/2 tento krém se N E S M Í dostat do oka. Obsahuje jemné, pro oko ostré a tvrdé častečky. Pokud se tak stane, snažte se nemrkat a OKAMŽITĚ začít oko proplachovat proudem vlažné vody. Pokud nosíte kontaktní čočky a cítíte, že cosi není v pořádku - čočku vyjměte a neprodleně vyhledjte očního lékaře.

2/2 Nepužívejte častěji než jedenkrát za čtrnást dní.

Klidné dny a pevnou ruku přeji.
MUDR C

Damascénská ocel

Příspěvek od MUDR C » 16 zář 2008 23:50

Ještě jednou Dobrý večer.

Obracím se na pány obratné v metalurgii. Prosím, máte někdo zkušenosti se švédskou Damascénskou ocelí ? Případně s jakýmkoli ostrým nástrojem vyrobeným z tohoto materiálu ?

Děkuji
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 zář 2008 09:44

Myslíš Damasteel?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Dark

Příspěvek od Dark » 17 zář 2008 10:46

Mudrc;
Švédská damascénská ocel? Asi jako nešvédská damascénská ocel :-) .
Obecně výroba damašku je o skládání plátků železa různých vlastností které tento proces provází a má za účel vytvořit kombinaci špatně zlomitelné pružné čepele a tvrdého trvanlivého ostří. Ono dřív nezbývalo nic jiného než jít touto cestou ale dnešní legované a práškové oceli mají přinejmenším stejné vlastnosti jako damašek a jsou korozivzdorné. Jsou také výrobně levnější. Také technologie zpracování pokročila a třeba někde (ne všude) tam kde se používal damašek se dnes používá ocel ochráněná nitridováním což je novodobá technologie nedostupná středověkým kovářům.
Vlastnosti které jsem jmenoval jsou výhodné u dlouhých čepelí mečů, šavlí a snad možná i u velkých nožů kde hrozí nebezpečí zlomení při páčení nebo seknutí do něčeho tvrdého ale u břitev se mně nezdá že bych tyto vlastnosti měl vyžadovat.
V dnešní době si myslím že má damašek pouze dekorativní účel ale to určitě není málo! Dřív se damaškové vzory dědili z otce na syna a mnohdy se pro jejich získání i zabíjelo. Kamarád má nůž z tradičního damašku a je to zatraceně hezký kousek a ostří je pěkně jedovaté ale stačí na něj třebas po použití v kuchyni zapomenout a rezaví a rezaví …..
Odpovědět