idnes: Necht?n? n?padn?k prost?elil otci d?vky ruce a varle

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 18 črc 2008 15:18

No pokud nelze pěstní potyčku řešit jinak,nebo přesněji,jaké způsoby řešení pěstní potyčky znáš?A který by měl být podle tebe použit?

Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně, pravdu o tom, že je blbcem, blbci říkáš zbytečně.
dundych

Příspěvek od dundych » 18 črc 2008 15:57

Nepouštět se do pěstní potyčky. Ukecat to. Utéct. Klidně vypadat jako srab. Nedostat se do konfliktu. Nepouštět si útočníka na dosah. Nenechat se chytit za rameno. Ustoupit. Ještě ustoupit. Odejít. To všechno, přestože mám krochnu u pasu. Ve všech kurzech obranné střelby je toto vtloukáno laikům jako základ. Něco jiného je zákeřný útok zezadu nebo ze zálohy, popř v omezeném prostoru bez možnosti úniku, to ale v tomto případě - na otevřené cizí zahradě s plotem, který se dá překročit a jedním opilým starcem, který mi předtím deset minut sice nevybíravě, ale jen verbálně nadává, neplatí.
Zvlášť když vím, že mám sílu jako pubertální děvče a nemocnou štítnou žlázu (z výpovědi střelce) a vypjatou situaci nevyřeším jinak než střelbou. V žádném případě se nezastávám toho napitého hovada, co ho tak nevybíravě napadl, ale střelba na neozbrojence na jeho vlastním pozemku je opravdu špatně vysvětlitelná.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 18 črc 2008 16:04

Pokud by tohle mělo platit jako pravidlo,mohl bych si na svém pozemku zkopat kde koho dle chuti.Ten idiot překročil hranici průblesku a brutálního násilí,mlátit ležícího jež se zjevně nemůže ubránit=pokus vážné újmy na zdraví,takže obránce hájil zájmy chráněné zákonem.Myslím že to obránce řešil stále šetrně,řešit to jinak nebyl tu žalobce :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 18 črc 2008 16:21

Nejprve trochu obecně, jak myslím že by to mělo být:

Na svém pozemku - pokud je ohraničený dobrou zábranou (PLOT - né jen ceduka, drátek nebo páska) a pokud tam daného člověka nepozvu(já nebo někdo z rodiny) - bych měl být pán já a být v právu.

Jistě, na policii, zdravotníky, hasiče a ostatní záchrané sbory, armádu - při výkonu povolání nebo plnění úkolu by se to nevztahovalo.

Pokud toho člověka ze svého pozemku vykážu a on neuposlechne(důležitý moment) - třeba krade dál - měl bych mít právo ho odtamtud dostat třeba i rozbitím huby.

A teď z pět k tématu:
Ten fajer s bouchačkou místo piňďoura tam byl zřejmě pozván, poku ho ovšem majitel z pozemku před napadením vykázal, měl zmizet a né po majiteli střílet. V takovém případě bych viděl adekvátní trest tak 6-7 let vězení za pokus o vraždu.

Pokud ovšem nebyl vykázán a byl z nenadání napaden, pak měl právo se bránit i na cizím pozemku. V takovém případě by to podle mě byla jasně obrana.

Ale u nás je jiná situace a může skončit i tak, že z toho obviněj Čunka.
dundych

Příspěvek od dundych » 18 črc 2008 16:34

V tomto případě zřejmě došlo k nešťasné shodě střetu dvou patologických osobností : starého agresivního alkoholika se sníženým nebo chybějícím citem pro řešení situací běžným způsobem a mladého fyzicky mdlého chlapíčka, který si krochnou dodával seběvědomí. Možná si stařec vyrovnával i nějaké předchozí konflikty s nevlastní dcerou, možná si mlaďas léčil nějaké fyzické mindráky. Zjevně byli oba v nesprávný čas na nesprávném místě, ještě ke všemu spolu...
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 18 črc 2008 17:21

Podle toho, co vím, tak obviněný (ted ten, co střílel byl v okamžiku napadení na odchodu. Navíc je to človík váhy nevelké, a chatrného zdraví. Co se týče útočníka, ten je naopak váhy a postavy robustní. Fakt, že se bráním napadení na cizím pozemku je sice politováníhodný, ale s právním postavením nemá co dělat.

To, že soud neprovede všechny důkazy je v ČR skoro pravidlem. Ono totiž není běžné, aby se střílelo v sebeobraně (zaplať pámbůh). Jelikož nejsme v Americe, vyšetřovatelé nemají moc zkušeností a medokážou věc zvládnout právně i důkazně dobře. Státní zástupce, který vyšetřování dozoruje, mnohdy taky sám přesně neví, co si s případem počít. No a pak to dostane soudce, který čerpá z podkladů dodaných policií a navržených obhájcem. Co z toho může vyjít?
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Nikdo

Příspěvek od Nikdo » 18 črc 2008 17:29

2 Pajda, dundych: Tohle jste četli?
http://pravo.mujglock.com/06-08-21_strelec_vypoved.htm
Že by bezúhonný střízlivý legální držitel zbraně, s krochnou na opasku, který se neumí prát, vyvolával pěstní souboj? No, možný to je...
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 18 črc 2008 20:28

Možný je všecko 8)
Že začnou pršet žáby (to už se stalo), že zítra bude litr nafty za 15 Kč. Ale toto se mi nezdá moc pravděpodobné. Uvidíme, co řekne soud...
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Pajda

Příspěvek od Pajda » 18 črc 2008 23:07

Jak jsem psal o pár příspěvků zpět - nikoho nechci soudit a dělat z lidí hovada.Já osobně vážím 70 kilo a měřím necelých 180.Takže žádnej hromotluk.Nejsem člověk,který má hrůzu z nějaký rvačky nebo si nechá srát na hlavu.Podle mě neni bojovník ve svalech ale v duši.Ale pokud se někde schyluje k šarvátce tak mám lepší pocit,když nejsem ozbrojenej.A pokud jsem,tak se radši držím zpět.I za cenu že budu vypadat zbaběle.Protože úplně stačí jeden nešťastnej pohyb a nadrcnutá pistole může bejt nachodníku.A případů kdy vystřelila i přes pádovou pojistku je jistě dost.I když dotyčnej měl tušim glocka
Já jsem u toho nebyl a člověka kterej je souzenej neznám,takže tahle debata je plná dohadů.Každopádně mu přeji,aby vše dopadlo dobře,protože pokud se vše odehrálo jak tvrdí,byla by to asi nespravedlnost za to pikat.
Lettow-Vorbeck

Příspěvek od Lettow-Vorbeck » 11 zář 2008 12:45

Je to blbý někoho oddělat, nicméně pokud by dnes ten strejc popíjel někde v baru nebeským, střelec by měl asi méně problémů. O výpověď méně, neexistovala by otázka jestli někdo třeba neovliňuje/nenutí tu holku vypovídat křivě (přece jenom nabouchanej chlap má jiné přesvědčovací možnosti než matka, zvlášť jetli je to takovej opruz jak vypovídá střelec) atd.
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se rozhodl přestat číst. - Winston Churchuil
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 11 zář 2008 13:43

Pajda píše:Jak jsem psal o pár příspěvků zpět - nikoho nechci soudit a dělat z lidí hovada.Já osobně vážím 70 kilo a měřím necelých 180.Takže žádnej hromotluk.Nejsem člověk,který má hrůzu z nějaký rvačky nebo si nechá srát na hlavu.Podle mě neni bojovník ve svalech ale v duši.Ale pokud se někde schyluje k šarvátce tak mám lepší pocit,když nejsem ozbrojenej.A pokud jsem,tak se radši držím zpět.I za cenu že budu vypadat zbaběle.Protože úplně stačí jeden nešťastnej pohyb a nadrcnutá pistole může bejt nachodníku.A případů kdy vystřelila i přes pádovou pojistku je jistě dost.I když dotyčnej měl tušim glocka
Já jsem u toho nebyl a člověka kterej je souzenej neznám,takže tahle debata je plná dohadů.Každopádně mu přeji,aby vše dopadlo dobře,protože pokud se vše odehrálo jak tvrdí,byla by to asi nespravedlnost za to pikat.
Hmm, a co budete dělat, až budete před někým utíkat z jeho pozemku a on po vás půjde (skoro, jak po příslovečném uzeném). Vy, coby fyzicky slabší, budete mít jen malou šanci mu utéci.

Nebude - za jistých okolností - lepší se na střet připravit? Zastavit, otočit se, tasit zbraň, připravit se na výstřel? Snažit se útočníka odstrašit? A (bohužel) popřípadě vypálit.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 15 zář 2008 18:06

Tak se nam to panove blizi, jenom pripominam:

http://pravo.mujglock.com/

Místo: Okresní soud Teplice
Jednací síň : č. dveří 47 - 2. patro
Začátek jednání : 24.09.2008 08:00

Tak kdo jdete tentokrat? Hlavne bych tam rad videl ty kecalisty, co si tady honi triko o tom, jak to "zarucene bylo" a ze nakonec strelec byl opilej a machroval tam s kverem :roll:
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Pajda

Příspěvek od Pajda » 15 zář 2008 18:38

No ať to bylo jak chce a málokdo z nás to ví,tak držim všechny palce a přeji hodně štěstí.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 15 zář 2008 18:46

Hmmmm to fakt čučím!!
Jen dva roky jim to trvalo než připravili soud, to je docela slušnej fofr :roll:
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 24 zář 2008 14:42

Takze zhodnoceni dne + novy revizni posudek znalce:
:arrow: http://pravo.mujglock.com
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Odpovědět