Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
BR je dle mého pro jinou skupinu lidí tedy pro ty co mají...
A Mao je pro ty co nemají nebo mají,ale ne tolik..
V BR se mě zdá,že opravdu když nemáš to nejlepší vybavení tak že se umístíš někde ve spodních příčkách..
V MaO je to zase jiné tam se takové kraviny jako BR nepoužívají a až tam se ukáže jaký je střelec..
Je to můj názor a rozhodně tím nechci říct,že BR je kravina,ale chci tím říct,že pro klasické střelce,který nejezdí v mercedesech je Mao lepší.
A Mao je pro ty co nemají nebo mají,ale ne tolik..
V BR se mě zdá,že opravdu když nemáš to nejlepší vybavení tak že se umístíš někde ve spodních příčkách..
V MaO je to zase jiné tam se takové kraviny jako BR nepoužívají a až tam se ukáže jaký je střelec..
Je to můj názor a rozhodně tím nechci říct,že BR je kravina,ale chci tím říct,že pro klasické střelce,který nejezdí v mercedesech je Mao lepší.
Jenze tohle je prave to co neni pravda. Vybaveni je stejne jako v MaO.Petin00 píše:BR je dle mého pro jinou skupinu lidí tedy pro ty co mají...
95% lidi pouziva Suhl
optiky se pouzivaji od Nikko stiriling po NF (v podstate naprosto zbytecna optika na tuto disciplinu). vetsinou se u optiky v pohode vejdes do 15.000kc
je to dano tim ze strilis 30min a oci se velice rychle unavuji a jeste rychleji u levne optiky. Vetsina co zacina mam Tasco, BSA, Nikko za par tisic kc, casem pak kupuji kvalitnejsi.
Stojan je od par tisic po hodne tisic. Honza do minuleho mesice strilel ze stoajanu v hodnote Harrisek a strilel 250b.
zadni bag, par stovek az par tisic.
Takze opakuji, neni to nakladnejsi nez MaO, zrovna tak jsou tridy, kde se muzes ucastnit se zbrani jako v MaO (sporter, Narodni trida) tam je omezeni jen zvetsenim puskohledu (6.5x) a u sprter musi byt pazba seriovka. Narodni trida (nase narodni) ma omezeni pouze optikou.
Takze famy o nakladnosti BR22 jsou neopodstatnene.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
ACH JO děcka přiznejme si, že jsme postihlí přesností VŠICHNI v BR to prostě netajíme a děláme co můžem. V MaO je to stejné drtivá většina BR střelců má SUHL/R50 nebo Eley v Mao SUHL/ R5O Všechny ty kraviny co se používají v Brrrrrr
se postupně přenáší i do MaO je to postupně vidět na jednotlivých střelcích protože současná stavba závodů MaO je prostě tak jak je
já to nekritizuji já se stím PERU
Chápu, že si nyní několik střelců pořizuje v Mao Anschutz atd....... je to prostě jednodužší, než hledat SUHLKU, která je dnes ve stejné kondici !? Já jsem na Suhlky štěstí neměl a už mě nebavilo to furt řešit tak mám Anču a třeba někdy a klidně to přiznám budu investovat do ještě větší přesnosti
V českém benchrestu lidi investují stejně jak v Naší/Vaší MaO podle mého názoru
Nic ať se daří a good shooting

V českém benchrestu lidi investují stejně jak v Naší/Vaší MaO podle mého názoru

Nic ať se daří a good shooting
Naposledy upravil(a) rimfireBR dne 29 srp 2008 11:26, celkem upraveno 1 x.
Tak pratele, Sportovec nejen ze nepriveze 1913 nybrz ani sebe. Mam nemocne zviratko, dnes jsem byl s nim na injekcich a zitra dopoledne musime znovu
. Pojede aspon Irma s Tomasem a privezou ceny. No a naboje uz neresim strilim i na treninku R50. Resim pouze jejich serie. Tedy uplny souhlas s Honzou a Honzou. A byl bych rad aby se to tady nezacalo zase hadat. Zdenek.
.

.
-
- Odborník na zbraně
Vrátil jsem se ze služebky, jejíž část jsem strávil rozhovorem se Swdr. a koukám, jak se to tu rozběhlo. Pravda leží někde uprostřed. Sám v tuto chvíli velmi natvrdo uvažuju o nákupu Anschütz, ale z úplně jiného důvodu, než Honza + Honza a Sportovec. Protože jsem levák a je pro mně při současné střelecké úrovni MaO značný handicap po každé ráně rušit polohu, abych nabil pušku, nutně potřebuju pušku s levým mechanizmem. Kdyby se vyráběla taková suhlka, nikdy bych ty šílený peníze za "anču" nedal. Přesností mi vyhovují obě suhlky jak ze serie 057, tak 058. V BR bych takovej problém neměl a klidně bych ho mohl střílet s tím, co mám + investice do stojanu a bagu. Takže pro mě je paradoxně MaO ta dražší alternativa. Jenže BR prostě není moje krevní skupina - bez urážky, vím, že je to hodně velký umění. Rovněž chápu, že BR levným střelivem prostě trénovat nelze, což ale u MaO není tak úplně pravda. Pokud potřebuju upevnit sebevědomí a střelit "rukojmí" 95 - 100 na tréninku, vezmu samozřejmě to nejlepší (stovku jsem teda ještě nestřelil). Stejně tak, pokud trénuju na výkon - ale o tom přece trénink není - nebo spíš jenom o tom. Pokud potřebuju věnovat pozornost správnému spouštění, prvkům polohy nebo pokud potřebuju trénovat vytrvalost, abych bez problémů vydržel celý závod (což teda u MaO zas takovej problém není), nebo trénovat stojáka, klidně si místo R50 vezmu GECO a budu střílet přes hradla. Pokud se mi rána nezdá, kouknu na display a je-li rychlost mimo limity a rána ulítlá, danou ránu neřeším. Je-li rychlost OK a rána v p..eli, musím hledat problém. Samozřejmě musím volit střelivo stejného výrobce a nebrat vyloženej šrot. Pro tento druh tréninku mi používání R50 připadá jako mrhání střelivem. Vzhledem k tomu, že smysl tréninku je v pravidelnosti, tzn. alespoň 1x týdně a na tréninku +/- 100 nábojů vystřílím, rozdíl mezi použitím "tréninkového" a "závodního" střeliva za rok činí 15 až 17 tis. Chápu, že to někdo neřeší. Možná budu považovanej za socku, ale klidně to přiznám a myslím, že je nás víc, kteří si tohle dovolit nemohou. Možná, že až se jednou můj měsíční příjem dohrabe na celostátní průměr, třeba to taky přestanu řešit, zatím mi ale nic jinýho nezbývá. Jo, ještě je taky možnost se na to vyprdnout. Nebrečím a nestěžuju si, jenom vysvětluju. On sytej hladovýmu většinou nevěří.
-
- Odborník na zbraně
To Sportovec: Přeju zvířátku brzké uzdravení a Tobě klid - vím jaký to je, měli jsme doma nemocnou kočku, která je teď trvale závislá na lécích, tak vím, o čem to je. Málo platný je to člen rodiny se vším všudy.
To Mot: to je jasný, ta poslední suhlka jsem měl bejt já, jenže ani já nepřijedu, protože musím jet zkouknout letošní závod ME v autocrossu, kterej se jede v Přerově - mám ho příští rok komentovat, tak potřebuju vědět, do čeho jdu.
To Mot: to je jasný, ta poslední suhlka jsem měl bejt já, jenže ani já nepřijedu, protože musím jet zkouknout letošní závod ME v autocrossu, kterej se jede v Přerově - mám ho příští rok komentovat, tak potřebuju vědět, do čeho jdu.
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
A jo, tak to poslední číslo v zítřejším pořadí bude 456 FOX
Harpe napsáno pěkně já měl naopak problem dostat do pracek super Suhlku a pak jsem prostě řekl a dost a šel objednat Anču a chybu jsem tedy neudělal že ??? Jinak finance tu asi víc či míň řešíme Všici.
Jsem zvědavej jak bude chodit SUHL s novou hlavní hokus pokus tak snad se dočkám
Přeju Ti Harpe abys dostal do pracek od Anči výbornej kus je to radost s ní střílet

Harpe napsáno pěkně já měl naopak problem dostat do pracek super Suhlku a pak jsem prostě řekl a dost a šel objednat Anču a chybu jsem tedy neudělal že ??? Jinak finance tu asi víc či míň řešíme Všici.
Jsem zvědavej jak bude chodit SUHL s novou hlavní hokus pokus tak snad se dočkám

Jako vzdy, diskuze zacla o nabojich a pak se to natlaci nekam jinam, nevim proc.
Potrebna kvalita streliva (zbrane) je primo umerna, terci, discipline, zbrani (u zbrane je to samozrejme strelivo).
dle toho volim (zbran) strelivo. takze je jasne ze pri stojaku, nebudu strilet sirky ci 2mm tecky. budu asi strilet na 10cm terc, k tomu mi staci strelivo, ktere zarucuje soustrel 5cm, a zbran jejiz chyba se tam taky vejde. Obe hodoty je lepsi mit lepsi. Pak tam mam mariginal pro svou chybu.
toto plati u naprosteho bezvetri nebo v hale. V okamziku kdy mi fouka, a vitr se toci, tak potrebuji
1. presnejsi naboje,
2. presnejsi zbran
3. ukazatele vetru
v pripade bodu 1 a 2 muzu zvetsit terc.
v pripade bodu 3. musim zapocitat a zvetsit mariginal chyby pro chyby cteni vetru.
Potrebna kvalita streliva (zbrane) je primo umerna, terci, discipline, zbrani (u zbrane je to samozrejme strelivo).
dle toho volim (zbran) strelivo. takze je jasne ze pri stojaku, nebudu strilet sirky ci 2mm tecky. budu asi strilet na 10cm terc, k tomu mi staci strelivo, ktere zarucuje soustrel 5cm, a zbran jejiz chyba se tam taky vejde. Obe hodoty je lepsi mit lepsi. Pak tam mam mariginal pro svou chybu.
toto plati u naprosteho bezvetri nebo v hale. V okamziku kdy mi fouka, a vitr se toci, tak potrebuji
1. presnejsi naboje,
2. presnejsi zbran
3. ukazatele vetru
v pripade bodu 1 a 2 muzu zvetsit terc.
v pripade bodu 3. musim zapocitat a zvetsit mariginal chyby pro chyby cteni vetru.
Good shooting
-
- Odborník na zbraně
Mezi náma, ona ta anča zas možná taková samospása není. Viděl jsi olympiádu? Ve vzduchovce kupodivu vládne Anchütz, ale v malorážce nejvíc Waltherů, těsně za nimi FWB a teprve potom Anschütz. Aspoň mi to tak připadalo při finále z toho, co ukázala televize. Docela bych uvítal startovní nebo spíš výsledkovou listinu s uvedením zbraně, která by to potvrdila nebo vyvrátila. Mimochodem, proč Mirek Varga mění dodavatele zbraně (patrně Grünig Elmiger), když je s "klukama od Anschütze" takovej kámoš a jedna pazoura a je schopen sehnat od nich super multi extra zbraně ? Nicméně je to jistě od suhlky krok kupředu a je to jednoznačně firma světový úrovně. Skoro bych věřil tomu, co mi řekl jeden zkušenej střelec - že nevystřílená 10 let stará anča je lepší, než současná produkce. (V Soulu a v Atlantě se to ančama jen hemžilo - opět můj subjektivní vjem). Ale kde ji sehnat. Reprezentační flinty z tý doby mají za sebou desetitisíce a statisíce ran a kdo ji má z "rekreačních" střelců, ten ji hlídá jako oko v hlavě.