Nemohu se dopídit roku výroby mojí zbraně. Na závěru je BA 401 a na těle je BA 401 K a trojúhelník v kruhu(vyrobeno v RUSKU), ale dále již tam není rok.Poradí mi někdo?
Máš to velmi zajímavě značené,trochu netradičně (třeba číslo na pojistce) a rv.tam opravdu není.Tormentace Německo jestli se v orlech nepletu,někam jsem si založil ten seznam zařízení a států.
Jeden dotaz,kdo ti to prodal?Mám jisté tušení,protože nestandardních a podivných značení se tu pár objevilo a původce byl jeden.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Zbraň jsem koupil prostřednictvím Prokon Libochovice, ale obchodníka ještě zkusím od něj zjistit, tvrdil mu, že má 2 kusy a že jsou ze 70' let. Jinak jsem ji byl vyzkoušet a sed jsem si na "pr..l" jak přesně a hladce střílí. Porovnávám třeba s ČZ 92 r. makarov. Mám ještě Glock 21 a K 100, ale ten Makarov PM je dnes moje "1".
Zde jsem já s hledáním asi skončil? http://www.makarov.ch/eng/allocate_year ... acture.htm
Zdravím Vás!
PM jsem před nějakým časem pořídil čistě pro radost, ale postupně se mi ukázal jako velice praktická zbraň, která optimálně kombinuje přijatelný výkon, kapacitu, rozměry a spolehlivost (ta je prostě absolutní).
Dříve jsem mj. vlastnil a nosi Walther PPK, a tak si dovoluji tvrdit, že PM ho ve všech směrech předčí - a to ani neberu v potaz jeho přibližně třetinovou pořizovací cenu (bavíme-li se o nových, nepoužitých exemplářích). Ale to zde vespolek asi všichni dobře víte, a tak než nezbývá, abychom si vzájemně pogratulovali k dobrému vkusu :o)
K věci - za velice slušnou cenu se mi podařilo nakoupit náboje 9mm Makarov SB, civilního provedení a současné výroby (jsou absolutně nemagnetisující, FMJ). V balení se ovšem nedopatřením ocitlo i 150 ks nábojů vz.82. Znám jejich nešvary, a tak se ptám - dali byste to tam, nedali byste to tam ? Poznám 150ks na následné přesnosti?
Hlaveň unavují a to je jisté,150 ran to asi neutahá ale tuto munici obvykle makaroni ukládají jako NZ pro případ války,tam už je vše jedno a mají jistotu že něco zůstalo v NZ.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.