M?tus zastavovac?ho ??inku

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
venda

Příspěvek od venda » 12 srp 2008 10:14

Stejně je to k zamyšlení, jsou případy kdy stačí na útočníka vypálit jednou a padne jak mrtvej a někdy jsou případy kdy ani 10 ran 9mm
prostě nepomůžou, totiž nedovedu si představit tu zradu, že do něj vypálím 5 ran, už bude blízko a já pustim kvér a vytáhnu nůž abych ho dobil. To je kruté že? :lol:

Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 12 srp 2008 10:17

Ale nejlepší...Je stejně bojové umění.To je nejlepší zbran.Akorát když nepřítel bude mít střelnou zbran tak je ti to docela na nic teda pokud nejseš Neo a neumíš se vyhýbat střelám.. :D
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 12 srp 2008 12:23

Muzete mi nekdo vysvetlit vyhodu brokoveho naboje pro obranu (v ramci vymezeni zakona) v kratke zbrani - navic v pistoli?

Ja si vzdycky myslel, ze jde o to, abych:

a) co nejrychleji vyradil utocnika z boje, aby jiz nebyl schopen pokracovat v utoku

b) ho nezranil vic, nez je nutne

Z toho mi jako nejhorsi vec vychazi prave brokovy naboj.

a) nevyradi utocnika z boje - tech xx kulicek se mu zareje pod kuzi, zadna okamzita ztrata tlaku krve, nemoznost dychat ci nemoznost se hybat - po zasahu mini-brokama ma ten clovek pred sebou jeste minimalne 1 hodinu temer plnohodnotnyho zivota

b) utocnik nasledne zemre na to, cemu ja rikam "otrava olovem" - tedy spousty malych kulicek ruzne po tele, infekce, hnisani, zkolabovani metabolismu, smrt.

Takze ze "zastavit a nezabit" je razem "nezastavit, byt zabit a nechat umrit".

To uz bych spis podporoval ruzny gumo-plastovy naboje v revolveru (napr. .380 Alfa jde dat do .38ky ci .357ky) - nesmrtici strelivo, ktere dokaze na rozdil od mini-broku zastavit.
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 12 srp 2008 12:24

Petin00 píše:Ale nejlepší...Je stejně bojové umění.To je nejlepší zbran.Akorát když nepřítel bude mít střelnou zbran tak je ti to docela na nic teda pokud nejseš Neo a neumíš se vyhýbat střelám.. :D
Nejlepsi karate je EFMJ .40 S&W :-)
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 12 srp 2008 12:34

cmk: zásah do obličeje útočníka spolehlivě zastaví a zbytek života může s bílou holí v ruce přemýšlet o tom, že dělat druhým lidem zlý věci se nevyplácí ...

Ten brokovej v revolveru ok, ale do pistole bych ho vůbec nedával, protože u něho není zajištěná spolehlivost pro přebití.
siskin

Příspěvek od siskin » 12 srp 2008 13:24

cmk:
při představě že mi někdo zblízka do těla/obličeje napere dávku broků jsem se zastavil i teď u monitoru, au
;o)

jak jsem psal, netuším kdo to kde tehdy psal a jak to přesně zdůvodňoval, šlo o to první ranou která bývá většinou ve spěchu a zmatku bez míření útočníka "zkusit" odradit a získat čas na klidnější míření a reakci
a mě by asi parta broků pod kůží odradila

tuhle debatu nemůže nikdo vyhrát, v diskutované problematice je příliš "kdyby"
někoho zastaví píchnutí jehlou (kamarád běžně omdlévá při očkování)
někoho nezastavíš ani ránou z .50
jde o to kam a koho a čím trefíš
nicméně se asi shodneme že větší ráže dělá větší díru takže pravděpodobně snáz zastaví vzhledem k rozsahu zranění, vzhledem k psychice to ovšem nemusí být pravda
admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od admix » 12 srp 2008 13:28

1. V sebeobrane ve stresu je strelba na oblicej uzasne presna
2. je sance cca 50%, ze prvni brokovy nepretahne zaver, takze vystrelis broky panubohu do oken a utocnik te sezere, nez znova natahnes (pokud to nebudes cekat)
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 12 srp 2008 13:39

kdyby se dělali pistole na brokovej náboj tak už ji mám :D
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Nikdo

Příspěvek od Nikdo » 12 srp 2008 13:40

JirkaS píše:cmk: zásah do obličeje útočníka spolehlivě zastaví a zbytek života může s bílou holí v ruce přemýšlet o tom, že dělat druhým lidem zlý věci se nevyplácí ...
... a pak tě zažaluje, ty neprokážeš NO, a do smrti budeš šmejda živit :evil:
JirkaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaS » 12 srp 2008 15:10

nikdo: a on je nějakej rozdíl v tom, když po něm vystřelíš normální projektil ? Tím ho nezraníš ? A když neprokážeš NO, tak nepudeš sedět ?
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 12 srp 2008 16:57

Lenže pri zásahu (fmj) do tváre by si mu už asi platiť invalidný nemusel :idea:

Pokiaľ viem tak brokové náboje nie sú určené na ľudí, ale na hadov (prípadne malých škodcov).
BTW Keď som robil pokusy tak mne obtiahlo zbraň zakaždým (neboli to libra naboje), ale vzhľadom na to že som v tedy dal za jeden náboj cca 40 kreditov tak som ich veľa nevystrieľal.
Nikdo

Příspěvek od Nikdo » 12 srp 2008 17:57

Rozdíl je v tom, že neexpandující jednotná střela (normální kule) má riziko přežití s trvalými následky menší. Buď snadno se hojící průstřel nebo smrt.
Olověným práškem na plašení hadů protivníka leda na$ereš, způsobíš si závadu (nepřebití) a jako bonus se vystavuješ nebezpečí těch trvalých následků protivníka. A už vůbec nechcu domýšlet, co by se dělo, kdyby byl protivníkem pořádně rozdrážděný velký čokl...
stanfu

Příspěvek od stanfu » 12 srp 2008 18:43

Musel bys ho utlouct zaseklou pistolí..(teho hafana) :D
Dancek

Příspěvek od Dancek » 12 srp 2008 19:07

cmk píše: To uz bych spis podporoval ruzny gumo-plastovy naboje v revolveru (napr. .380 Alfa jde dat do .38ky ci .357ky) - nesmrtici strelivo, ktere dokaze na rozdil od mini-broku zastavit.
S brokovými náboji do krátkých nemám žádné zkušenosti, ale měřil jsem náboje 38 Special plast od Geca i 380 Alfa.
38 Spec. měl z 2" revolveru rychlost 526 m/s, což při střele o váze 0,45g odpovídá 62 J, ze 4" revolveru měl 566 m/s, což odpovídá 72 J a z 20" karabiny měl 667 m/s, což odpovídá 100 J. Dá se říct, že na malou vzdálenost by mohl mít nějaký (asi hodně slabý) zastavovací účinek.
O náboji 380 Alfa si troufám tvrdit, že není vůbec k ničemu. Střela o váze 0,5 g měla z 2" revolveru rychlost 229 m/s, což odpovídá 13 J, ze 4" revolveru 245 m/s, což odpovídá 15 J a z karabiny 260 m/s, což odpovídá 17 J. Naměřené rychlosti jsou průměrné, z obou revolverů jsem střílel po 6 ranách, pouze z karabiny jen po jedné ráně. Jedná se tedy o výkon srovnatelný se vzduchovkou, vzduchovka má však v tomto případě výhodu ve větší průbojnosti.
Na brokové 9 mm Luger od Libry jsem narazil ve Zlíně, zrovna je chtěl někdo koupit, ale prodavačka je odmítla prodat, prý pouze na sběratelský ZP. Máte někdo podobné zkušenosti ?
Dancek
Biggles

Příspěvek od Biggles » 12 srp 2008 20:08

Normálně jsem je koupil.......
Zamčeno