Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 11 črc 2008 00:08

Chlapi, to sa mi nechce zadať, že by to bolo len okolo 150 m/s, predtým tam bola o 5 cm kratšia pružina, teraz je tam pruž z gama hunter 440 ( t.j. má 33 cm a je ešte podložená). A proti tomu čo to bolo predtým je to pecka, porovnával som preliačiny v plechu pred tým a teraz. A to som strielal ešte o osem metrov dalej ako predtým a z gamo magnum a teraz som strielal z standardami. Čo by to malo predtým len 100 m/s s origo pružinou, somarina. Veď na 40 metrov to rozbije flašu z piva ako nič a slavka 630 len urobí cuk a to mala novú pruž a tesnenie. To sa mi veru nezdá. Aj spetná odozva je väčšia. Inak hneď potom som ju rozobral, premazal, kohútikovú pružinu som vymenil za pružinku z pera a tiež som dal dlhšiu šroubičku na nastavenie kohutika. Ale potom mi prestala pracovať poistka. No musel som, ten kohutik predtým bol brutalita. Tak budúci týždeň mi má prísť pružina 38 cm z 3,55 drôtu, tak neviem čo potom. Kolko bude mať 120 m/s??? veď teraz je to drina natiahnuť.
Možno je to somarina preto, lebo ja som to len krokoval, približne som si odmeral meter na moj krok, ale zdalo sa mi že som ďalej ako 32 metrov. Veď meriam 198 cm a krok som dosť dobre naťahoval. Čo keby to bolo 15 metrov nula a namiesto 32*1,2(asi moj krok)m = 39 metrov. ja som tomu odhadom daval rýchlosť cez 190 m/s.
Som skalmaný.
Inak ako to nastelujete.Na akú vzdialenosť?
Čo s tými pro blémami čo som písal predtým, ako to riešiť?

Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 11 črc 2008 11:49

Do prveho prispevku som pisal ze to odmeraj presne :!: Teraz je z toho tazko sudit. Je to len priblizna metoda urcenia ustovej rychlosti. Nehnevaj sa, ale mam pocit ze nechces vediet kolko to ma v skutocnosti, len by si chcel aby sme ti obaja napisali ze to ma 200m/s a bol by si spokojnyl. Ja mam v svojom Hatsane s rovnakym piestom ako mas ty rovnaku pruzinu z Gamo Hunter 440 v dlzke 32cm a dava mi to odhadom tiez 15-16J. Takze by som tonu celkom veril.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 11 črc 2008 16:16

Zadával jsem to pro JSB Exact 5,5mm s váhou 1,037g, osa optiky 3,8cm nad osou hlavně.
Kdyby to mělo 190m/s tak by to na 32m kleslo o 3,5cm.
Kdyžtak to změř přesně. A nejlepší by bylo střelit přes chrony, pak máš jistotu.
Flašku od piva rozbiju na 10m z Lovky co nemá ani 3 joule, to není žádné měřítko výkonu.
Podle mě to nějaký extra výkon mít nebude. Ono to není jenom o síle pružiny. Většinou kdo dá silnější pružinu, tak výkon vzroste minimálně (pokud vůbec), zato se to pak blbě natahuje a začne to extrémně kopat, spoušť ztvrdne a k tomu jde do háje přesnost. Člověk si pak myslí, jaká je to kulovnice, když mu to při výstřelu skoro vyskočí z ruky. :lol: :wink:
Zkrátka tuning jak víno. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 11 črc 2008 17:00

Chlapi. No neviem, nepotrebujem aby ste mi písali že to má cez 200 m/s. Al e sa mi to nezdá, veď predtým to bolo o ničom a teraz je to celkom slušné. No veď ešte uvidíme. Tak čo mám natom ešte zmeniť? Poradte ked ste odborníci. A myslím si, že pružina a piest je základ výkonu. Nemajú tie hadseny predsa len preforovaný piest, Poradte. cafte
Solus

Příspěvek od Solus » 15 črc 2008 00:53

Má už někdo z vás nebo aspoň viděl tu novou řadu "torpedo"? Dost mě zajímá jak je vyřešený nabíjení, příde mi to jako posuvná vložná hlaveň... Kvalitou by nemusely bejt špatný, 155 prodává se svym značenim i Webley. Nebo to může bejt na druhou stranu upádek firmy.. :?:
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 15 črc 2008 14:47

Zdravým Vás. Dnes mi prišla pružina do mojho hatsana 75, cal .22. Má dlžku 38 cm a pekne tam pasuje. Len mám problém ju tam natlačit. Existujú na to nejaké prípravky. Nemáte nejaké nákresy. Je tomožné ju tam vůbec vložit. Bude to poznat na výkone? Poradte.
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 16 črc 2008 13:04

Zatial ste mi nikto neposlali odpoved. Pomaly si študujem príspevky o hatsanoch. Neviem čo s tou pružinou. Nikto tu nepodal presne rozmery pružiny. Tu moju 38 cm som skušal, priemery a všetko sedí, len trčí von nejakých tých 8 cm a to je problém napchať dnu. Drôt je hrúbky 3,6mm a niekto tu píše, že originál je len hrúbky len 3,2mm. Teda malo byť o hodný kus silnejšie. Rozmyšlam či ju neskrátim na dĺžku 35 cm alebo len na 33 cm. 33cm pružinu tam ma teraz, tak predpokladam, že by sa tam mal napratať aj tato nová, len z hrubšieho drôtu. Avšak skusil by som to z dĺžkou 35 cm, mohlo by to ísť. poradte, mate nejakú skúsenosť z dĺžkou pružiny, do hatsana 75. Všeci píšete o H 125, však počul som že do H 90 majú jeden rozmer piestu a tie vyšie iný rozmer. Poradte.
honda

Příspěvek od honda » 16 črc 2008 13:19

Průměr drátu x počet závitů=délka max. stlačené pružiny.
Změř si krok pístu a hned budeš vědět co se tam dá nebo nedá narvat,
dál to asi nemá cenu rozebírat.
Spring

Skús

Příspěvek od Spring » 16 črc 2008 13:35

Nič zatiaľ neskracuj. Najprv si vynásob hrúbku drôtu počtom zavítov,výsledný rozmer porovnaj s voľným miestom vo valci po osadeni všetkých komponentov bez pružiny a s piestom v zadnej(akože natiahnutej) polohe,aby si vedel či ti to tam vôbec vojde a hlavne či budeš môcť vzduchovku vôbec natiahnuť.ak rozmery budú súhlasiť urob si jednoduchý sťahovak o akom Sa tu už viackrát písalo a boli tu aj nejaké fotografie.(už Sa nepamätám kde som to videl.). Ja som to robil bez sťahovaka veľmi nebezpečným,priam samovražedným spôsobom,a to kúskom oceľovej šrúby s priemerom rovným vnútornému priemeru valca a to tlakom rukou na dosku,doskou na srubu,a srubou na istiaci mechanizmus a tak na sruzinu. Celý čas som Sa modlil aby mi to nestrelilo ....
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 16 črc 2008 17:08

Buď zítra nebo pozítří mi dojde "Torpedo 155" tak jsem dost zvědavý co to bude zač. :lol:
Bendis
Kontaktovat uživatele:

d

Příspěvek od Bendis » 16 črc 2008 18:46

to se těším až ukažeš fotky torpeda a recenzi, mě se líbí 100X
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 16 črc 2008 19:37

Jasně že ukážu,ale bude to chtít ještě pořádný tuning. :wink:
drakonaut

Příspěvek od drakonaut » 17 črc 2008 21:17

Chalani, ešte potrebujem ako sa vyberá piest z Hatsana 75. To musím zložiť hlaveň, je tam čep alebo niečo iné. Nezdá sa mi to tesnenie, pružina večšia a výkon nikde, možne že je prevŕtaný piest. Inak z ktorého gama tam pasuje tesnenie ak pasuje? Ako sa tam vlastne naťahuje, je tam šrôb alebo čo?
Bendis
Kontaktovat uživatele:

f

Příspěvek od Bendis » 17 črc 2008 21:49

jaký tam patří nevim, ale moje zkušenosti jsou takový že když dáš silný pero, kope to a netrefim se do ničeho, ted jsem dával nový do jedný vzduši a zatím mam co dělat se trefit na terč, čekám až se trošku unaví 8) tunit se musí s citem
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
alobal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alobal » 17 črc 2008 22:00

Jako u většiny Hatsanů budeš muset odvrtat táhlo nebo vylisovat čep(novější modely) hlavně,jinak píst nedostaneš ven.Těsnění u H75 má 27 mm průměr a pokud vím tak těsnění u Gama je 25 mm nebo 29 mm na jiné jsem dosud nenarazil.Na pístu je kónus 16 na 14 mm a 5 mm šířky.Provrtaný píst jsem ještě u Hatsana neviděl a to už jsem jich pár rozdělaných měl. :lol:A nebo pokud máš udělanou pružinu na zakázku tak to bude blato. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět