Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 čer 2008 09:47

Presne tak .. mne to taky nejak nuti strilet radeji dal od rukojmiho.. a v poslednim zavode z toho byla dokonce jedna nula..

Jinak ty rukojmi jsou nastrileny pekne, se vzduchovkou na 30m je to to same jako s malorazkou na 50m .. a Tvuj vysledek by mozna na 90b dal - kdyby se pouzil spravny kalibr :)

sportovec

Příspěvek od sportovec » 03 čer 2008 12:54

Jakube, když střílím s wiatrowkou na rukojmí na 30 bm tak volím formát A4. Pak je to v tom správném poměru vůči 22LR - A3.
Safik

Příspěvek od Safik » 03 čer 2008 17:54

To Sidewinder je celkem jisté, že kdybych se zúčastnil Vašeho závodu MaO, tak bych skončil na posledním místě. Plně souhlasím s tím, že trénink a závod je úplně něco jiného.To ale nemění nic na tom krásném prožitku z dobře trefené rány (položky), třeba i v tréninku. A o to tady jde, podělit se s ostatními o hezké zážitky ze střelnice, na to tady máme fórum.
Jinak musím říci, že jste dali dohromady skvělou disciplinu pro malorážku s optikou zvlášť terč „rukojmí“ nemá chybu. Celý závod je samozřejmě o přesnosti a hlavně hodně o taktice, možnost volby (risk, jistota) dělá závod velice atraktivní.

No uvidíme jak se tohle střílení bude u nás na Českobudějovicku rozvíjet.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 čer 2008 19:53

Jasne!! .. s tim souhlasim!

Rozhodne jsem tim prispevkem nechtel nejak snizovat ten nastrileny vysledek .. urcite to musel byt krasny pocit - tu 35-ku trefit .. a o tom to je!

Ono i kdyz je to jen v treninku, nejake nervy tam take jsou, pokud si clovek nechce ten papir pokazit :)
harpplayer
Odborník na zbraně

STOVKA!

Příspěvek od harpplayer » 05 čer 2008 09:31

Občas se i tréninkovým střelivem podaří střelit slušný soustřel. A když to navíc je "kilo" je radost o to větší - bylo to o fous, ale je tam!
Přílohy
terč 4.6.08 001a.jpg
kilo vofous!
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 čer 2008 09:35

Vidim tam minimalne tri devitky :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 05 čer 2008 09:43

Provokatére :twisted: :lol: :!: Taky jsem je tam viděl, dokud jsem do těch "devítek" nezastrčil náboj - kalibr nebyl po ruce. Nicméně co bys chtěl od Geca notabene v mejch rukách. :roll:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 čer 2008 09:54

:lol: ja jen aby sis nemyslel, ze nas znervoznis.. :twisted:

Jinak dotaz: Kdo z Vas jede v sobotu do HK na Mizive cile do 50m? Je to VC Policie Hradec Kralove .. a mozna prijde i Fantomas :lol:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 05 čer 2008 19:00

Zděnek Fráz ZKM 452 Lapua Master M

http://www.2shared.com/file/3393129/c91 ... MG092.html

Za toho dněšního větru celkem GUT jak by řekla Ruth a pak spolkla .... :?
Naposledy upravil(a) rimfireBR dne 05 čer 2008 19:08, celkem upraveno 2 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 05 čer 2008 19:02

Harpe mooc pekný :). Hm... Diky Tobě mě začal pěkný den. No až kolem druhé jsem dorotoval na střelníci testnout R50 v nové šarži. Bohužel foukalo, tak polovina / 5x5 / soustřelů byla 10 - 12 mm a druhá půlka 16 až potupných 18mm ops. Prostě foukalo, lítalo to nevyzpytatelně a ani jsem to nefotil, nebyl by to pravdivě, vypovídající test nábojů - šarže.
Safik

Příspěvek od Safik » 05 čer 2008 23:11

Přátelé já už to nemůžu vydržet! Na střelnici se dostanu až v sobotu, už mám docela dobrej apsťák.
Jen tak mimochodem poraďte začátečníkovi.
Jak často čistíte ty svoje malorajdy, aby jste si zbytečně nerozhodily rozptyl?
Já to čistím po každém střílení, to dělám asi blbost.
Je lepší při přechodu z tréninkového střeliva na soutěžní zbraň vyčistit nebo ne?
Jak trénujete?
Dík za názory.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 06 čer 2008 07:13

Myslim ze je dobre pusku vzdy po strelbe vycistit - alespon od tech nejvetsich necistot, aby to ve vyvrtu nedelalo neplechu. Proto po kazde strelbe jednou protahnu hadrovy vyterak od komory k usti .. vic nic. Kompletni cisteni tak jednou az dvakrat za rok..

Pokud jde o prechod mezi treninkovym a zavodnim strelivem .. tam se cistit nesmi! Jelikoz vsak pri zmene streliva se cistit musi, tak je potreba vybrat takove treninkove a zavodni strelivo, ktere pouziva stejnou kuli a stejne mazivo - prave aby se cistit nemuselo. Napriklad Eley Standard + Eley XTRA (nebo EPS).. nebo Geco Rifle + RWS R50.

Trenink je individualni zalezitost. Ja strilim vzdy pred danym zavodem na terce, ktere mne v soutezi cekaji. Nejlepe, kdyz si tu treninkovou polozku co nejvice priblizim te zavodni - to znamena - dam si stejne podminky, casovy limit, snazim se prekonat nejlepsi vysledky dosazene v te konkretni polozce v soutezich - vyhecuju to s teamovou dvojkou - vsadime se o tatranku a limonadu atd .. aby to melo zatez i na nervy :) .. a chce to trenovat pravidelne..
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 06 čer 2008 09:04

To musím potvrdit, pozice týmové dvojky je opravdu nápor na nervy a v práci vydělávám v podstatě jenom na ty tatranky a limonády.....ale třeba to už nebude dlouho trvat a změní se to :D
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 06 čer 2008 09:09

Nezbývá, než potvrdit Swdr. slova, jen dodávám:
Čistit je třeba nejpozději tehdy, když zjistíš, že ti flinta ztrácí přesnost. Je třeba věnovat pozornost nábojové komoře, kde je třeba odstranit zbytky olova z náběhu do drážek - mám na to nějakej sajrajt koupenej u p. Röhricha na střelnici v Čestlicích a používánm ho ve spojení s bronzovým kartáčkem. Dále je třeba věnovat pozornost závěru, který je třeba cca 4x za rok rozebrat, vyčistit (hlavně vnitřek - na to používám čisticí pérka na dýmky) a namazat, ale jen lehce - nesmí ti ze závěru téct olej. Je třeba rovněž věnopvat pozornost komůrkám pro vytahovač a vyhazovač, kde se hromadí množství spalin a ve spojení s olejem dokážou vytvořit vrstvu humusu ovlivňující rychlost chodu závěru a tím vývinu rány.
K tréninkovému střelivu dodávám, že pokud chceš střílet střelivo Lapua, můžeš pro trénink používat Lapua Standard nebo Magazine a na závod potom Master nebo Midas (pozor, teď je nějaké nové označení, které ještě nemám v hlavě). Bacha, Lapua má pro závodní náboje 2 průměry, "M" pro standardní hlavně, a "L" pro hlavně volnější. Je třeba vyzkoušet, co zbrani šmakuje.
No a k tréninkovému režimu, tam by se toho dalo napsat mraky, jsou lidi, jako např. Swdr. nebo Mathew Emmons (zajímavé srovnání), kteří neuznávají "suchý" trénink a trénují výhradně naostro. Já naopak tvrdím, že suchý trénink dokáže odhalit spoustu chyb zejména v méně stabilních polohách. Rovněž pro trénink zaujetí polohy a její orientace je suchý trénink nezbytný, stejně jako pro odstranění chyb ve spouštění. Pokud má střelec tyhle záležitosti 100% zvládnuté, může suchý trénink omezit a naopak zvýšit dávky ostrého tréninku. Záleží taky hodně na tom, ve které fázi tréninkového procesu se nacházíš. Jinak je třeba postupovat v silové nebo přípravné fázi, jinak ve fázi výkonnostní a jinak ve fázi relaxační. O tom někteří chytří pánové napsali množství velmi zajímavých knih. Je nesmysl jen ležet na střelnici a bezmyšlenkovitě střílet, je to jen množství vystřílených patron, zasviněná flinta a vyhozené peníze. Když jdeš trénovat, vždycky musíš předem vědět, čeho chceš při tréninku dosáhnout, zvolit k tomu odpovídající metodu a následně si ten trénink dostatečně kriticky vyhodnotit. Vyplatí se, pokud to se střelbou myslíš vážně, vést tréninkový deník a vracet se k minulým záznamům, často ti to pomůže objevit množství chyb. Jak říkám trénink je docela věda a nedá se to popsat na pár řádcích.
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 06 čer 2008 09:29

2Honza : tojó :wink: urču to bude lepší ale bacha i s TOP produktem je chyba chybou :wink: ale jinak se máš na co těšit 8)
2harp : pravda teď se snažím pravidelně trénovat BR a je znát minimálně jistota v odmáčknutí a eliminace obecně rozptylů třeba i za čerstvého větru jako třeba včera odpo. Bohužel zanedbávám 456 což má za následky podstatně horší výsledky ale i pocit než Zdeněk F. se Svou 452,který trénuje pouze MaO a pouze s 452 a pouze závodní terče pro tuto disc.
Jinak takový poznatek pořídil jsem od T.Ť. tu Sulku s vydutou hlavní ( pro přestavbu ) a když jsem zkoušel spoušť tak na své BR flintě mám o dost větší odpor :lol: :lol: :lol: budu to muset na Anče poštelovat asi :roll:
Jinak ani Já ani Z.F. nesušíme ....teda až na prádlo na sušáku :wink:
Odpovědět