vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Apevia
Kontaktovat uživatele:
Jak?

Příspěvek od Apevia » 29 kvě 2008 18:51

Ahoj. Již dlouho tu čtu o malorážkách Suhl, ale nevím jak se to čte :oops: Prozradíte mi to někdo? Díky...
2Sportovec: Tak to je super výsledek, pěkný....

Cogito ergo armatus sum.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 29 kvě 2008 19:33

sportovec píše: Trochu mne rozhodilo jak je snadné v leže s nožkama, vybraným střelivem, střílet téměř samé desítky. Je to takový divný, monotonní a po dvacáté ráně mě to přestávalo bavit.
"Strilet temer" same desitky. To je prave ten problem. Snadne "temer" to je vzdy. Vzhledem k tomu, na rozdil od mnoha jinych z MaO, jsem nidky netvrdil ze neumite strilet. Naopak. Takze pokud mas BR vybaveni, coz az na bipod mas, neni divne ze strilis "temer same desitky". Strelit ultimatnich 250 25X se nikomu snad jeste nepodarilo. 250b se stava castejsi nez drive, ale stale to neni bezna vec.
To ze se ti to zda nudne nebo monotoni, to je vec individualni. Kazdeho bavi neco jineho. Mne vytaci ze proste pada desitka za desitkou a pak jedna chyba nebo ulet a tech 250 nedas. Ale nechci tu delat motivacni rec. Jen odpovidam.
sportovec píše: V každém případě pro naší Mao je holý nesmysl střílet se zadním bagem či třetí nohou, protože by vzniklá přesnost přestala být záživnou a rozstřelovali bychom se ještě druhý den.
No to mas pravdu, protoze jak ja rikam celou dobu, vy MATE BR VYBAVENI. suhl, tezka tercovnice, puskohled s velkym zvetsenim (nebo moznost) a stabilni predni nohy. Problem je ten, ze toto vybaveni nema nic spolecneho s vybavenim odstrelovace. To je proste fakt. Proto ja rikam, ze na MaO aby simulovalo odstrelovace by byla idealni opakovaci zbran s normalni spousti, s pojistkou. Proste klasika. NENI TO KRITIKA, pouze muj nazor (stejne jako tvuj pocit o BR). A opravdu zcela nezaujate a s odstupem s fakty ktere vidim, tak strilite disciplinu hooodne podobnou F-class. Vsechny terce co jsem videl tak az na pivni tacek a sirky jsou terce ktere by jsi teoreticky mel strilet s plnym poctem bodu s vybaveni co mas. rukojmi nastrilim na A4 ne na A3. Ale pak musis resit vitr. se 456 asi na A3 to pujde, ale na Suhl proste nemas.
zkus si vzit neupravenou 456 s tovarni spousti, neni to hloupa vyzva, jako prijed a vyzkousej, ne jen pro porovnani. Stejny strelec ruzne zbrane.
sportovec píše: Závěrem mohu říci že benchrest je jistě zajímavý ale asi ho střílet nebudu, ale kdo ví :). Snad až nepůjde Mao...
Skoda, protoze pokud by ti to takhle strilelo 3x za sebou, tak bychom meli vybornou sanci dat zahul amikum na MS.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 29 kvě 2008 20:16

Naší soutěž nějak nazývat musíme to je jasné. Já osobně netrvám na názvu či označení Mao. Benchrest v leže to není díky absenci zadního bagu. Simulace odstřelovače to v podstatě asi taky úplně být nemůže. Prostě střílíme na různé terče což tvoří soutěž barvitou a poskládané položkově je to snad dotažené k dokonalosti. Díky špatné taktice v poslední položce jsem skončil jak jsem skončil. Jak se bude naše soutěž vyvíjet do budoucna je přímo odvislé na zkušenostech, které průběžně sbíráme a dle možnosti střelnic. Těch nastřílených terčů s bagem bylo více, vlastně tři ale bodově téměř stejné. Benchrest klidně zkusím ale až v létě jestli je nějaká soutěž :?
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 29 kvě 2008 20:44

Tady je kalendar soutezi. Ale z vlastni zkusenosti vim, ze je potreba vic soutezi nez jedna.
http://www.benchrest.cz/br_terms.php?Year=2008

F-class pouziva stejne vybaveni co vy. Pravidla neupravuji zadni nebo predni bag ci stojan. To ze vam to pravidla zakazuji je technicka vec. Ale chapu, ze se to nechce priznat. V podstate vsechny kroky (technicke vybaveni) smeruji k BR vybaveni. Ale ja to chapu, clovek se snazi vzdy strilet lepe a lepe. Sam dosahne nejakeho maxima a pak chce lepsi a lepsi vybaveni. A jedine co k tomu vede je, presnejsi zbran, lepsi optika, lepsi spoust, vaha zbrane, upravy pazby atd.
Pravda je, ze mi je to celkem jedno, vetsina diskuzi vznikla z toho, ze jsem vyjadril nazor (rozdilny od vasich) ze nelze dosahovat stejnych vysledku se zbranemi urcenych pro jine zamereni a hlavne s jinou presnosti.
Takze nevidim duvod k nejakemu vzajemnemu napadani ci revnivosti.
Good shooting
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 29 kvě 2008 20:55

2sportovec :roll: :wink: teda šikula šikulovnej jsi, musíš někdy dorazit potřebujem mladou a dravou krev :P kdysi jsem tímto způsobem co ty dnes střílel také se Svou SUHL 061 bez závaží a 246 i 247 myslím prostě F-class. na benchrest.cz je seznam závodů a pak jsou každou první něděli v měsíci ve Staré Lysé a každou druhou v Malém Újezdě. Doraž rest ti rád půjčím a ukazováček Ti maximálně zlámu :D :P :lol: :wink: :wink:
Včera jsem byl otestnout formu dle tréninků SHIVY " střílení ve větru" a není to žádná prd.l funělo pěkně zostra ale když člověk dává bacha a čte směr .....jde to. Měl jsem 244 ale jen 4x a druhý byl 242 a 6x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 29 kvě 2008 21:22

Shiva : v pohodě někdy řeknu či napíší něco co mne pak mrzí. Fox : je mi 43 ale mladej jsem to máš pravdu :). Jinak já mám Súhl 059 a zatím mě nejlépe lítali R50 168. Teď budu mít 177 tak jsem zvědavý a taky zkusím Midas no uvidíme.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 29 kvě 2008 21:50

v poho.

Mne ze suhlky strilelo vzdy neco od kazdeho vyrobce. Nejdrive midasy M jedna serie, 60x 10 v rade za sebou. (trening)
pak dosly. zacal jsem strilet s Anschutz, R50 jedna serie druha chodila dobre ze Suhl. Midasy pak uz nikdy. pres 2 roky jsem strilel s R50 ale Kozap nebyl schopen dodat na test vice serii, tak jsem testoval opet Lapua a Eley. Eley ted chodi fantasticky a jedna serie z obou zbrani.
Good shooting
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 29 kvě 2008 22:08

2sportovec 43 :?: :?: vypadáš líp než já v jedna30ti :shock: :shock:
jinak já teď asi 2-3 roky budu střílet RWS R50 174 8) 8)
jo a teď v neděli je na střelnici Stará Lysá BR závod :!: mám čas tak se těším :wink:
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 30 kvě 2008 19:40

včera jsem získal tyhle veterány :D

Obrázek
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
spider74

Rybina

Příspěvek od spider74 » 30 kvě 2008 20:10

Já jsem zase ode dneška díky Icemanovým stykům......(pracovním vy sprosťáci :roll: ).....majitelem zbrusu nové rybiny 16mm na své rozpracované MC12 ...... :wink:
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Znáte?

Příspěvek od Apevia » 30 kvě 2008 22:34

Ahoj. Teď jsem si na střelnici koupil malorážkový náboje do sbírky. Jsou to nějaký Hirtenbergery, kus stál 1.10Kč. Co je to zač? Jsou přesný, kvalitní?
Je to "dvojkrabička", jsou v ní dvě platíčka po 50-ti kusech. Díky...
Přílohy
DSC02439.JPG
DSC02440.JPG
DSC02442.JPG
Cogito ergo armatus sum.
spider74

Hirtenberger

Příspěvek od spider74 » 31 kvě 2008 00:04

SUPRA Praha, spol. s r.o.

Prodej loveckých, sportovních, sebeobranných zbraní a příslušenství, sportovních kuší Ten Point, obranných prostředků, nožů Nieto a Fox, lovecké optiky Meopta. Zastoupení firem Antonio Zoli, F.A.I.R., Tanfoglio, střelivo Fiocchi, Hirtenberger

www.supra.cz

.....ale jestli to ještě prodávají nevím, když je hodíš do googlu tak vyskočí jako výhradní dovozce ....zkus jim hodit mail.

jinak firma je to velká s velkým záběrem tak zkus pohledat
http://www.hirtenberger.at/
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
CZ_Iceman
Kontaktovat uživatele:

"ustova brdza"

Příspěvek od CZ_Iceman » 31 kvě 2008 12:41

Chlapi ja sem nekde na fotkach videl ZKM s "ustovkou" a jelikoz po sundani tunelu na SM-2 a take na Spiderove MC-12 to nevypada zrovna nejlepe tak jsem uvazoval , ze necham v dilne vyrobit neco jako ustovku nebo tuner. Mam predstavu abych nemusel rezat zavit na hlaven tak necham vyrobit z nerezu nebo podobneho materialu objimku se zavitem, ktera na hlaven nepujde za studena nasadit. Po nahrati krouzku by se nalisoval na usti hlavne a zajistil cervikem. na tento "adapter" pote pujde nasroubovat treba ta ustova brzda nebo tuner.
Potreboval bych nejakou fotku nebo jeste lepe vykres ustovky na .22LR abych to mohl dat vyrobit. Nevite nekdo o necem ? Jak jsem se docetl na zahranicnich forech, tak by to taky mohlo jeste mirne zlepsit presnost zbrane odvodem plynu mimo drahu strely.
Přílohy
usti.JPG
usti
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 31 kvě 2008 19:23

O ZKM 456 toho uz bylo receno hodne, tak bych do vlakna o malorazkach pridal spis me osobní dojmy a par fotografii. Nemam toho ještě odstrileno nejak moc ale na takove 1. hodnoceni myslim akorat. Oproti 452 je vyznacna podstatne vyssi hmotnost cca 6 kg (v plne sestave) a delka 110 cm. Toto je pri strelbe opravdu znat, protoze pokud vam flinta sedi na harriskach tak je strelecka pozice subjektivne docela stabilni. Na to ze je to puska z roku 1956 me prekvapil jeji vynikajici stav a i celkova uroven zpracovani, vypichnil bych treba naprosto luxusni chod zaveru ktery nikde nedrhne ani nemá prilis vuli tekze jde obsluhovat takrikajic jednim prstem nebo zrdcadlovy vyvrt bez jedine vady. Top stav je ale do znacne miry zasluha zasahu firmy aeron brno v 80. letech, kdy zbran dostala novou laminovanou sportovni pazbu se stavitelnou licnici, povrchovou upravu a upravu usti hlavne. Na to jak malo jsem z ni zatím nastrilel se mi dari i docela dobra uskupeni 5ti ranych polozek na 50m viz foto. Je to samozrejme vyber tech lepších, obcas mam vypadky ze je to rozhazene po celem BR terciku ale to pripisuju mym rukam a ne flinte protoze spolu se strelivem eley standard je z ni citit slusny potencial. Dále se o streleckou zabavu stara puskohled BSA 4-16x40 s korekci paralaxy od 10 yd a slunecni clonou. Tento puskohled je vybaven osnovou mildot s pomerne jemnym krizem- subjektivne tenci nez na delte titanium 4-16x42. na fotce je to ostatne patrne ale bohužel jsem nevyfotil nejaky celkovy pohled k tercum protože se mi nepodarilo nic kloudnejsiho poridit. Celkove me tato sestava prisla na nějakých 11500 a musim rict ze tech penez vůbec nelituju protože mi zbran dela jen radost a střílet z ni je pro me pozitek- a o to především jde ne? Nevim jak to berou ostatní ale ja strilim vylozene pro zabavu a vzdy kdyz jdu domu ze střelnice tak se citim opravdu uvolneny a zbaveny dennich starosti a stresu a to se vyplati!
Přílohy
P5150028.JPG
P5310043.JPG
P5310044.JPG
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 31 kvě 2008 19:24

dale
Přílohy
P5310052.JPG
P5310054.JPG
P5310062.JPG
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Odpovědět