Alfa Defender 9mmL v praxi
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
tak abychom ji porad jenom nechvalili
tak bych mel jeden problem: zhruba po 500 ranach me vylezl kolik spouste asi tak 2az3mm ven z ramu. klepl sem ho nazpet ale je videt ze se vzdycky po tech +-150 ranach co dam na strelnici kousek pohne. rikal sem si ze ho lepnu locktitem ale co kdyz bude muset nekdy ven?

mi dneska na strelnici spravce strelnice utvrzoval, ze spoust se nemuze ochoditAlfonss píše:Spoušť se ochodí, pokud se zbraní budeš střílet a ne o ní jen žvanit jak někteří experti.... A když přece jen budeš chtít menší odpor a hladší chod, tak to po pár stech ranách svěř puškaři na poladění...

taky ale doufam,ze se to nejak ochodi

s navstevou zbrojire pocitam.Jen se divim, ze je to tak tuhy od zakladu, na mirenou s tim je problem a kdyz za to clovek vezme raznejc, tak to sejme dolu...
hmmm, a byl to vůbec správce? Já bych se hádal. 
Měl jsem už hodně zbraní. Ale otevřeně říkám, že zbraň z krabice má chod někdy dobrý, někdy ne (to záleží na výrobci a na kusu). Ale tak po 1500 výstřelech se usadí. Prostě se ty díly vevnitř mechanicky "ochodí". Stejně jako například klíče v zámku. Ladění je doporučeno tehdy, pokud chce mít střelec hladší chod mechanizmu, nebo lehčí spouštění. U služebních zbraní - pokud spoušť není strašná - tak se dělá většinou pro vyhlazení chodu.
A poslední věc: stejné, co pro spoušťový mechanizmus, platí i pro celou zbraň. Nové zbraně nejsou většinou moc zajeté. Mají vyšší odpory a pružiny jsou ještě moc tuhé. Po určité dávce výstřelů se vše řádně usadí a je to hned lepší.

Měl jsem už hodně zbraní. Ale otevřeně říkám, že zbraň z krabice má chod někdy dobrý, někdy ne (to záleží na výrobci a na kusu). Ale tak po 1500 výstřelech se usadí. Prostě se ty díly vevnitř mechanicky "ochodí". Stejně jako například klíče v zámku. Ladění je doporučeno tehdy, pokud chce mít střelec hladší chod mechanizmu, nebo lehčí spouštění. U služebních zbraní - pokud spoušť není strašná - tak se dělá většinou pro vyhlazení chodu.
A poslední věc: stejné, co pro spoušťový mechanizmus, platí i pro celou zbraň. Nové zbraně nejsou většinou moc zajeté. Mají vyšší odpory a pružiny jsou ještě moc tuhé. Po určité dávce výstřelů se vše řádně usadí a je to hned lepší.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
Ten správce je pěknej trouba. I u takové značky jako je STI byl po nějakých 10 000 ranách (+ nějakým sušení) tak žvejklej sear, že nebylo možno jít s odporem pod 1,5kg. Prostě se to časem ochodilo a začal padat kohout. Řešil jsem to nákupem a vyladěním jinýho pajšlu a zatím drží (pokud nedělám harakiri s pružinama).
Alfa nebude vyjímkou, časem se usadí a buď Ti to bude vyhovovat, nebo to necháš poladit.
Alfa nebude vyjímkou, časem se usadí a buď Ti to bude vyhovovat, nebo to necháš poladit.
Alfonss píše:Ten správce je pěknej trouba. I u takové značky jako je STI byl po nějakých 10 000 ranách (+ nějakým sušení) tak žvejklej sear, že nebylo možno jít s odporem pod 1,5kg. Prostě se to časem ochodilo a začal padat kohout. Řešil jsem to nákupem a vyladěním jinýho pajšlu a zatím drží (pokud nedělám harakiri s pružinama).

mno sel jsem tam s kamaradem (28 let)...co nema zbrojak a on ho nechtel nechat strilet.Rikam v zakone je psano, ze si ho muzu vzit na triko...a on ze v zadnym pripade. Ze on je spravce strelnice,nic takovyho...tak nevim no...to uz mi prisel podezrelej...ale na druhou stranu, pak kamarada strilet nechal, aspon ze mel dobre srdce...jsem potesen, ze si ta spoust sedne, zacinal jsem byt nestastny (na cz 75 se kterou jsem zdelal ZP to slo jako vanek a tady aby to clovek rval jako das)
ps. Neni tady nekde vlakno, kde koupit levne v praze naboje luger pro cvicne strileni? Neprebijene?Nasel jsem akorat magtechy za 4,20 a 3,80 RSA
Vlákno na levné střelivu tu pokud vím není. Mnohdy je lepší kupovat přebíjené střelivo, než čínské, ruské a kdovíjaké nepřebíjenky.
Správce byl asi mimo, protože tak jako Ty, coby nositel ZP můžeš pod dozorem nechat někoho zastřílet (jako nenositele), tak to může udělat i on. Je tu ale jeden rozdíl. Zatím, co Ty můžeš na post jít sám a dělat si (v rámci provozního řádu střelnice) cokoliv se Ti zlíbí, kamarád - nenositel musí být pod dozorem někoho se ZP (tedy Tvým, nebo správcovým).
Pokud správce nemá čas a Ty si ho nechceš vzít na triko, pak má kamarád holt smůlu. Možná to byl tento případ.
Já sám, poučen případem kamaráda, který si vzal s sebou na střelnici bratra své přítelkyně, který tam vyrobil dost těžký průser, protože začal odstřelovat vzduchotechniku a zničil vybavení střelnice za x tisíc, si s sebou nikoho kromě manželky a opravdu blízkých kamarádů neberu.
Správce byl asi mimo, protože tak jako Ty, coby nositel ZP můžeš pod dozorem nechat někoho zastřílet (jako nenositele), tak to může udělat i on. Je tu ale jeden rozdíl. Zatím, co Ty můžeš na post jít sám a dělat si (v rámci provozního řádu střelnice) cokoliv se Ti zlíbí, kamarád - nenositel musí být pod dozorem někoho se ZP (tedy Tvým, nebo správcovým).
Pokud správce nemá čas a Ty si ho nechceš vzít na triko, pak má kamarád holt smůlu. Možná to byl tento případ.
Já sám, poučen případem kamaráda, který si vzal s sebou na střelnici bratra své přítelkyně, který tam vyrobil dost těžký průser, protože začal odstřelovat vzduchotechniku a zničil vybavení střelnice za x tisíc, si s sebou nikoho kromě manželky a opravdu blízkých kamarádů neberu.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
Nemůžeš si vzít nikoho "na triko",páč seš moc mladej a nemáš zbroják dýl jak tři roky-mrkni do 119ky.
Co se týče toho správce, musí to bejt opravdu odborník, když je schopnej tvrdit takovej nesmysl, že nová zbraň už se nezajede...tomu už radši nic nevěř...
Jo a ty levný náboje, zkus za 3,60 SB Range Safe Ammo, maj sice železnou hilznu, ale zbraně na principu CZ 75 s nima nemaj problémy. A seženeš je v každým obchodě. A jsou až překvapivě přesný.
Co se týče toho správce, musí to bejt opravdu odborník, když je schopnej tvrdit takovej nesmysl, že nová zbraň už se nezajede...tomu už radši nic nevěř...
Jo a ty levný náboje, zkus za 3,60 SB Range Safe Ammo, maj sice železnou hilznu, ale zbraně na principu CZ 75 s nima nemaj problémy. A seženeš je v každým obchodě. A jsou až překvapivě přesný.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
covece ja mel za to, ze praxi 3 roky potrebuju jen se strelbou u osoby mladsi. No to jsem ted jelenpredator píše:Nemůžeš si vzít nikoho "na triko",páč seš moc mladej a nemáš zbroják dýl jak tři roky-mrkni do 119ky.

ty naboje range safe ammo se mi zdaji jako zajimava vec, sice stojej vsude 3.80

Správce střelnice je od toho správce, že může rozhodovat, kdo tam střílet bude nebo nebude. Takže když se mu nebudeš líbit, tak nebudeš střílet ani ty, ať máš v kapse zbroják nebo nemáš.
Tak nevím, co tady zase házíte za paragrafy.
Tak nevím, co tady zase házíte za paragrafy.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Logicky, pokud je člověk blbej a neumí se chovat, pak jej může správce ze střelnice vykázat. Jinak asi nemá důvod, protože by byl sám proti sobě. Myslím, že dnes není zas až takový přebytek střílejících, aby si je mohl správce jen tak mýrnyx, týrnyx vyrazit.