V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To nic není, tady má pět příspěvků, ale já už od něho mám čtyři SZ na téma jak, kde, za kolik a poslední perla - jaký má kříž.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Pozdravujem Kto mi dá typ na jednodielnu 30-kovú montáž na 11 mm rybinu? Moja dvojdielna duralová montáž stojí za zlámanú grešlu. Mám Gamo CFX. Na konci rybiny mám nainštalovanú zarážku s gumovou pätkou proti posunutiu montáže. Po 400 výstreloch som zistil, že puškohľad sa mi posunul v objímke montáže cca o 5 mm. Tak to chcem vyriešiť radikálne nejakou vhodnou jednodielnou montážou. Optiku mám TACTICAL 3-9x42. Tá mi zatiaľ robí radosť.
Dobrá je tahle s číslem 23 http://www.kozap.cz/pictures/Montaze/Montaze2.jpg
V obchodě řekneš, že chceš ocelovou jednodílnou montáž na malorážku ZKM452.
Ale záleží jestli máš na pušce kulatý nebo rovný vršek. Tahle montáž je na rovný. Kdybys ji chtěl dát na kulatý, tak ji musíš ubrousit na kulato.
V obchodě řekneš, že chceš ocelovou jednodílnou montáž na malorážku ZKM452.
Ale záleží jestli máš na pušce kulatý nebo rovný vršek. Tahle montáž je na rovný. Kdybys ji chtěl dát na kulatý, tak ji musíš ubrousit na kulato.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Me pride fajn. Oproti soucasnemu 4x20 "no-name kukatku pro deti" to bude urcite vyrazne polepseni. Dal me na ni laka korekce paralaxy, nastavit jde normalne rukou (uz zadne mince a sroubovaky po kapsach), no a nakonec cena 500-600 je super. Vim, ze to tak nema bejt, ale proste nechci ze zacatku cpat do optiky stejny penize jako do cely pusky. Mozna nekdy v budoucnu.
Asi to nie je celkom spravny postoj. Lacny puskohlad je najrychlejsia cesta ako sa zacyklit. Hrozi ze nebudes mat istotu ci je rozladena puska,alebo optika potazne ak nezainvestujes do kvalitnej montaze, tak ti nezavidim. Urcite zainvestuj do lepsej optiky anemusi to byt len Delta, aj ked podla nazorov viacerych prispievatelov je to najvyvazenejsia optika co sa tyka pomeru cena/kvalita. Ja mam Tktikal 3-9/42 a urcite to nie je zly vyber. Ale urcite nekupuj nic pod 2000.
Vela ludi presadzuje nazor,ze optika a montaz by mali byt kvatne. Doslova tu jeden pan napisal, ze vzdy nastrielas lepsie s kvalitnou optikou na horsej zbrani ako so zlou optikou na dobrej puske. Ved nie je problem pusku vymenit a optiku a montaz premontovat.Ale je pravda, ze kvalitnejsia optika 4x40 sa da kupit aj za tisicku.
Nemuzu souhlasit. Stejne jako retez je silnej jako nejslabsi clanek, tak soustava strelec-optika-puska zastrili vzdy tak, jak je dobrej jeho nejslabsi clen. Poloslepej lempl nikdy nepoda dobrej vykon, at ma jakoukoli zbran a optiku, stejne tak strelec-sampion nikdy dobre nezastrili s blbou zbrani ci optikou. A protoze vim, ze zatim nejslabsim clankem jsem ja a zbran, tak nechci zbytecne utracet za optiku. To mi pride jak davat dvoumetrovej spoiler na trabanta. Vim ze kvalitni optika by mi vydrzela a moh byh ji dat na lepsi zbran nekdy v budoucnu, ale i kdyz me ted strelba velmi bavi, kdo vi, co bude za par let ci mesicu.