P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Lovit nemozes, lebo z predovkami to u nas nieje dovolene, musis ist do úsá, tam je dokonca dlhsia sezona na predovky.
Do in-linov sa pouziva strelivo tzv sabot, teda podkalibrove osadene v plastovom kosiku, u nas dost problematicky zohnatelne.
Tym, ze na In-line niesu ziadne sutaze, je tento typ pusky uplne nanic, jedine rozhadzovat olovo na strelnici bez ziadneho vyznamu.
Do in-linov sa pouziva strelivo tzv sabot, teda podkalibrove osadene v plastovom kosiku, u nas dost problematicky zohnatelne.
Tym, ze na In-line niesu ziadne sutaze, je tento typ pusky uplne nanic, jedine rozhadzovat olovo na strelnici bez ziadneho vyznamu.
do inlajniek sa daju pouzivat aj klasicke strely olovene, nie len podkalibrove saboty, napr, REAL strela od LEE ide vraj super z nich... tie saboty su brutalne drahe, kus vychadza cca 30 - 40 Sk...
inak od Aresu si treba dat pozor ake olovo pouzivaju na odlievanie striel, dostal som od nich nejake vzorky a bola to nejaka tvrda zliatina... najlepsie ked si kupis klieste, od LEE stoja cca 1000 Sk, co si myslim nieje vela a mas pokoj... ARES ich objednava...
ale hlavne hladaj po forach, vsetko sa tam dozvies... o tejto problematike by sme sa mohli bavit az do skonani sveta...
este dodam, ohladne zapaliek, inlajnky pouzivaju rozne typy zapaliek, bud klasicke, 4(11) alebo 4,7, niektore pouzivaju brokove tapalky W 209, ale vsetko zalezi od konstrukcie bicieho a zaveroveho mechanizmu... ak si kupis na brokove, budes mat asi problem si ich kupovat ak nemas zbrojak alebo nejakeho kamosa co ho ma... ale vsetko toto som uz pisal, treba hladat po webe, tam najdes vsetko... ja som bol asi pred pol rokom v jednej predajni, majitelka mi ukazavala inlajnku, chvalila sa s nou, ze aka paradna, len vraj nevie ako sa to ma odpalovat, lebo perkusne zapalky jej padaju do vnutra... ze to bude vraj na poplasniaky... no a bolo to na zapalky W209, tak som jej to vysvetlil, kukala na to ako puk... zase jeden cap zahradnikom...
inak od Aresu si treba dat pozor ake olovo pouzivaju na odlievanie striel, dostal som od nich nejake vzorky a bola to nejaka tvrda zliatina... najlepsie ked si kupis klieste, od LEE stoja cca 1000 Sk, co si myslim nieje vela a mas pokoj... ARES ich objednava...
ale hlavne hladaj po forach, vsetko sa tam dozvies... o tejto problematike by sme sa mohli bavit az do skonani sveta...
este dodam, ohladne zapaliek, inlajnky pouzivaju rozne typy zapaliek, bud klasicke, 4(11) alebo 4,7, niektore pouzivaju brokove tapalky W 209, ale vsetko zalezi od konstrukcie bicieho a zaveroveho mechanizmu... ak si kupis na brokove, budes mat asi problem si ich kupovat ak nemas zbrojak alebo nejakeho kamosa co ho ma... ale vsetko toto som uz pisal, treba hladat po webe, tam najdes vsetko... ja som bol asi pred pol rokom v jednej predajni, majitelka mi ukazavala inlajnku, chvalila sa s nou, ze aka paradna, len vraj nevie ako sa to ma odpalovat, lebo perkusne zapalky jej padaju do vnutra... ze to bude vraj na poplasniaky... no a bolo to na zapalky W209, tak som jej to vysvetlil, kukala na to ako puk... zase jeden cap zahradnikom...
vesuvit max dávka
Ahoj, mám ardesu in line tracker cal. 50, když výrobce udává max. dávku Pyrodexu 150 grainu viz odkaz, což je 9,72 g, je možné použít stejné množství Vesuvitu? Na forech jsem se dočetl o max 8 gramech vesuvitu, tak nevím co je pravda?
díky
http://translate.google.cz/translate?hl ... D%26sa%3DG
díky
http://translate.google.cz/translate?hl ... D%26sa%3DG
niekde som cital ze u nas sa tormentuje napr. cal.50 predovky prach 12gramov a strela 26 gramov... ale myslim si ze inlajnky toho zdrzia vela, preimerne sa pouzivaju ako max. prevadzkove naplne cca 100grainov pre 45 a 50, pre 54 a 58 120grain ale pre inlajnky je to aj viac, kde niektore TC maju povolene 3 tablety 50grain Pyrodexu co dava ustovku do 4000 J....
napr. 58-cka + 610grainova Minie strela + 120-140grainFFg, tuto laboraciu doporucuju na jednom JAR servere ako vhodnu na safari na velku africku petku... slon,byvol,lev,hroch,nosorozec... a aj sa s tym lovi... su tam aj fotky...
napr. 58-cka + 610grainova Minie strela + 120-140grainFFg, tuto laboraciu doporucuju na jednom JAR servere ako vhodnu na safari na velku africku petku... slon,byvol,lev,hroch,nosorozec... a aj sa s tym lovi... su tam aj fotky...
Predovky moderne.
chcel by som onedlho kúpiť túto modernú perkusnú pistol. S týmito zbraňami ale nemám skúsenosti a chcel by som sa tak opýtať na čo by som si mal dať pri jej kúpe pozor. A keď je tu niekto kto ju vlastní, či by nenapísal skúsenosti (opracovanie, presnosť, výkon) a pár fotiek by rozhodne neuškodilo. Som tiež počul názor, že množstvo čierneho prachu vyhorí až za ústím a výkon nie je zrovna oslnivý. Chcel by som skúsiť aj bezdýmý prach s polovičnou navážkou, myslím, že by to nemusel byť problém (?)...
myslim ze ak ti je zivot, ( v lepsom pripade mozno len odtrhnute prsty a vybite oci) mili tak by som tam ten bezdymak nedaval... neviem ci ti nieco hovori napis na vsetkych hlavniach " FOR BLACK POWDER ONLY " ...
dokedy este budu mudrlanti spekulovat z bezdymakom v predovkach ???
precitaj si poriadne fora na nete, ked nic nevies o tychto zbraniach...
dokedy este budu mudrlanti spekulovat z bezdymakom v predovkach ???
precitaj si poriadne fora na nete, ked nic nevies o tychto zbraniach...