NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Víš Hondo, nemusím zrovna u vzduchovky vědět, jakou má energii nebo úsťovou rychlost. Tak jak to teď střílí, mi stačí. Změnu jsem o proti originálu zaznamenal velkou (dříve to opravdu flusalo - pokud se ti nelíbí tento termín, tak sorry) a to je pro mě rozhodující. Ano když se jedná třeba o motorky, tak mě třeba u mýho blackbirda hodnoty zajímají, ale u pušky, kterou mám pro zábavu nebudu určitě nikoho na střelnici otravovat, aby mi měřil rychlost nebo energii. Dám ti příklad: To je jako bych Jawu 350 rval na motobrzdu, abych zjistil výkon. Myslím si, že je to trochu mimo mísu. Mě stačí cítit změnu (jako když jsem dal na Jawu 350 - 634 bezkontaktní zapalování nebo karbec ze 640). Jen jsem chtěl vědět, jaké zkušenosti máte s těmi podložkami.
Naposledy upravil(a) y2000rtc dne 11 dub 2008 22:34, celkem upraveno 1 x.
Nechápu co Tě tak vytáčí
Ale uvědom si že pokud tu napíšeš to co jsi napsal, tak to nemá čistě žádnou informativní hodnotu, myslím tím pro ty jedince, kteří se třeba rozmýšlí nad tím jestli by pro ně ta či oná úprava měla vůbec cenu. Stačilo napsat třeba "Nemám možnost změřit" a je to, takovéhle poznámky jsou zbytečné. Až budeš trochu víc v obraze, tak zjistíš, že úsťová rychlost a energie střely jsou pro Tebe jako pro střelce velice užitečné údaje pro zkvalitnění střelby
Jinak já právě laboruju nad novým kompletně novým (větším) ventilem, jsem zvědavej jestli to přinese nějakou citelnější změnu výkonu, a pro rejpaly - ne proto že bych s tím snad chtěl chodit na buvoly ...

Jinak já právě laboruju nad novým kompletně novým (větším) ventilem, jsem zvědavej jestli to přinese nějakou citelnější změnu výkonu, a pro rejpaly - ne proto že bych s tím snad chtěl chodit na buvoly ...

No uznej sám že ta předposlední věta adresovaná hondovi tak trochu zněla
Možná jsem se taky nevyjádřil úplně přesně a tak nevím jestli jsi pochopil co jsem Ti chtěl sdělit. Ta úprava podložení pružiny mě zajímá, a myslím že nejsem sám, takže by bylo vhodnější kdybys sem třeba napsal o kolik jsi ji podložil (jak silnou podložkou/kami) a jak Ti to s jednotlivými tloušťkami fungovalo, jestli to nesněžilo a podobně. To jsou právě ty údaje které ostatním můžou pomoct, protože je důležité najít optimum a to si myslím že má každej někde jinde... 

Naposledy upravil(a) pechi dne 13 dub 2008 19:50, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jj, tu mám na Gamo Hunter 440. Možná jsem to mněl zmínit. Právě jestli má v tomto směru soupeře sem myslel... Asi to tak dopadne. Chtěl jsem zkusit další dobrej kousek.pedro gonzales píše:Delta 4x32 AO, a kdyby jsi pohledal, tak je toho spuostu v sekci optika. Prodává se v binoxu a cena i s montáží vychází do těch 2000,-
-
- Kontaktovat uživatele:
Před 2 měsící jsem si pořídil po dlouhém váhání a studiu tohoto fóra QB78ku. Asi už je na čase abych se podělil o dojmy 
Dneska jsem po těch 2 měsících byl konečně střílet. Předtím jsem ale provedl některé úpravy které se tady na fóru objevily.
První věc kterou jsem po koupení téhle vzduchovky udělal byla výměna pažby za novou, ergonomičtější. Použil jsem řešení se dvěmi prahy - bukovými. Slepil je epoxidem a vyřezal pažbu podle svých představ. jediný stroj který jsem k tomu měl byla flexa, ale ta se moc neosvědčila.
Další věcí byly úpravy spouště - vyleštit - to ještě není ideální a budu ještě muset dodělat.
Pak jsem podložil pero úderníku (zatím 3mm). Upravil jsem ventil - provrtal 4 pomocné otvory pro průchod plynu ze zásobníku (čelo dílu 0401) (filc jsem nechal a trn pružinky - díl 0407 také - zatím používám bombičky). Vlastní ventil (díl 0408) jsem trochu odlehčil.
Další úprava je těsnění mezi ventilem a hlavní - použil jsem cca 5mm silikonové hadičky na paliva o vnějším průměru 7mm. Vnitřní průměr jsem musel trochu zvětšit, aby se po zmačknutí mezi zásobníkem CO2 a hlavní moc nepřiškrtil průchod CO2 do hlavně. A co hlavně - v tělese závěru (díl 1200) jsem v místě prostupu plynu do hlavně musel vrtákem 6,5mm odvrtat "zápich", tak aby do něj šla trubička vložit. Není se čeho bát, tloušťka materiálu v tomto místě je dost velká.
Zvěšil jsem ještě otvor v trnu závěru zatlačujícím diabolky do hlavně na 3,2mm a vyměnil těsnění (za 3x1,25 - ale dneska se mi po 20ti ranách ostříhlo, tak bude lepší 3x1,1mm).
V neposlední řadě jsem trochu zabrousil lůžko v závěrové části hlavně a srazil hranu na začátku drážek hlavně - kupodivu (
) tam není udělaný žádný přechodový kužel.
To je tak ve zkratce všechno. Optiku mám zatím 4x20 Hämerli, 6 let starou, tak uvidím co to bude dělat. Dneska jsem střílel poprvé po cca 10ti letech a poprvé s QB, co ji mám. Střílel jsem na cca 19m s bočním proměnlivým větrem. Po úpravách se mi zdá, že není konstantní výkon, spoušť bude potřebovat opravdu vyleštit. Ran jsem vystřílel cca 50 jakžtakž konstantních, pak už to šlo kriticky dolů. Částečně na to bude mít vliv i dost výrazné ochlazování zásobníku s CO2 a tím klesající tlak. Pažba se po ergonomické stránce povedla (estetiku zhodnoťte sami). Nástřely prvních terčů přiložím.
BTW: Objímku hlavně se zásobníkem jsem měnil také - dodal mi ji PajaHradec - díky

Dneska jsem po těch 2 měsících byl konečně střílet. Předtím jsem ale provedl některé úpravy které se tady na fóru objevily.
První věc kterou jsem po koupení téhle vzduchovky udělal byla výměna pažby za novou, ergonomičtější. Použil jsem řešení se dvěmi prahy - bukovými. Slepil je epoxidem a vyřezal pažbu podle svých představ. jediný stroj který jsem k tomu měl byla flexa, ale ta se moc neosvědčila.
Další věcí byly úpravy spouště - vyleštit - to ještě není ideální a budu ještě muset dodělat.
Pak jsem podložil pero úderníku (zatím 3mm). Upravil jsem ventil - provrtal 4 pomocné otvory pro průchod plynu ze zásobníku (čelo dílu 0401) (filc jsem nechal a trn pružinky - díl 0407 také - zatím používám bombičky). Vlastní ventil (díl 0408) jsem trochu odlehčil.
Další úprava je těsnění mezi ventilem a hlavní - použil jsem cca 5mm silikonové hadičky na paliva o vnějším průměru 7mm. Vnitřní průměr jsem musel trochu zvětšit, aby se po zmačknutí mezi zásobníkem CO2 a hlavní moc nepřiškrtil průchod CO2 do hlavně. A co hlavně - v tělese závěru (díl 1200) jsem v místě prostupu plynu do hlavně musel vrtákem 6,5mm odvrtat "zápich", tak aby do něj šla trubička vložit. Není se čeho bát, tloušťka materiálu v tomto místě je dost velká.
Zvěšil jsem ještě otvor v trnu závěru zatlačujícím diabolky do hlavně na 3,2mm a vyměnil těsnění (za 3x1,25 - ale dneska se mi po 20ti ranách ostříhlo, tak bude lepší 3x1,1mm).
V neposlední řadě jsem trochu zabrousil lůžko v závěrové části hlavně a srazil hranu na začátku drážek hlavně - kupodivu (

To je tak ve zkratce všechno. Optiku mám zatím 4x20 Hämerli, 6 let starou, tak uvidím co to bude dělat. Dneska jsem střílel poprvé po cca 10ti letech a poprvé s QB, co ji mám. Střílel jsem na cca 19m s bočním proměnlivým větrem. Po úpravách se mi zdá, že není konstantní výkon, spoušť bude potřebovat opravdu vyleštit. Ran jsem vystřílel cca 50 jakžtakž konstantních, pak už to šlo kriticky dolů. Částečně na to bude mít vliv i dost výrazné ochlazování zásobníku s CO2 a tím klesající tlak. Pažba se po ergonomické stránce povedla (estetiku zhodnoťte sami). Nástřely prvních terčů přiložím.
BTW: Objímku hlavně se zásobníkem jsem měnil také - dodal mi ji PajaHradec - díky

Naposledy upravil(a) pen.kt dne 13 dub 2008 22:14, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo, jestli by se dala QB, a vůbec všechny co2 vzduchovky plnit vzduchem stlačeným na 60 bar, kromě nevýhody menšího objemu a tudíž míň výstřelů by se ale na druhou stranu ustálila úsťová rychlost.
Nevím jestli by se ale muselo šahat do spoušťového machanismu kvůli rychlejšímu zavírání ventilu, ale jinak by to myslím mělo vydržet, podle mě je jedno jestli tam mám co2 na 60 barů, nebo stlačený vzduch 60 barů.
Tímto končím přednášku a začínám diskuzi.
Nevím jestli by se ale muselo šahat do spoušťového machanismu kvůli rychlejšímu zavírání ventilu, ale jinak by to myslím mělo vydržet, podle mě je jedno jestli tam mám co2 na 60 barů, nebo stlačený vzduch 60 barů.
Tímto končím přednášku a začínám diskuzi.

Osobně si myslím že to moc reálné není... Když už, tak by to asi chtělo vyšší tlak v zásobníku a regulátor, ale i tak by myslím puška měla krátkou životnost. A taky nevím jak by to všechno těsnilo - vlivem CO2 gumové těsnění "bobtnají", ale se vzduchem by to asi ideálně netěsnilo. Takže si myslím že diskuse na tohle téma je bezpředmětná... 

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jsem sice proti všem čínskej vzduchovkám ale dnes jsem pro sebe a kámoše objednal z Anglie 2 QBéčka za 50 liber
tedy za 1550 korun kus poštovné bude cca 250 na jednu.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků