vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 10 dub 2008 18:29

Foxiku proč tam nedáš ty venkovní točítka vypadalo by to léepe a na střílení rozhodně lepší jinak fajnová flinta škoda že se Harry neozval chtěl jsem lištu a kompík . :(

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 10 dub 2008 22:46

ČAU: to Sidewinder při prvních testech nábojnice lítají OK ale když budou trucovat upravím, naladím, natřu a jedu :D
to golfkiller : HARRY je asi zaneprázdněn pokus se ho kontaktovat zas a zas :wink:
FOX
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 10 dub 2008 23:00

fox- tak koukam ze tunit umis :wink: lotharska hlaven muze byt zajimavy tah ale ja mel vzdycky za to ze na 456 je prave nejlepsi hlaven :?: pry to byly puvodne polotovary pro hlavne do kulometu! takze matros tvrdej jako zula. mozna se pletu, nevim. pokud nekdo vite vic, tak si rad poslechnu nazor :D
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 10 dub 2008 23:06

:roll: PB jasně máš recht já jen tak blbnu a zkouším, jsem taková hračička a navíc ty úpravy jsou pouze nápad, který pak realizuje puškař 8) jinak tyhle pokusy jsou poze zkouška jde mě o to jestli by se v našich podmínkách dala třeba postavit CUSTOM rimfire pro BenchRest. No a tohle jsou postupné krůčky :roll: :roll: áaáááááá zas moc kecám :P
spider74

Zbraň

Příspěvek od spider74 » 11 dub 2008 19:59

Pokusy budu dělat taky, již mám zamluvenou MC 12 za 2.000,-Kč po výplatě jdu pro ni. :lol: :lol: .......ještě seženu Suhlku a pak to dám puškaři . Ze Suhlky vezmu rám a závěr a z MC 12 hlaveň. Již jsem tuhle úpravu viděl a výsledek byl výborný. 8)
NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Next rada

Příspěvek od Apevia » 11 dub 2008 21:29

Ahoj. Uz jednou jsem se tu ptal na nektery veci ohledne .22LR naboju zn. Aquila SuperExtra (olovena kulka). Jde mi o to, ze jsou celkem dost namazany nejakym tim mazadlem (ale spis jako pevnym). Ted jsem si cistil jednu kulku a zjistil sem, ze staci parkrat otrit do vlhkyho hadru od technickyho benzinu a to mazadlo je pryc. Tak me teda napadlo (mozna blbost), ze by bylo mozna lepsi dostat z toho to origo mazadlo a naolejovat nejakym jinym mazdalem (jen olejem-jakym?). Co si o tom myslite? Za tu cenu 1kc/kus je to pro nase potreby plne dostacujici, jen nevim, jestli by tohle nebylo lepsi... Tak diky za rady :) Sem s tim :arrow:
Cogito ergo armatus sum.
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 11 dub 2008 21:32

tohle dost dobre nechapu- kdyz tam vyrobce da nejaky mazaci medium tak ho tam necham a spis koukam to co nejdriv prohnat hlavni :mrgreen:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
Apevia
Kontaktovat uživatele:

:lol:

Příspěvek od Apevia » 11 dub 2008 21:52

2PB:to zase jo..Taky se snazim, ale jde mi o to, ze tohle mazivo mi zanaselo komoru (je to asi normalni), ale treba by se to zlepsilo. No asi nezbyde nic jinyho nez to na jedny krabicce zkusit :)
Cogito ergo armatus sum.
qwer

Příspěvek od qwer » 12 dub 2008 09:41

Apevia: Pokud mají střely silný nános mazadla, doporučuji jen otřít hadrem. Vždy tam něco ještě zůstane, což postačí k mazání. Když to vezmeš benzínem a pak olejem, bude to jistě vzlínat až na prach. Pokud takto "ošetřené" střelivo bezprostředně nespotřebuješ, při další návštěvě střelnice bude pravděpodobně docházet k selhačům.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 12 dub 2008 17:53

Qwer má pravdu, navíc nepochopím, proč se někdo neustále snaží cpát do malorážky kdejakej sajrajt a nezůstane u osvědčenýho střeliva. Pokud budete chtít střílet přesně, stejně nic jinýho, než ELEY, Lapuu, RWS, Federal nebo Fiocchi nemůžete použít. Spíš bych se snažil najít z těchto značek tu nejlepší a nejdostupnější. Každá z nich má tréninkovou i závodní patronu na různých úrovních. Snažit se hledat někde jinde je marná snaha a zbytečně vyplýtvaný čas, který je možno věnovat poctivému tréninku. Dál je třeba vybrat střelivo odpovídající vlastním schopnostem. Pokud vím, že s dioptrem neudržím lepší rozptyl, než osmičkový až devítkový kruh, je zbytečné např. z řady ELEY používat ty nejdražší Tenex Ultimate, ale stačí mi Club Xtra. Pokud ale třeba s MaO vím, že udržím a potřebuju udržet 15mm ops. a míň, musím použít to nejlepší a bohužel nejdražší střelivo - totéž platí o benchrestu. Domnívám se, že najít vhodné střelivo z prověřených značek zabere tolik času, že nemá smysl se zabývat nějakými Aquilami, Winchestry, Remingtony, Swartklipy a jiným póvlem. Sypaná Lapua Club Standard není o moc dražší, než Aquila a je tam jistota kvalitní tréninkové patrony, se kterou byly nastříleny velmi slušné nástřely i v závodech. U neznačkového střeliva tu jistotu nebudete mít nikdy.
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 12 dub 2008 21:10

harpe a nepřemejšlel jsi někdy o tom že lidi maj malorážky kvuli tomu že rána je za kačku a i za kačku se daj koupit poměrně slušný náboje ? Já at jsem zkoušel Lapuy či jedny z neljlevnějších nábojů tak extra rozdíl nebyl až tedy na náboje NIKE ty jsou fakt paráda na 50 m je problém skoro trefit terč :lol: Neřeknu na závody tam je to rozhodně nutnost ale myslím si že se člověk naučí střílet stejně s levnými naboji jako s drahými 8)
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 12 dub 2008 21:33

Az vystrilis z malorazky alespon tolik ran, kolik dal Harp za zivot do valu na ohrati laufu :) .. tak to pochopis..

Ne to prehanim, vyloucit se asi neda, ze existuji lide, kteri si koupi ZKM 452 Standard, nechaji osadit optikou CZUB 3-9x40, koupi par krabicek naboju od SB a chodi si zastrilet - pricemz se tesi ze "slusnych" vysledku a levneho strileni.

Ale ja pochybuji, ze takovato cinnost muze nekoho bavit delsi dobu.

Dale nesouhlasim s tvrzenim, ze se clovek nauci strilet s levnym strelivem stejne jako s drahym .. pri strelbe ve stoje dejme tomu, ale jak chces na sobe pozorovat a odstanovat chyby pri strelbe v leze s oporou, kdyz strelivo samo o sobe dela na terci stejne ulety jako chyby strelce? .. s takovym strelivem se naucis prd - nikdy nevis, jestli jsi danou ranu podelal Ty nebo naboj.
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 12 dub 2008 21:55

většinou ty úlety dělám větší já než střelivo :D

vlčák

Příspěvek od vlčák » 12 dub 2008 22:05

jasně , pro zacvičení a zábavu to určitě stačí , ale na pozdější přesnou střelbu je určitě dobré použít něco lepšího ... 8)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 13 dub 2008 00:12

Máte pravdu, je to moje téměř "profesionální" deformace. Pro mě byla a je malorážka sportovním náčiním spíš, než střílení pro zábavu. Na to jsem si pořídil Mosina. Omlouvám se tedy, že malorážkový střílení neustále posuzuju z výkonnostního hlediska - jenže o tom primárně malorážka je, žejo?! Taky si myslím, že střílení na plechovky nikoho moc dlouho bavit nemůže. No a když začneš odstřelovat pivní korunky, začneš potřebovat lepší střelivo. Pak začneš odstřelovat připínáky a to už je to dobrý střelivo nutností. Pak se zblázníš a začneš ustřelovat sirky a na to musíš mít už zatraceně vychytaný náboje. I tímto způsobem lze zvyšovat laťku v zábavný střelbě. Popravdě řečeno, ta poslední úroveň je hodně těžká. Zatím jsem jich neustřelil víc, jak 5 z 10 a 3 jsem tečoval (zatím nejlepší výsledek). :oops: Ještě budu muset dost trénovat.
Odpovědět