vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Foxiku proč tam nedáš ty venkovní točítka vypadalo by to léepe a na střílení rozhodně lepší jinak fajnová flinta škoda že se Harry neozval chtěl jsem lištu a kompík . 

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
fox- tak koukam ze tunit umis
lotharska hlaven muze byt zajimavy tah ale ja mel vzdycky za to ze na 456 je prave nejlepsi hlaven
pry to byly puvodne polotovary pro hlavne do kulometu! takze matros tvrdej jako zula. mozna se pletu, nevim. pokud nekdo vite vic, tak si rad poslechnu nazor 

CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:

Zbraň
Pokusy budu dělat taky, již mám zamluvenou MC 12 za 2.000,-Kč po výplatě jdu pro ni.
.......ještě seženu Suhlku a pak to dám puškaři . Ze Suhlky vezmu rám a závěr a z MC 12 hlaveň. Již jsem tuhle úpravu viděl a výsledek byl výborný. 

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Next rada
Ahoj. Uz jednou jsem se tu ptal na nektery veci ohledne .22LR naboju zn. Aquila SuperExtra (olovena kulka). Jde mi o to, ze jsou celkem dost namazany nejakym tim mazadlem (ale spis jako pevnym). Ted jsem si cistil jednu kulku a zjistil sem, ze staci parkrat otrit do vlhkyho hadru od technickyho benzinu a to mazadlo je pryc. Tak me teda napadlo (mozna blbost), ze by bylo mozna lepsi dostat z toho to origo mazadlo a naolejovat nejakym jinym mazdalem (jen olejem-jakym?). Co si o tom myslite? Za tu cenu 1kc/kus je to pro nase potreby plne dostacujici, jen nevim, jestli by tohle nebylo lepsi... Tak diky za rady
Sem s tim 

Cogito ergo armatus sum.
:lol:
2PB:to zase jo..Taky se snazim, ale jde mi o to, ze tohle mazivo mi zanaselo komoru (je to asi normalni), ale treba by se to zlepsilo. No asi nezbyde nic jinyho nez to na jedny krabicce zkusit 

Cogito ergo armatus sum.
Apevia: Pokud mají střely silný nános mazadla, doporučuji jen otřít hadrem. Vždy tam něco ještě zůstane, což postačí k mazání. Když to vezmeš benzínem a pak olejem, bude to jistě vzlínat až na prach. Pokud takto "ošetřené" střelivo bezprostředně nespotřebuješ, při další návštěvě střelnice bude pravděpodobně docházet k selhačům.
-
- Odborník na zbraně
Qwer má pravdu, navíc nepochopím, proč se někdo neustále snaží cpát do malorážky kdejakej sajrajt a nezůstane u osvědčenýho střeliva. Pokud budete chtít střílet přesně, stejně nic jinýho, než ELEY, Lapuu, RWS, Federal nebo Fiocchi nemůžete použít. Spíš bych se snažil najít z těchto značek tu nejlepší a nejdostupnější. Každá z nich má tréninkovou i závodní patronu na různých úrovních. Snažit se hledat někde jinde je marná snaha a zbytečně vyplýtvaný čas, který je možno věnovat poctivému tréninku. Dál je třeba vybrat střelivo odpovídající vlastním schopnostem. Pokud vím, že s dioptrem neudržím lepší rozptyl, než osmičkový až devítkový kruh, je zbytečné např. z řady ELEY používat ty nejdražší Tenex Ultimate, ale stačí mi Club Xtra. Pokud ale třeba s MaO vím, že udržím a potřebuju udržet 15mm ops. a míň, musím použít to nejlepší a bohužel nejdražší střelivo - totéž platí o benchrestu. Domnívám se, že najít vhodné střelivo z prověřených značek zabere tolik času, že nemá smysl se zabývat nějakými Aquilami, Winchestry, Remingtony, Swartklipy a jiným póvlem. Sypaná Lapua Club Standard není o moc dražší, než Aquila a je tam jistota kvalitní tréninkové patrony, se kterou byly nastříleny velmi slušné nástřely i v závodech. U neznačkového střeliva tu jistotu nebudete mít nikdy.
-
- Kontaktovat uživatele:
harpe a nepřemejšlel jsi někdy o tom že lidi maj malorážky kvuli tomu že rána je za kačku a i za kačku se daj koupit poměrně slušný náboje ? Já at jsem zkoušel Lapuy či jedny z neljlevnějších nábojů tak extra rozdíl nebyl až tedy na náboje NIKE ty jsou fakt paráda na 50 m je problém skoro trefit terč
Neřeknu na závody tam je to rozhodně nutnost ale myslím si že se člověk naučí střílet stejně s levnými naboji jako s drahými 

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Az vystrilis z malorazky alespon tolik ran, kolik dal Harp za zivot do valu na ohrati laufu
.. tak to pochopis..
Ne to prehanim, vyloucit se asi neda, ze existuji lide, kteri si koupi ZKM 452 Standard, nechaji osadit optikou CZUB 3-9x40, koupi par krabicek naboju od SB a chodi si zastrilet - pricemz se tesi ze "slusnych" vysledku a levneho strileni.
Ale ja pochybuji, ze takovato cinnost muze nekoho bavit delsi dobu.
Dale nesouhlasim s tvrzenim, ze se clovek nauci strilet s levnym strelivem stejne jako s drahym .. pri strelbe ve stoje dejme tomu, ale jak chces na sobe pozorovat a odstanovat chyby pri strelbe v leze s oporou, kdyz strelivo samo o sobe dela na terci stejne ulety jako chyby strelce? .. s takovym strelivem se naucis prd - nikdy nevis, jestli jsi danou ranu podelal Ty nebo naboj.

Ne to prehanim, vyloucit se asi neda, ze existuji lide, kteri si koupi ZKM 452 Standard, nechaji osadit optikou CZUB 3-9x40, koupi par krabicek naboju od SB a chodi si zastrilet - pricemz se tesi ze "slusnych" vysledku a levneho strileni.
Ale ja pochybuji, ze takovato cinnost muze nekoho bavit delsi dobu.
Dale nesouhlasim s tvrzenim, ze se clovek nauci strilet s levnym strelivem stejne jako s drahym .. pri strelbe ve stoje dejme tomu, ale jak chces na sobe pozorovat a odstanovat chyby pri strelbe v leze s oporou, kdyz strelivo samo o sobe dela na terci stejne ulety jako chyby strelce? .. s takovym strelivem se naucis prd - nikdy nevis, jestli jsi danou ranu podelal Ty nebo naboj.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Odborník na zbraně
Máte pravdu, je to moje téměř "profesionální" deformace. Pro mě byla a je malorážka sportovním náčiním spíš, než střílení pro zábavu. Na to jsem si pořídil Mosina. Omlouvám se tedy, že malorážkový střílení neustále posuzuju z výkonnostního hlediska - jenže o tom primárně malorážka je, žejo?! Taky si myslím, že střílení na plechovky nikoho moc dlouho bavit nemůže. No a když začneš odstřelovat pivní korunky, začneš potřebovat lepší střelivo. Pak začneš odstřelovat připínáky a to už je to dobrý střelivo nutností. Pak se zblázníš a začneš ustřelovat sirky a na to musíš mít už zatraceně vychytaný náboje. I tímto způsobem lze zvyšovat laťku v zábavný střelbě. Popravdě řečeno, ta poslední úroveň je hodně těžká. Zatím jsem jich neustřelil víc, jak 5 z 10 a 3 jsem tečoval (zatím nejlepší výsledek).
Ještě budu muset dost trénovat.