P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
jiml

Příspěvek od jiml » 29 led 2008 10:46

Jo, mít na zahradě "schválenou" střelnici..........,taky bych chtěl :lol:

FOXOU

Příspěvek od FOXOU » 29 led 2008 10:54

Koupil jsem barak na samote u lesa, tak,tam se to dá ,ale ty rany jsou tak silny ,ze si myslim ze to musi byt urco slyset az v dedine za kopcama :lol: :lol:
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 29 led 2008 16:23

FOXOU: Střely REAL můžeš vidět na této stránce:

http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... ckpow.html
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
M_G

320 a 250 grain R.E.A.L.

Příspěvek od M_G » 01 úno 2008 15:02

Ahojte,
planujem v dohladnej dobe rozsirit rady predovkarov, do oka mi padli moderne in-line pusky od Ardesy, resp. Traditions Firearms. Vacsinu veci ohladom tychto zbrani uz zodpovedal pionier/priekopnik duffioso, za co mu velmi dakujem. Je tu vsak este zopar nezodpovedanych drobnosti :lol: Napriklad, duffioso, kedze si pisal, ze tvoje strely maju cca 20g, predpokladam, ze pouzivas kokilu pre 320 grain R.E.A.L. strely - moja otazka je, aky je prakticky (t.j. strelecky) rozdiel medzi 320 grain a 250 grain R.E.A.L. strelami.
Tato otazka ma teraz trapi najviac, pretoze neviem, ktoru z tych kokil si zaobstarat :x
Inak, vybranu zbran mam: dlhu - YUKON a kratku BUCKHUNTER.

Diky moc.

milo
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 08 úno 2008 23:14

M_G: Jediný rozdíl mezi střelami REAL je v jejich váze a délce.Krátký REAL 250 gr je výhodnější než střelba koulí s flastrem protože se snadno nabíjí. Také úspora olova má své výhody.
Naproti tomu delší a těžší REAL 320 gr má lepší vedení v hlavní a mohl by být o něco přesnější. Ale pozor na hloubku drážek v pušce! REAL je dobrá střela do hlavní kde jsou mělké drážky.
John Taffin
duffioso

Příspěvek od duffioso » 11 úno 2008 22:43

Presne tak,Fanda ma svatou pravdu.Vyvrt resit nemusis,protoze vsechny tyhle moderni inlajnky od Traditions/Ardesy maji stejny vyvrt.Stoupani 1:28" a melke drazky.Minulej tejden jsem byl strilet a spis nez presnost,jsem testoval neco jineho.Kolik vystrilim ran bez mezicisteni.Vyflakal jsem asi 30 strel bez jedineho vytreni hlavne.Od 15te rany,uz byl znat trosku vetsi tlak pri nabijeni,ale i tak se nabijelo docela lehce.Na 50m to se spinavou hlavni litalo nic moc,ale na 85 to po naklikani litalo opravdu hezky.Stranove vyborne a vyskove s minimalnima odchylkama.To ale je spis ocima a rukama.Pouzivam ty 320gr,spotreba olova je sice vyssi,ale ty kule opravdu litaji hezky.Urcite je nehodlam menit za lehci.M_G:kup 320gr a budes spokojenej.Urcite.Sice je to trosku kopanec,ale zase zazitek vybornej.Davka kolem 4g prachu a tahle tezka strela,je uz skoro jako brokovnice s magnumama :-) Tu mensi strelu bych ladoval do pistole Buckhunter,ale pokud budes pouzivat obe zbrane stejne raze,tak je urcite lepsi najit kompromis.Z te pistole se bude lip strilet lehci strela.Potrebujes min prachu.Tezsi strela bude chtit vetsi navazku,kterou ale moc nevyuzijes,protoze v kratke hlavni spousta prachu vyhori az za ustim,tedy nevyuzijes plny potencial.U pusky je to jiny.Urci si prioritu a rozhodni se,z ktere zbrane budes strilet casteji a podle toho kup kokilu.Videl jsem jak s buckhunterem kluk strilel na popry a skoro delali kotrmelce na 20m :-)
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
PedrosXXX

Ardesa jakou?

Příspěvek od PedrosXXX » 16 bře 2008 21:24

ahoj chci si koupit předovku od Ardesy moderní, nevím však jakou si mám vybrat kupoval bych ji asi u Brymové, myslel jsem z R Inline Tracker.50 cer, ,R Inline Tracker.50 pl/ni , R Yukon .50 perk, nebo možná i R Evolution .50 Pavon? Děkuji Petr
Deadly shadow

Příspěvek od Deadly shadow » 29 bře 2008 19:02

Můj dotaz směřuje ke střelivu pro deringer ardesa cal. 31.: mám k dispozici 8.43 broky sb. Dá se to použít? A co flastr? Je nutný? Předem dík za odpověď.
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 02 dub 2008 22:28

Deadly shadow : Já sice deringer od Ardesy nemám, ale jestliže je jeho ráže .31" (7,87mm), tak je celkem jasné, že broky průměru 8,43 do hlavně nemůžeš dostat! Z lisovaných broků bys mohl použít jedině průměr 7,62mm s tenkým flastrem. Další možnost je odlévat koule z forem firmy LEE a vhodný průměr je .311" nebo .308".
John Taffin
Robert69

Příspěvek od Robert69 » 07 dub 2008 17:20

Zdravím máte někdo skušenosti s touhle předovkou??A co to je za systém moc se v tom nevyznám a nějak mi to není jasné.

http://www.bvs.cz/bez_zbrojaku_predovky ... n_p50.html
bufallo

Příspěvek od bufallo » 08 dub 2008 06:35

nic zlozite, obycajna in lajnka.. ta diera vzadu je na na brokovu zapalku Winchester, klasicky kohut, nabijes, natiahnes v zadu kohut a palis...
jiml

Příspěvek od jiml » 08 dub 2008 20:09

Robert69:
Jak bylo výše uvedeno, jedná se o moderní (novodobou) předovku, tzv. systém in-line, to znamená, že systém zapalování prachové nálože je v ose hlavně/nábojové komory. Používají se perkusní brokové zápalky, které se nenasazují na "piston", ale se vkládají do dnového šroubu, technické řešení se liší podle výrobce, ale princip zůstává stejný. Jestli opravdu chceš "in-lajnku", tak se vybodni na "ARDESA YUKON DROP BREECH .50" a raději si kup flintu, Inline Tracker cal.50, je levnější, stojí 4095 Kč,-
Já osobně, bych však dal přednost klasice, protože je to kus historie, ikdyž v podobě repliky.
In-line předovky jsou výmyslem a také doménou USA, kde se s nimi především provozuje lov zvěře. V České republice je lov zvěře předovkou zakázán a dokonce, není tento in-line systém vzat na milost ani v žádných oficiálních sportovních soutěžích. Tyto předovky nejsou primárně určeny ke střelbě černým prachem, tak jak ho v našich končinách známe. Jsou konstruovány pro PYRODEX (náhražka černého prachu), zpravidla lisovaného do podoby "tablet", které mají ve svém středu dírku/otvor, pro snadnější zažehnutí. Střely pro tento systém lze nazvat "ultramodeními" a jsou uloženy v plastovém košíčku tzv. Sabotu.
Střela je vlastně podkaliberní, ve vývrtu hlavně je těsněna a vedena sabotem. V jůesej mají pro tento systém ucelenou nabídku příslušenství včetně nabíjení, kdy střelu včetně pyrodexu lze sestavit do jednoho kompletu tzv. "peletka", což usnadňuje a zrychluje nabíjení. V Česku z výše uvedeného, neseženeš prakticky vůbec nic a proto Ti doporučuji klasiku! U nás, jsi odkázán na Vesuvit LC a střely, které si sám odliješ a namažeš! Dá se to použít i v in-line předovce, ale není to ono :(
Robert69

Příspěvek od Robert69 » 08 dub 2008 20:59

Díky za odpovědí já sem si to myslel že to tak je ale nebyl sem si jistý také spíš uvažuju o nějaké replice ale vůbec se v tom nevyznám líbí se mi třeba tahle:
http://www.bvs.cz/bez_zbrojaku_predovky ... t_p45.html

Jěště sem se chtěl ujistit jestli sem to dobře všechno pročetl tak na předovku není potřeba ZP ale střílet se sní smí jenom na střelnici??Takže nějaká střelba na zahradě nepřichází v ůvahu??Ale třeba kdybych mněl velký sklep tak tam střílet můžu ne když to nikdo neuvidí??
Jim

Příspěvek od Jim » 08 dub 2008 21:19

Po jednom výstřelu z předovky bys v tom sklepě asi nevydržel. Pekelně to kouří a smrdí. :lol:
Robert69

Příspěvek od Robert69 » 08 dub 2008 22:14

No udělat odsávání není zas takový problém.
Odpovědět