St?eleck? videa

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kvakoš

Příspěvek od Kvakoš » 05 dub 2008 11:45

Kubajz-Ale v letadlech platí lepší elektronika víc než kde jinde, tam po sobě střílejí aniž by se viděli. Navíc Raptor je stealth, na to se v Rusku ještě nezmohli, takže myslím, že rusák by ani nezjistil, kdo ho sundal. A to ani nepočítám podporu přes různé AWACSy
Tak to se sakra pleteš a víš prd příteli.....
V rusku je to tak,že budíky a nejrůznější palubní přístroje se vyrábějí mechanické....A hádej proč. :twisted: Američan v F16 si ani neusere pokud ho zastihne impuls z jaderné zbraně.... :lol: A pokud je mi známo ruské T-34 vyhrály válku...

Richit

Příspěvek od Richit » 05 dub 2008 12:07

predator píše:Ale situace ani není taková, že se četa povstalců prochází po louce a držej se přitom za ruce, takže je zamaskovanej Abrams až příjdou blíž zkosí hromadnou střelou. :wink:
niektoré tvoje príspevky sú ako z iného sveta... ja som nič také nepísal. Správaš sa ako ten kto všetkému rozumie ale zdá že jediný z diskutujúcich kto o tom nemá ani páru si ty...

Písal si, že nevidíš využitie pre túto hromadnú strelu, tak
ak vieš po anglicky prečítaj si tento článok :

http://www.globalsecurity.org/military/ ... /m1028.htm
prípadne:
http://www.military.com/soldiertech/0,1 ... m,,00.html
predator

Příspěvek od predator » 05 dub 2008 12:36

Tak jo, dám ti zapravdu. Ta hromadná střela k něčemu teoreticky je.

Každej ať si udělá názor sám. Stejně se tu bavíme o ničem. V abramsu nikdo nikdy sedět nebudem. A snad ho ani nikdo nikdy nebudem potřebovat zneškodnit.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 05 dub 2008 14:02

no...Richit bude asi nositel nobelovky a ředitel zeměkoule :lol:
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 04 srp 2008 18:48, celkem upraveno 1 x.
Richit

Příspěvek od Richit » 05 dub 2008 14:29

epetr2008: rozumiem, chýbajú ti argumenty tak nastupuješ do osobného útoku ... vporiadku, nebudem vám už do tejto diskusie zasahovať.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 05 dub 2008 15:29

No tak pánové,celkem zajímavě a originálně jste to tu rozvedli,sice je to o videu ale,doplňující informace taky přijdou vhod.Tak si to tu nezahnojujte hádkami,na hádání jsou tu lepší vlákna.Dík.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 05 dub 2008 15:51

Ať ukončím vaši nesmyslnou hádku a obhajoby amícké nebo ruské strany, tak přidávám video v čele s mým nejoblíbenějším tankem... :wink:

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 06 dub 2008 00:57

Já myslím, že ta hromadná střela je něco na způsob střely Beehive, která je známá z války ve Vietnamu. Typické využití bylo v případě napadení v léčce, kdy pár ran oholilo všechny větve a listí v širokém pruhu kolem cesty a odkrylo nepřítele.

2Kvakoš:
To si děláš srandu, že? A hlavně ty mechanické budíky v ruských stíhačkách nesměj zapomenout před startem natáhnout. :lol:
Ani nevím jaký impuls máš na mysli, jestli tlakovou vlnu nebo el.mag., ani jsem neslyšel, že by se proti letadlům střílelo jadernými střelami.
Jo a mimochodem, T34 válku určitě nevyhrál, tím jsem si 100% jistý. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 06 dub 2008 01:50

2 Kvakoš a Kubajzz

Pár poznámek: Dřív byl dražší dobrý pilot, dnes je dražší letadlo.
V super moderní válce USA - Čína nebo Rusko - Čína ,kdy mají obě strany nukleární zbraně, je nutné při vývoji letadel počítat i s touto alternativou. Dokonce i při výboji blesku se uvolňuje hodně typů záření, včerně paprsků gama a pod. Tak je dobré mít letadla odolnější. Malé atomovky jsou dnes poměrně běžná záležitost. Od ručních protibunkrových jaderných zbraní, přes uranem obohacené šrapnely až po to co neznáme.

Jinak k těm ručním protitankovým střelám:

Když vidím jak tam ta věž poskakuje jako poklička nad vařícíma se špagetama, je mi jasné že by se mi uvnitř nelíbilo.

A taky by mě zajímalo, jestli by si náš pan kecal připadal líp s tou raketou na zádech a nebo v tom tanku.....
predator

Příspěvek od predator » 06 dub 2008 13:16

epetr, co je to za tank na tom videjku? Mě to nepřijde jako MBT, spíš něco lehčího. No ale každopádně videjko pěkný. Vevnitř jim asi bylo pekelně horko :twisted: .
V.I.Čujkov
predator

Příspěvek od predator » 06 dub 2008 13:26

A k těm letadlům, je jasný, že při jaderným výbuchu dochází k silnýmu EMP, a to vyřadí veškerou elektroniku, která je v dosahu a není v tu chvíli vypnutá. Takže letadla co maj tak nestabilní konstrukci, že je ve vzduchu musí držet počítač, prostě popadaj jak mouchy. Ale stím nic moc dělat nejde. Ale upřímě, nemyslím si, že je to kdovíjakej problém. Tak prostě pár letadel spadne, no. Ve srovnání s tím, co se bude dít při výbuchu na zemi, jsou to dost směšný ztráty.
V.I.Čujkov
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 06 dub 2008 15:09

Jo a jde to i bez RPG a řízených střel.
Viz tenhle Islamistickej šmejd

A takhle vypadaj nastražené bomby
vlčák

Příspěvek od vlčák » 06 dub 2008 23:34

predator - pracuje to na principu transformátoru , ve všech vodičích a cívkách elektromagnetický impuls indukuje vysoké napětí a řekl bych že to vypálí veškerou elektroniku vypnutou i zapnutou , když to není stíněné proti elektromagnetickým vlnám ( procesory a paměti pracují při napětí kolem 3V , tak pojem vysoké napětí v jejich případě znamená i 20, nebo 50V ) , když se to přecejenom nevypálí , tak to zapnutou elektroniku pěkně rozhodí a musí se to všechno restartovat , když je z čeho - nějaké médium co se elektromagneticky nevymaže ... :lol:

- jaderná raketa proti letadlům ? ano , i s takovou variantou se počítalo, jednalo se o malou neřízenou střelu , která se měla vystřelit doprostřed formace útočících bombardérů , vymysleli to na počátku jaderného zbrojení , kdy se vycházelo ze zkušeností z druhé světové války, kdy stovky bombardérů dělaly kobercové nálety a byl velký problém jak je sestřelit než zaútočí na cíl ... samozřejmě za předpokladu , že druhá strana ještě nemá jadernou zbraň , protože pak stačí jedno letadýlko, raketka ... :lol:

epetr2008 - teda pěkný parchanti , že si na ty tanky nemontují nejaká pohybová čidla , nebo kamery , řekl bych že by to byl pakatel , když vememe kolik ten tank stojí , určítě by se to na těch hlídkujících tancích vyplatilo ... :?
predator

Příspěvek od predator » 07 dub 2008 16:48

Já sem žil v domění, že při jaderným útoku se má veškerá elektronika vypnout-radiostanice, noktovizory, atd. Předejde se tak jejímu definitivnímu zničení. No tak dík, žes mě vyved z omylu. O důvod víc, bát se ZHN :wink: . PS, nebyl to tank, ale nějaký bvp, zřejmě Bradley nebo Warrior.
V.I.Čujkov
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 08 dub 2008 20:17

Nejlepší propagační vide pro prodej zbraní i pro ženy!
http://smotri.com/video/view/?id=v2276905cff
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 04 srp 2008 18:50, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět