St?eleck? videa
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hodně lidí si totiž dělá obrázek o zbraních a vojenství vůbec pouze z televizních dokumentů produkovaných BBC (Discovery, Viasat History...), v nichž vše Britsko-Americké vypadá až groteskně perfektně.
Je to problém zejména těch nejmladších, kteří jsou tak dokonale zblblí, že si hrají na US Army s kuličkovkama, aniž by o americké armádě věděli něco víc, než co jim předloží sama americká propaganda. Bohužel, doba je taková. A tahle jednostranná mediální propagace mě pěkně sere. Nedávno jsem v televizi viděl dokument, kde neváhali za nejlepší vojenskou zbraň všech dob označit M 16. To mě málem mrdlo.
Je to problém zejména těch nejmladších, kteří jsou tak dokonale zblblí, že si hrají na US Army s kuličkovkama, aniž by o americké armádě věděli něco víc, než co jim předloží sama americká propaganda. Bohužel, doba je taková. A tahle jednostranná mediální propagace mě pěkně sere. Nedávno jsem v televizi viděl dokument, kde neváhali za nejlepší vojenskou zbraň všech dob označit M 16. To mě málem mrdlo.

"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
ja mám dojem, že si vôbec nečítal čo som napísalepetr2008 píše:2 Richit
Jak ti to jen vysvětlit, jedna střela Javelin stojí 900 000USD.
AT4 je v podstatě technologicky střela Javelin bez elektroniky.
Právě ta jemná elektronika to zařízení tak prodražuje, jenže dneska se výkon běžných procesorů a čidel natolik zlepšil, že inovovaná a zlevněná střela jako je Javelin, bude stát třeba už jen 50 000 USD!
Pak bude moct mít voják na zádech i dvě nebo tři a s dostřelem ty 2 kiláky.
Tak proto má pravdu.

tak mi uz konecne napíš ktorá priemerna riadená strela ktoru pouzivaju iracky povstalci likliduje americké tanky na 3kmpredator píše:Tou průměrnou AT řízenou střelou nemyslím nějaký LAW 66 nebo RPG 7. A znovu zdůrazňuji slovo "řízenou". Takže otázku trefení se v otevřeném terénu není třeba dál rozpitvávat. Uvedu příklad: Když v osmdesátých letech ruční ptřs komplex Bofors BILL dokázal zneškodnit jakýkoli tank na vzdálenost 150-2000 m, nevidím důvod proč by dnešní obdobné zbraně nedokázali zničit Abramse na tři kiláky.

predator píše: Richit: "Nemaj obavy, ked do niečoho armáda vrazý prachy tak vačšinou vie na čo."A kolik že ti je???

Myslís, že nejaký úradník v pentagone si len tak jedného dna zmyslel ze urobime z tanku pojazdnú brokovnicu, aspon bude sranda ?
Naposledy upravil(a) Richit dne 04 dub 2008 20:29, celkem upraveno 1 x.
Já myslím, že největší fámy jdou právě o ruské technice. Ono asi taky nic jiného než ty fámy nezbývá, protože co se třeba tanků týká, tak zatím snad v každém střetu západní a ruské techniky dostala ta ruská naprdel.
Jinak jak tady jde diskuze o tanku v otevřeném terénu, tak to je právě to ideální místo jeho nasazení a je to místo kde proti němu pěšák nemá žádnou šanci. Do 300m se tankama nebojovalo už ani ve druhé světové, jen výjimečně.
K RPG7, podle údajů z války ve Vietnamu, se touhle zbraní podařilo zasáhnout obrněné vozidlo zhruba jednou z 8-10 vystřelených raket, a pokud už se trefili, tak pancíř probila jedna ze sedmi střel a ta zabila průměrně jednoho muže. A uvědomme si, co v té době jezdilo za techniku, to nebyly žádné Abramsy nebo Challangery s pancířem s keramickou a uranovou vrstvou. Neříkám, že se nemůže zadařit ho zničit i RPG7, ale je to jako jít s malorážkou na nosorožce.
Jinak každý tank má svoje slabé místa, třeba T72 je vzhledem k uložení střeliva znám svou zábavnou vlastností, kdy po zásahu jeho věž opustí korbu a vznese se několik desítek metrů vysoko a daleko.
O pásech už to tady zaznělo.
Jinak jak tady jde diskuze o tanku v otevřeném terénu, tak to je právě to ideální místo jeho nasazení a je to místo kde proti němu pěšák nemá žádnou šanci. Do 300m se tankama nebojovalo už ani ve druhé světové, jen výjimečně.
K RPG7, podle údajů z války ve Vietnamu, se touhle zbraní podařilo zasáhnout obrněné vozidlo zhruba jednou z 8-10 vystřelených raket, a pokud už se trefili, tak pancíř probila jedna ze sedmi střel a ta zabila průměrně jednoho muže. A uvědomme si, co v té době jezdilo za techniku, to nebyly žádné Abramsy nebo Challangery s pancířem s keramickou a uranovou vrstvou. Neříkám, že se nemůže zadařit ho zničit i RPG7, ale je to jako jít s malorážkou na nosorožce.

Jinak každý tank má svoje slabé místa, třeba T72 je vzhledem k uložení střeliva znám svou zábavnou vlastností, kdy po zásahu jeho věž opustí korbu a vznese se několik desítek metrů vysoko a daleko.

O pásech už to tady zaznělo.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
To Kubajzz: Prosím neházej ruskou techniku do jednoho pytle.Teď bych ale s dovolením vynechal tanky...Myslim, kdyby např. se Su-37 střetlo s kterýmkoli jiným Americkým letadlem tak by bylo rovnocenným protivníkem... Rusové každý problém při vývojí řeší tak nějak jednodušejc než amíci... http://youtube.com/watch?v=1GdfnTLKcvM Je jednoduduchý srovnávat jejich techniku jen podle T-72.
Já vůči ruským letadlům nic nemám, ale proti Raptorovi bych si na Sučko nevsadil.
Co se týká samotných leteckých výkonů na tom budou zhruba stejně, viz:
nebo
Ale v letadlech platí lepší elektronika víc než kde jinde, tam po sobě střílejí aniž by se viděli. Navíc Raptor je stealth, na to se v Rusku ještě nezmohli, takže myslím, že rusák by ani nezjistil, kdo ho sundal. A to ani nepočítám podporu přes různé AWACSy a podobně, které zjistí letadlo hned jak nahodí motory.
Co se týká samotných leteckých výkonů na tom budou zhruba stejně, viz:
nebo
Ale v letadlech platí lepší elektronika víc než kde jinde, tam po sobě střílejí aniž by se viděli. Navíc Raptor je stealth, na to se v Rusku ještě nezmohli, takže myslím, že rusák by ani nezjistil, kdo ho sundal. A to ani nepočítám podporu přes různé AWACSy a podobně, které zjistí letadlo hned jak nahodí motory.
Jasné Raptor je superlietadlo na ktoré nemá žiadna ruská mašina
.

Já bych zase vsadil na to Sučko.Má skvělou manevrovatelnost a dokáže předvést to o čem by si piloti na jiných letadlech mohli jen zdát. Myslím, že pro Rusko nejsou důležité letouny využívající technologii Stealth, když stejnou práci mohou vykonat balistické rakety.Je fakt, že Rusové mají ve svých letounech slabší elektroniku ale dnes to Sucko v kombinaci s R-77 se v pohodě vyrovná západním strojům.
http://military.cz/russia/air/weapons/r ... 7/r-77.htm
http://military.cz/russia/air/weapons/r ... 7/r-77.htm
Naposledy upravil(a) Marthy dne 04 dub 2008 21:30, celkem upraveno 3 x.
JJ, jenom ve dnech, kdy se mění čas se mu nedaří. 

Kubajzz máš pravdu, ruský tanky to zatím vždycky ve střetu se západníma prosraly. Jenomže žádnej z těch ruskejch tanků nikdy neřídil vycvičenej ruskej, českej,polskej...tankista. Vždycky to byli nějaký arabášové nebo asiati nebo černoši, který vůbec byli rádi, že tu mašinu dovedli nahodit. A rozhodně se nejednalo o ruskou hi tech konstrukci, vždycky byly ruský tanky o generaci (nebo dvě ) zastaralejší než tank soupeře. Tak kdo měl asi větší šanci na úspěch: profesionální izraelskej tankista v M60, nebo negrmotnej zfetovanej negr v T34, kterýmu velel negramotnej generál ???
Prostě musíš srovnávat vozidla ze stejnejch generací-T 34-SHerman, T 55-M 48, M 60-T 72. A abrams je nejnovější generace americkejch MBT, kterej ve svý třídě nemá ruskej protějšek. S perestrojkou a rozpadem SSSR se všechny plány na konkurenceschopnou mašinu stornovaly. Ale nezanedbatelneou roli hraje pochopitelně i výcvik a taktika. A v tom všichni ty arabášové kurevsky nestíhaly. Tohle je přesně to o čem mluvím výše, jak si lidi dělaj obrázek o světě z všudypřítomný proamerický propagandy.
Richit: "tak mi uz konecne napíš ktorá priemerna riadená strela ktoru pouzivaju iracky povstalci likliduje americké tanky na 3km "
To bych rád, ale nemůžu. Literatura ze který vcházím, není zrovna "up to date", takže v nejmodernějších ptřs se nevyznám. Nemám k dispozici přesná čísla, kam co doletí, takže bych ti kecal. Ale třebá stará dobrá TOW má účinnej dostřel 3750m, teda měla před třiceti lety.
Prostě musíš srovnávat vozidla ze stejnejch generací-T 34-SHerman, T 55-M 48, M 60-T 72. A abrams je nejnovější generace americkejch MBT, kterej ve svý třídě nemá ruskej protějšek. S perestrojkou a rozpadem SSSR se všechny plány na konkurenceschopnou mašinu stornovaly. Ale nezanedbatelneou roli hraje pochopitelně i výcvik a taktika. A v tom všichni ty arabášové kurevsky nestíhaly. Tohle je přesně to o čem mluvím výše, jak si lidi dělaj obrázek o světě z všudypřítomný proamerický propagandy.
Richit: "tak mi uz konecne napíš ktorá priemerna riadená strela ktoru pouzivaju iracky povstalci likliduje americké tanky na 3km "
To bych rád, ale nemůžu. Literatura ze který vcházím, není zrovna "up to date", takže v nejmodernějších ptřs se nevyznám. Nemám k dispozici přesná čísla, kam co doletí, takže bych ti kecal. Ale třebá stará dobrá TOW má účinnej dostřel 3750m, teda měla před třiceti lety.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
V.I.Čujkov
no tak ale v tom prípade nepíš že povstalci môžu na Abramsy útočiť aj z troch kilometrovpredator píše:...Literatura ze který vcházím, není zrovna "up to date", takže v nejmodernějších ptřs se nevyznám. Nemám k dispozici přesná čísla, kam co doletí, takže bych ti kecal. Ale třebá stará dobrá TOW má účinnej dostřel 3750m, teda měla před třiceti lety.