Alfa Defender 9mmL v praxi
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hele lidi prvni pistoke,to je dilema..taky ste to resili?Jeste sice nemam ani zbrojak,ale uz usilovne premyslim,co koupit....vyber samozrejme ty levnejsi, K100, glock 17/19, cz 75 compact nebo Alfa defender...sileny,kazda ma svoje pro a proti a co vybrat...ale co myslite?Pro cloveka,kterej se zbrani nema zkusenosti,tak je mozna nejlepsi volba alfa,na skryte noseni a sem tam nekde si vystrelit...co o ni ctu,tak jako zda se byt dost zajimava,za tu cenu plus ta kvalita zpracovani...pockam si na akci...a budu mit prvni pistoli, na ktere se muzu naucit,ji cistim,rozebirat,starat se o ni,mazlit se s ni
co myslite?Je to dobry rozhodnuti? Alfa defender? Pro mě? Tedy...samozrejme ze finalni verze bude jak to padne do ruky...ale takle predvyber...

alfou jako svou 1. pistoli nic nepokazis. casem uvidis co se ti bude libit tak si treba koupis 1911 ale to bude vyvoj. ja si dobre pamatuju na me dilemata kdyz sem vybiral a vim ze to neni jednoduche. jeste budes mit na premysleni hodne casu protoze udelat zbrojak trva dost dlouho v mym pripade nez to vsecko klaplo tak to vydalo na nekolik mesicu- a to sem neopakoval 

CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
kokoweet: jojo, taky jsem to řešil;-)
Jsou to Tvoje prachy, které zaplatíš nejen za pořízení, ale i za příslušenství a střelivo, Tvoje ruka, v které to musí sedět, Tvoje oči, kterým se to musí líbit, Tvů záměr, jestli chceš střílet nějaký soutěže, absolvovat kurs obranné střelby, denně nosit nebo jednou za měsíc vystřílet krabičku do papíru.
Maximálně si nech od někoho zkušeného rozmluvit případnou úplnou hloupost, ale jinak vybírej Ty, nikdo jiný to za Tebe neudělá.
Já jsem koupil G17, naučil se trošku střílet, teď ho prodávám. Zalíbily se mi revolvery. Ale nelituju toho ani v nejmenším. Prostě vývoj.
Jsou to Tvoje prachy, které zaplatíš nejen za pořízení, ale i za příslušenství a střelivo, Tvoje ruka, v které to musí sedět, Tvoje oči, kterým se to musí líbit, Tvů záměr, jestli chceš střílet nějaký soutěže, absolvovat kurs obranné střelby, denně nosit nebo jednou za měsíc vystřílet krabičku do papíru.
Maximálně si nech od někoho zkušeného rozmluvit případnou úplnou hloupost, ale jinak vybírej Ty, nikdo jiný to za Tebe neudělá.
Já jsem koupil G17, naučil se trošku střílet, teď ho prodávám. Zalíbily se mi revolvery. Ale nelituju toho ani v nejmenším. Prostě vývoj.
Nikdo to píše dobře, nech si poradit jen do té míry, abys nekoupil šunt. Jinak každý bude nejspíš chválit to svoje a to bys nikdy nic nekoupil. Já si Alfu Defender koupil jako první pistoli a myslím, že jsem chybu neudělal. Je ale pravda, že vývoj jde nezadržitelně kupředu a já jsem momentálně na stavu - 4 krátké. A prodávat rozhodně nehodlám ani jednu.
Tak po delším používání a nošení Alfi Defender, bych mněl jen jeden menší "nedostatek"tj. dost ostré hrany na předku závěru ,trhá to kapsu(v pouzdru to není takoví problém)
,závěr mohl mít ty hrany víc sražené i kvuli manipulaci(jednou jsem se škrábl)
,ale to se dá dodělat (po vypršení záruky)
, jinak zatím úplná spokojenost 

In vino veritas...