NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
TomasX

Příspěvek od TomasX » 02 bře 2008 21:00

Kubajzz píše:.....Úplně na začátku se dotknu jedné věci. A to je ten kýžený výkon.Zkoušel jsem do Zlatých stránek
.....Jo, vím, není to nijak exaktní metoda, ale v amatérských podmínkách mi to stačí..... :lol:
Použil jsem část příspěvku, proto abych se mohl lépe zeptat.
Chtěl bych použit stejnou "metodu" měření, ale rád bych znal podrobnosti.
Na jakou vzdálenost? Když prásknu do Zl. Str. tak se začnou otvírat první stránky. Nějak je zavřít? Nové Zl. Str. mají stránky těsně u sebe, po pár ranách se od sebe vzdalují. Má to vliv na měření?
Rád bych porovnal výsledek svého snažení. :wink:

rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 03 bře 2008 15:34

Dnes přišla! První dojem-jde to. Narychlo vystřeleno 10 ran(zatím bez optiky) a nevím jestli je to mířidly, ale stařičkej ruskej IŽ-38 je přesnější. Snad to vyřeší optika, ty mířidla nejsou fakt nic moc! A jak jsme tu už psali dřív o střílení do plech. kanistru od acetonu, nechytá se QB vůbec! Možná to opravdu chce tuning, jinak, ale opravdu zatím jen podle prvních dojmů, zklamání !! Ale je doma první den, tak tomu dám čas. Jen nezdílím to nadšení těch, co tu píšou: ,,Dnes jsem ji donesl domů a super". A ještě jeden problémek! Když se podívám shora po ose závěr-hlaveň, tak nejsou v rovině. Kdybych dal do rybiny na puškohled půlmetrovou lištu, která by měla být vlastně přesně nad hlavní, tak pri pohladu ze zadu, jakoby přez mířidla, by mi mířila jinam hlaveň a jinam ta lišta. A to o dost !! To až dám puškohled, to bude kliků do leva než bude osa hlavně a osa míření stejná.
pechi

Příspěvek od pechi » 03 bře 2008 15:44

Tak za prvé - cena pušky naprosto odpovídá kvalitě, co jsi čekal :)

Za druhé - výkon opravdu nic moc, bez tuningu si myslím že to má smysl tak akorát v cal.177 na 10m na terč, víc nic. Jestli ji máš v cal.22, tak to je v základu teprve tragédie, tuning je nutnost.

Za třetí - tedy k té hlavni mimo osu závěru - myslím že to má už z principu každá QB, už jen proto že mezi hlavní a závěrem je vůle, a drží to v podstatě jen ten červík kterej se opírá o důlek v hlavni. A všichni víme jak šikmoočka vrtají :roll: Takže jestli je ten důlek šejdrem, je šejdrem i lauf. Vyřeší to snad lepší objímka mezi tlakovým zásobníkem a hlavní, musíš tam dát kovovou, ta plastová je tragická. Takže asi tak, nevím co víc ti poradit, snad zatím jen povolit tu plastovou objímku a taky červík co jistí hlaveň, srovnat hlaveň, dotáhnout červík a pak tu objímku. Třeba to aspoň trochu pomůže :o

Jinak si myslím že Ti jedinci jak píšeš že jsou z té pušky nadšení, nejsou až tak nadšení proto že by to byl nějakej technickej zázrak, ale proto že je to ideální základ na tuning, ale to Tě holt musí bavit. Mě to baví, a proto jsem si ji taky pořídil... :wink:
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 03 bře 2008 16:09

Tak to je mě líto že seš zklamanej. Já mám QB bez tuningu a výkon se mě zdá dostatečný. Pokud se vystřelí někam do pole, tak se zdá že nic moc, protože nemá zpětný ráz a je tichá. Pokud ale střílím do terče na fošně, tak už jen sluchem člověk zjistí, že je ta střela docela "výživná". Nicméně jak tu někdo psal, tak nemá těch maximálních 16J, ale asi tak 12. To mě osobně vůbec netrápí, protože mám raději přesnost než výkon.

Ty mířidla jsou fakt děsný. Taky jsem s nima nemohl nic trefit. S puškohledem a oporou, ale na necelých 10m trefuju samý 10ky a víčka od petky ve stoje taky skoro každou ránou, takže mě to už přestalo bavit. Asi dám terče k sousedům, nebo na pole.

K té hlavni. Vepředu jak končí zásobník na bombičky/CO2, je taková umělohmotná objímka která spojuje ten zásobník s hlavní. Těsne pod hlavní je v té objímce štoubek. Pokud se povolí, tak jde s tou hlavní docela dost hejbat. Pokuď není povolenej, tak ho povol, hoď hlaveň na střed a zase přitáhni.
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 03 bře 2008 16:11

Dnes ráno jsem ten šroubek shodou okolností taky dotahoval. Když jsem se loučil :).
pechi

Příspěvek od pechi » 03 bře 2008 16:18

Ta objímka hlaveň pořádně neudrží, to je marný. Je špatně vymyšlená a ještě hůř udělaná :? Šroub neprochází středem mezi hlavní a zásobníkem, tudíž dře o hlaveň, a hlavně ho nemůžeš pořádně přitáhnout, ani ho sundat aniž bys sundal objímku z hlavně. Protože ten šroub rejžáci uprostřed stočili, aby byl tenčí a vlezl se do mezery mezi hlavní a tlakovým zásobníkem. Takže když to víc utáhneš, tak se šroub ukroutí. Když to neutáhneš, hejbe se Ti lauf. :) Možná by pomohl novej šroub... Ale každopádně to chce pořádně dotáhnouzt toho červíka co jistí hlaveň. Nejlepší je udělat novou objímku... :wink:
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 03 bře 2008 16:44

No já jsem to ještě nesundával. Jen se mě stalo, že tak jsem tam cpal tu kyvetu TAU co tak dřela, že když jsem ji dotahoval, tak se hlaveň posunula na jednu stranu a když povoloval, tak se pohnula na druhou. No já sem myslel že "si to hodím", jak to furt střílelo někam jinam a málem sem se uklikal. Už sem si říkal, že si snad vezmu prak, že to bude přesnější. Pak jsem to zjistil a hodil se do klidu.

Jak jsem řešil ty bombičky v JGS, tak prodavač říkal, že tam s tím lidi chodí pořád. Jak uvidí člověka s QB, tak je vítá se šroubovákem v ruce. Já jsem to dneska dotáhnul a zdá se, že to drží. Nevím teda na jak dlouho.
pechi

Příspěvek od pechi » 03 bře 2008 16:53

Na jak dlouho... No dokud nepovolí ten šroub :wink:

Nevíte někdo o nějakém e-shopu kde by prodávali o-kroužky? Třeba i nějaké speciální, vyrábím čelo tlakového zásobníku, tak přemýšlím čím to utěsním...
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 03 bře 2008 16:57

Poutahováno, srovnáno. Už jsem ji měl rozhozenou, jen na kouknutí a až bude čas, tak vrtnu tu větší dírku do zasouvače. A střílet budu zatím na bombičky, přepoušť. ventyl mají v Gunsh... vyprodaný!
Euchemio

Příspěvek od Euchemio » 03 bře 2008 18:21

Zkus brnknout do JGS http://www.jgstrade.com ve Vršovicíh, tam by je mohli mít. Třeba ti to pošlou. Kdyby něco, tak já to mám za barákem a ve středu jedu do Brna.
milius

Příspěvek od milius » 03 bře 2008 19:00

..............
Naposledy upravil(a) milius dne 13 čer 2009 00:02, celkem upraveno 1 x.
pechi

Příspěvek od pechi » 03 bře 2008 19:01

No jo dvojku šroub :) Ale jak jsi ho tam nacpal...? :wink:
milius

Příspěvek od milius » 03 bře 2008 19:07

.........:
Naposledy upravil(a) milius dne 13 čer 2009 00:02, celkem upraveno 1 x.
pechi

Příspěvek od pechi » 03 bře 2008 19:13

:) Ta objímka chce vyřešit úplně jinak...
rsbnm

Příspěvek od rsbnm » 03 bře 2008 20:20

To Euchemio: už jsem mluvil s maníkem s Gunsh... a říkal, že do pátku budou, takže mi to pošlou do 10 dnů, tak jak to mají v obch. podm. A kdyby jsi mi ho vzal, tak já to mám do Brna 120 km, takže by mi to moc nepomohlo, ale dík za nabídku.
Odpovědět