NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Moderátor
QB
To rsbdm:
Jasně, plyn ti tam vydrží třeba měsíc. Ale u CO2 zbraní se nedoporučuje nechávat delší dobu plyn v zásobníku. Zvlášt, když s tím nebudeš dlouho střílet, časem to může začít unikat tím neustálým tlakem, nebo těsnění jde do háje (nevím jak u QB).
Takže podle mě když to tam necháš na víkend, tak se houby stane, ale když to tam necháš přes zimu, tak to může mít následky...
Mě se někdy stane u těsnění na propichovači, že nabobtná, ale tak do hodiny to zmizí.
Ve starejch bombách bejvá na dně dost rzi. Ale domnívám se, že na přepouštěcím ventilu do kyvety je sítko na nečistoty, aspoň já ho tam mám a doporučuju ho tam nechat i přes všemožné úpravy. Navíc koukal jsem na bombu na sváření a není v ní čistý potravinářský CO2, ale nějaký směs s Argonem, tak nevím jak to bude ve výsledku fungovat.
Jasně, plyn ti tam vydrží třeba měsíc. Ale u CO2 zbraní se nedoporučuje nechávat delší dobu plyn v zásobníku. Zvlášt, když s tím nebudeš dlouho střílet, časem to může začít unikat tím neustálým tlakem, nebo těsnění jde do háje (nevím jak u QB).

Ve starejch bombách bejvá na dně dost rzi. Ale domnívám se, že na přepouštěcím ventilu do kyvety je sítko na nečistoty, aspoň já ho tam mám a doporučuju ho tam nechat i přes všemožné úpravy. Navíc koukal jsem na bombu na sváření a není v ní čistý potravinářský CO2, ale nějaký směs s Argonem, tak nevím jak to bude ve výsledku fungovat.

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
2 WO, na svaření je čisty CO2, když si někdo připlatí za lepší svářečku, tak si koupí takzvaný "kargon" tedy cočko + argon , jinak na svaření je normální co2 čistej v 80 % případů.
Add vyfukování co2 z kontejneru zbraně pokud je přepouštěcí ventil kov na kov s těsněním zčerné pryže doporučuje se po střílení plyn vyfoukout ( no ja mám TAUku asi 20 let a že tam mám pořád nacpáno se na tesnění neprojevilo ) DU10 mám přetěsněnou na teflon a taky jsem nepozoroval že by to mechanizmu ublížilo.
Add vyfukování co2 z kontejneru zbraně pokud je přepouštěcí ventil kov na kov s těsněním zčerné pryže doporučuje se po střílení plyn vyfoukout ( no ja mám TAUku asi 20 let a že tam mám pořád nacpáno se na tesnění neprojevilo ) DU10 mám přetěsněnou na teflon a taky jsem nepozoroval že by to mechanizmu ublížilo.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Zdravím Vás pánové,
chci sem přispět svojí troškou do mlýny ohledně tuningu mojí QB 78.
Postup takovýto:
1) přebroušení styčných ploch ve spoušťovém mechanizmu
2) rozebrání vzduchového ventilu
3) obroušení bycího válečku na kužel
4) perforace přední stěny hliníkového válce ventilu
5) odebrání filcového válečku z ventilu
6) zvětšení kanálku tomu co2 (nabíječ a přechod hlaveň zásobník)
Osobně můžu říct že nárůst síly je po těchto úpravách rázantní.
Jako né příliš exaktní porovnávací metodu jsem použil střelbu na takový ten hranatý plechový kanystr od acetonu. Střílel sem na deset metrů. Před zmiňovanými úpravami sem plech kanystru diabolkou promáčkl a po druhé ráně na stejné místo diabolka prolétl skrz plech. TeĎ s tím samým střelivem provrtám první stěny kanystru jako nic a do druhou stěnu kanystru to natrhne ale neprolétí jí.
Zatím nevím jaký vliv měla tahle úprava na přesnost a na počet výstřelů, ale síla je určitě jednou taková. Jediný problém je zatím sehnat nějaké vhodnější těsnění mezi hlaveň a zásobník. Prozatím tam mám těsnění z ventilku ale po výstřelu podchází, tak zkusím něco jiného případně stávající těsnění zakápnu vteřiňákem. Příští víkend zkusím přesnost na 30 metrů a výdrž 1 náplně co2.
chci sem přispět svojí troškou do mlýny ohledně tuningu mojí QB 78.
Postup takovýto:
1) přebroušení styčných ploch ve spoušťovém mechanizmu
2) rozebrání vzduchového ventilu
3) obroušení bycího válečku na kužel
4) perforace přední stěny hliníkového válce ventilu
5) odebrání filcového válečku z ventilu
6) zvětšení kanálku tomu co2 (nabíječ a přechod hlaveň zásobník)
Osobně můžu říct že nárůst síly je po těchto úpravách rázantní.
Jako né příliš exaktní porovnávací metodu jsem použil střelbu na takový ten hranatý plechový kanystr od acetonu. Střílel sem na deset metrů. Před zmiňovanými úpravami sem plech kanystru diabolkou promáčkl a po druhé ráně na stejné místo diabolka prolétl skrz plech. TeĎ s tím samým střelivem provrtám první stěny kanystru jako nic a do druhou stěnu kanystru to natrhne ale neprolétí jí.
Zatím nevím jaký vliv měla tahle úprava na přesnost a na počet výstřelů, ale síla je určitě jednou taková. Jediný problém je zatím sehnat nějaké vhodnější těsnění mezi hlaveň a zásobník. Prozatím tam mám těsnění z ventilku ale po výstřelu podchází, tak zkusím něco jiného případně stávající těsnění zakápnu vteřiňákem. Příští víkend zkusím přesnost na 30 metrů a výdrž 1 náplně co2.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
Ten filcový váleček bych tam nechal.
Brání to průchodu bordelu do ventilu. Ten je mosazný a jestli se tam skřípne třeba špona z uzávěru bombičky, tak to přestane těsnit a je to v háji.
No a taky to IMHO brání tomu, aby se kapalný CO2 dostal do hlavně.
Brání to průchodu bordelu do ventilu. Ten je mosazný a jestli se tam skřípne třeba špona z uzávěru bombičky, tak to přestane těsnit a je to v háji.
No a taky to IMHO brání tomu, aby se kapalný CO2 dostal do hlavně.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
kubin> bude ti to "snezit" a ovlivni to presnost. Podle me se tim meni i ustova rychlost. Me tohle delalo kdyz sem podlozil bici pruzinu. Natahoval se to vic ztezka a snezilo to u usti hlavne - zvetsil se mi rozptyl. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Co jsem zatím zkoušel tak to z hlavně nesněžilo, efekt byl prakticky stejný jako před úpravou akorát teď je to větší šlupka. Chci na QBéčko hodit ještě kompenzátor aby diabolka po opuštění hlavně byla co nejmíň ovlivněná vycházejícícm plynem, no uvidíme, ten filc tam asi tam zpět kvůli tomu bordelu co by mohl poškodit vnitřek ventilu.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
Tak to mě překvapilo, jak je to slabá zbraň! Mám už léta IŽ-38 made in SSSR a do těch kanistrů jsme sřílívali, taky tak z 10m, a skoro vždycky to šlo skrz, klasickejma diabolkama Standard. Tak to je dost špatný, já jsem chtěl QB hlavně na potkány, na větší vzdálenost(15-20m) ten IŽ už není tak přesnej, tak jsem si myslel, že si Kvébéčkem pomůžu, ale teď abych se bál, jestli to za potkánem vůbec doletí! Koupit, nekoupit, to je otázka?!
Taky nemuzu v pruraznosti stavet vedle sebe moji CZ634 a QB78. QBcko beru jako tercovnici na presnejsi strelbu, tam pruraznost nepotrebuju. Nak
CZ 634 .177
Zase to neber tak tragicky. Nová QB 78 má sílu o něco větší než třeba slávka 631. Typoval bych něco kolem 9 - 10 J. Po úpravě kterou jsem popisoval v minulých příspěvcích to může být myslím těch 16 J, nevím nemůžu posoudit, ještě nikdy jsem z 16J vzduchovky nestřílel. Na dvacet metrů sejmeš potkana s neupravenou vzduchovkou určitě taky. Oproti pístovce má tu výhodu že nekope. Na vzduchovku za 2500,- je to super kauf a nic přesnějšího za tyhle peníze určitě nekoupíš.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
2 rsbm: energia potrebna na usmrtenie potkana je podla orientacnej tabulky cca 6 joulov (myslim, ze to je hodnota s velkou rezervou, v skutocnosti by pri zasahu do hlavy stacilo asi aj menej) . chairgun mi vyhodil, ze pri ustovej energii 10 joulov by mala diabolka vo vzdialenosti 20 m este stale energiu cca 8 joulov. takze na potkana urcite staci. dolezite je mierit presne na hlavu alebo srdce. aby si mal istotu, odmeraj si ustovu rychlost.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)