Alfa Defender 9mmL v praxi

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ramires

Příspěvek od ramires » 30 led 2008 18:17

To bude asi tím, že jsou pravděpodobně všichni majitelé Alfi spokojení :) a vlastne nemají co dodat, jako i já :wink: ,pač pokud by to bylo opačně určitě by se zde debatovalo typu ,nefunguje to a to a je to "levnej" shitt a podobně :lol:, asi...

In vino veritas...
Chipoun

Příspěvek od Chipoun » 30 led 2008 20:18

Já nejen že jsem zatím spokojen, ale jsem i nadšen :-)

Uvidím po nějakým tom tisíci nábojů, ale zatím (200) SUPER :)
predator

Příspěvek od predator » 30 led 2008 21:28

Sám za sebe můžu prohlásit, že Alfě úspěch přeju, už pro to, aby se CZUB trochu zamysleli...
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 30 led 2008 21:52

Podle mě je Alfa ve slušné cenové relaci,jasným důkazem že to jde i levně.Kdo si nepotrpí na značku a nechce utrácet tak nemá co vybírat.Ruku na srdce kolik střelců vystřílí tolik aby ta pistole klekla na životnost?Je príma mít garantovaných 100.000 ran ale to se rovná 400.000,-Kč a mám obavu že tohle asi každý nevystřílí,takže 15000 a více ran je za ty peníze jasná výhra.Kdybych nějakou podobnou pistoli chtěl tak tu Alfu vezmu z fleku,jen jsem ulítlý na starší ročníky tak mi nesedne do kolekce. :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
ramires

Příspěvek od ramires » 04 úno 2008 01:40

Zdar všem po delší době,nějak nebyl čas či co ,tož po delším čase jsem provětral Alfu, paráda pořád to držím v černém :) ,dnes si ji vyzkoušelo víc lidí ,znáte to "mohl bych si z ní střelit" nemám nic proti ,jen ať si ji zkusí ,byli spokojeni,spoušť hladká,příjemná ,držní pohodlné,pevné ,jen prý mohla být rukojeť o 5mm delší(pánové mněli větší pracky) :) ,jinak líbyli se mířidla a celk jako takovej a taky cena :wink: ,kamošovi "přirostla"v ruce a po vyzkoušení litoval že si jí nevzal místo toho Glocku,páč má s ním po vydutí hlavně jen starosti a taky ne malé výdaje :lol: ne nejsem škodolibý,ale na "nejlepší pistoli světa"vydutá hlaveň po asi +-2000 ranách ať z jakého koliv důvodu(používal jen oryginál celoplášťové náboje SB) tj tr.moc :evil:, tato událost bude potřičně a taky objektivně zdokumentovaná ,a v nejbližší době zveřejněná, jisté je ,že "G"není co býval a šetří jak se dá a zřejmně právě na kvalitě,jestli jim ty součástky nedělají v číně(bych se vůbec nedivil) :lol: v dnešním zglobalizovaném průmyslu je možné vše, klidně mi nadejte a pište jaký su kretén ,že si dovoluji urážet tů "nejnej pistoli na světě"mně je to fuk, ale už vím ,že bych si ji nekoupil ani za 5tis to rači PM makarova ,Nebo samozřejmně zde popisovanou Alfu Defender/combat v jaké koliv ráži :wink: ,důvody už znáte je prostě ok :lol:
In vino veritas...
predator

Příspěvek od predator » 04 úno 2008 09:46

Říct že Alfa je lepší než Glock, bych si asi netroufnul, a to rozhodně nejsem žádnej obdivovatel pana Gatsona...Až tu bude alfa dvacet let, tak možná budem moct srovnávat...on G není tak oblíbenej úplně bezdůvodně...

Alfa je ale rozhodně hezčí, to bez debat... :wink:
V.I.Čujkov
Nikdo

Příspěvek od Nikdo » 04 úno 2008 10:36

ramires: nesnáším hnidopichy, co rejpou do levopisu a pravopisu, ale tohle je trochu moc i na mne, fakt na hranici čitelnosti;-)
Reklamace řeší každý výrobce i prodejce čehokoliv. Glock má záruku 5 let nebo 30.000 ran, takže pohoda, ne?
Mě Alfa na první pocit padla do ruky fajn, snad i líp než G17, ale ten zpětný ráz mi přijde od glocka takový příjemnější. Já bych taky neměnil...
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 04 úno 2008 11:58

Co se týče Alf: měl jsem jednu před třemi dny, když jsem načapal jednoho mého velmi dobrého známého v Olomouci, jak s tím mlátí nějaké přebíjenky na Lazcích. Tak jsem se na ten gewehr díval. Výrobně to vypadalo docela slušně, kvalita byla taky obstojná, spoušť byla taková "nezajetá", ale dalo se to. Za tu cenu si myslím, že to je dobré.

Víte, já bych Alfu ke Glockovi neporovnával. Fakt je, že v poslední době jsem na Glocky moc chvály neslyšel, ale bude to taky tím, že jich je opravdu hodně. Po republice jich bude dozajista několik tisíc a v tom množství se vždy nějaká problematická zbraň najde.

Alfa ještě podle mne ani tolik pistolí celkem, kolik jich jen Glock má v ČR, ani nevyrobila, takže nejsou zkušenosti a důvěryhodné údaje o životnosti a spolehlivosti.

Pánové (a dámy - pokud to taková je), nerad bych, abyste mne pochopili špatně. Já osobně si myslím, že Alfa je zbraň, která - s trochou snahy - může brzo porazit ČZ minimálně po stránce kvality výroby a výkonů. Ale tak, jak nesnáším nekritické fandovství ke Glocku, nemyslím si, že ani Alfa by neměla být hodnocena nějak nekriticky. Ano, je to dobrá zbraň, s velmi dobrým poměrem ceny k výkonu a užitným vlastnostem. To je ale vše.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 04 úno 2008 12:40

Poslední dobou se přikláním k názoru že víc jak o zbrani je to o střelci (kromě sportu).Pokud si pořídíme zbraň co má spolehlivou funkční konstrukci a trochu střílí,tak se obvykle skoro nikdo k hranici životnost ani nepřiblíži.Takže zbraň vydrží,volit se dá náboj,jeho síla při nedostatku schopnosti se trefit nehraje roli.Všichni víme že jsem maximalista ale u obranné zbraně na nošení doporučuji,jednoduchou konstrukci,malou velikost ale hlavně ovladatelnost při střelbě,takže maxi ráže v mini pistoli je naprosto slepá cesta.
Co se týká značek či cen zbraní je to vše jen o reklamně,nebo ,,módních´´ trendech,ale i tomu se většina z nás umí vyhnout a preferuje funkci a přiměřenou cenu před tím být KING na střelnici.Alfa je to co je,nikdy to nebude Glock, gloka jsem míval ještě s rámem 1. v provedení 17C a byla to velmi dobrá zbraň,když jsem pak sledoval produkci a ceny,musel jsem konstatovat že glock v kvalitě polevil a ceny zvedl (ta zelená pistole glock co jsme dovezli z Brna se vydula po 2000ranách tovární municí!!!!to asi není normální)
Takže taková či onaká pistole se může podělat ať stojí 2-50tisíc.Otázka je co nám sedí a co po zbrani chceme.Alfu znám už od doby kdy se u nás dělaly testy životnosti rozpracovaného modelu a už tenkrát bylo jasné že při dobré ceně to bude silná konkurence hlavně pro CZ.Dnes už tu je TT Strakonice,K100,viking a plno jiných zbraní v podobné ceně a nemyslím si že by konkurovaly Glocku,jsou to zbraně konstrukčně glocku natolik odlišné že si musí každý sám zvolit co se mu líbí nebo ne.Pokud jsme to všichni schopni akceptovat,tak tu nebudeme načínat obvyklou žabo-myší válku Glock-CZ modifikovanou na Alfa-Glock
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
HanuIv
Odborník na zbraně

Příspěvek od HanuIv » 04 úno 2008 13:56

edelweiss píše:Poslední dobou se přikláním k názoru že víc jak o zbrani je to o střelci (kromě sportu).Pokud si pořídíme zbraň co má spolehlivou funkční konstrukci a trochu střílí,tak se obvykle skoro nikdo k hranici životnost ani nepřiblíži.
To jsou zlatá slova, která bych chtělo tesat do kamene.

Při průměrné dávce 200 ran na jednu návštěvu střelnice a při 4 návštěvách za měsíc, vystřílíte 10000 nábojů ročně. Věřím, že se najdou fandové, co opravdu tolik vystřílí - tedy vystřílí i víc, ale pro mne je 10000 nábojů ekvivalentní 40 000 Kč u 9x19, což jsou dva moje platy. A to si opravdu nemůžu dovolit. Přebíjet nechci - není kde. Železné náboje střílet nechci, takže cena střeliva moc snížitelná není.

Jelikož vystřílím tak 1500 ran ročně, tak do 15000 ran, které má číza jako záruku, se dostřílím za 10 let (já vím záruka je 15000, nebo 2 roky). Myslím, že za 10 let se stejně něco pomrví. Praskne nějaká pružina, čep, nebo něco jiného. Ale hlaveň, rám, nebo závěr přežijí skoro určitě - pokud nedojde k nějaké havárii. A je jedno, co to je za zbraň.

U Alfy nepochybuji, že oněch 1500 ran přežije bez problémů a do oněch 15000 se nahrabe taky bez nějakých závažnějších havárií. Většina normálních střelců víc, než já zas tak moc nenastřílí, takže Alfa je vlastně to pravé pro ně. Jakákoliv "lepší" zbraň je z tohoto pohledu luxus.

A na okraj: pokud jste četli poslední Střeleckou Revue, tak tam bylo porovnání v současnosti prodávaných nábojů S&B v 9 Luger. Jednoznačný závěr byl, že S&B range safe (to je to s želenými nábojnicemi) je šmejd, který se kouše. nejen nám, ale i autorům testu. Takže - nejsme v tom sami.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke
predator

Příspěvek od predator » 04 úno 2008 16:17

Mě se SB Range Safe nekouše. CZ75 DC P01.
V.I.Čujkov
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 13 úno 2008 13:56

BRNO ARMS ZPT O1Dávám to do tohoto vlákna,protož je to skoro stejná pistole.Dostal jsem do ruky pistoli Brno Arms ZPT01 9mmL.Trpěla zajímavým neduhem,při výstřelu se zápalník zasekl do závěru a zůstal viset,jak šel dozadu tak vypadla destička co ho jistí a dovření závěru ho uvolnilo takže skočil střelci do obličeje.Těch příčin proč to tak bylo,bylo povíce.Podotknu že pistoli ,,opravovalo´´ už několik puškařů a vždy nejpozději třetím výstřelem,došlo k demontáži zápalníku.Protože jsem neodolal (musel jsem to testnout) tak přikládám i video.Podotýkám že natáčení při střelbě je hnus,jedna ruka telefon,druhá pistoli tak sem si zažongloval a střílel spíše z paměti.Pocit z pistole 100% suprový,chtít já plast tak du do Alfy z fleku,je to klidná zbraň a i rychlá střelba je kontrolovatelná.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
PS.video v dalším kole :wink:
Naposledy upravil(a) edelweiss dne 13 úno 2008 22:27, celkem upraveno 1 x.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 13 úno 2008 14:10

BRNO ARMS ZPT O1 video:

Mněl jsem ji v ruce poprvé tak buďte shovívavý :wink:
Naposledy upravil(a) edelweiss dne 13 úno 2008 22:27, celkem upraveno 1 x.
all

Příspěvek od all » 13 úno 2008 21:46

Klobouk a brada dolu.
Milan.K
Kontaktovat uživatele:

Zbraně a střelivo

Příspěvek od Milan.K » 13 úno 2008 22:28

Jóóóóóóóóóóóóóóóóóó :lol: :lol: tak to nemá chybu,já mít mobil v jedné a střílet druhou tak si s edoušem už nikdy nic nenapíšu.A to by mě moc mrzelo.Je prostě vidět kdo umí.
Odpovědět