Kvalitn? optika na v?trovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 28 led 2008 02:26

V sobotu jsem si odzkousel strileni na tech cca 7 metru na patrony do brokovnice :-) fucel vitr neskutecne , miril jsem na mosazne dno velikosti to odpovída asi tak te slepici na 7 metrů, němel jsem problém při zvětšení 5x, paralaxa byla na 40 metrů a videl jsem s docela solidně (možná mám mizerné oko tak to nějak doostřuju) aniž bych měnil paralxu jsem mohl jen s pomocí dotů střílet okamžitě na 25 metrů i 35 , směrem nahoru už ovšem je dobré hrábnout do paralxy, nejdále jsem dával v sobotu 60 metrů protže budu muset optiku podložit prostě to neuklikám, tam začne to správné kouzlo s paralaxou, a svatá pravda je že na 25 metrů chodí perfektně na siluety, testováno ve sklepě v paneláku za neustalého klepání nějake neurotické sousedky a ve finále kontrola dokladů od Policie, zpět k optice, co jsem se bavil s kamaradem jehož otec je optik z byvaleho ZPA, tak nastavení nižší paralaxy by neměl byt až takový problém. A pokud mně nebude tahle optika vyhovovat ? no tak ji prodám a koupím jinou ... Zatím jseme tady jen Já a Barys co jsme dali na flintu něco jiného, a je faktem že si ji PLATÍME SAMI Až uvidím že má Kubajz lepší optiku od Buschnela nebo Silencer od ... nebo prostě něco jiného ( videl jsem neco u "Shiva" (( nejsem schopnej tento Nick spravne skloňovat)) a nechytlo mne to ) tak do ní hlavně kouknu a řeknu OK takhle je gut a nebo řeknu tahle je gut a budu si myslet něco o sedacím svalu.
Další fakt je že už NIKDY nechci paralaxu zepředu, tady mně fakt netuhla, vše šlo příjemně, díky vazelíně kterou je to namazané u staré delty jsem měl strach že ji při teplotě +5 stupnů utrhnu z montáže.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 28 led 2008 08:51

Osobne optikam Delta Titanium docela verim. Nekdo se ptal na shodne znaky s Weaverem V16. Tak mel jsem oba vedle sebe a viditelne je to stejny tubus, tocitka, krytky, provedeni. Maji uplne stejny obraz, upravu cocek a zorne pole. Fotakem jsem meril propustnost svetla a to vychazelo take stejne na vsechna zvetseni. Lisi se jen popiskem a provedenim hmatniku na paralaxe a zvetseni.

Pokud jde o novinku 5-20x50, moc by mne zajimalo, jaky ma obraz. Muzete nekdo udelat foto nekde venku, aby bylo neco videt, na minimalni i maximalni zvetseni? Jinak davat na vzduchovku puskohled, ktery ma korekci paralaxe od 40m, mi prijde nesmysl. Zkuste si nastavit paralaxi na 40m, dat terc na 20m, polozit pusku na stojan a bez doteku se koukat do optiky posouvajice hlavu do stran. Uvidite, jak bude kriz cestovat po terci a verim, ze v krajnich bodech bude alespon 1cm od stredu.

Asi bych zkusil tu korekci posunout, rekl bych, ze jednoduse utazenim nebo povolenim objektivove cocky (pokud je usazena v zavitu a lze s ni zatocit) posunete nastaveni stavajici paralaxe o X% (X je zavisle na tom, o kolik cocku otocite) dopredu nebo dozadu. Tedy minimum bude 40m+-X% a maximum take. Budete si muset znovu ocejchovat paralaxni kolecko, ale to je detail.

Verim, ze do 100m se pri zvetseni 20x meri vzdalenost krasne!

Dejte vedet, pokud se o to pokusite, zda je to mozne provest a jake jsou vysledky..
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 28 led 2008 13:26

2 Sid, tak jsem vzal optiku nastavil korekci na 40 metru dal zvetsen 5 x , na 20 metru a malem jsem si ukroutil hlavu a ono se to nehejbe :-) asi to nejak neodpovida ...

Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 28 led 2008 17:50

Tak to nebude tak hrozne .. nebo to neni tak dobre pri zvetseni 5x moc videt .. :wink:
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 29 led 2008 22:29

Tak optika je zpet v prodejne :-) , domluva probehla bez problemu, a pokud to pujde tak optik ve vyrobe prestavi paralaxu, dost je to udivilo ale pochopily mne. Duvod jediny zalezl jsem do sklepa a kroutil tocil a vubec si hral a snazil se , opravdu pri zvetseni 10 x na 15 matru to opravdu neni to prave orechove, pri 20 x uz se opravdu nedalo rici o ostrych hranch krabicky o rozmerech 2 x 2 cm mluvit , to vse plati pro obrys predmetu do te doby nez jsem se dostal na 25 metru pote byla čitelnost cíle nadherná, a protože mám sklep jen 37 metrlů dlouhý tak jsem na vzdálenost 70 metrů použil jak odraznou desku vykuchanou placku z hardisku ( ten leštenej povrch má 99,7 % odraz obrazu ( prej ), s pomocí kamaráda došlo ke "skolmení optické cesty" nevím jak to správně popsat, prostě nouze naučila Dalibora housti, čistota obrazu byla vážně perfektní paralaxa na 40 yardu ( tedy na těch 35 metrů ) neměla chybu, jediným přetočením paralxy a pohled o cm vedle a zž jsem ostřil na 70 metrů alespoň si to myslím ( pokud se tedy nějyk vzdálenosti nepotlučou a nevyjde nějaká negace ) ale prostě se povedlo. Obratil jsem byt na ruby ale tu plotnu z HDD nemzu najit. Ale proste to ej dost dokonaly zrcadlo.

Harquebusier

Příspěvek od Harquebusier » 31 led 2008 12:22

Před pár dny jsi tady tuto optiku vynášel do nebe a nyní jsi ji vrátil. Nic ve zlým, ale myslím, že to byla Tvoje chyba ve výběru. Přece nemůžeš chtít, aby puškohled, kterej má korekci paralaxy od 40 metrů zaostřoval předměty na 15 nebo 20 metrů při vyšším nastavení zvětšení - 10x - 20x, jak píšeš. Za těchto podmínek není rozostření cíle žádná vada, to dělají všechny optiky, je to jejich vlastnost. Že Ti to vzali zpět je jejich dobrá vůle, nebo spíše neznalost - nechápu, co na tom "optik ve výrobě" bude přestavovat.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 31 led 2008 20:13

2 Harquebusier, kdyz nevis coby optik mohl prestavit na optice ktera ma Paralxu, tak popremejslej :-) a mezi nami ja jsem se s prodavacem domluvil na tom ze ji vyzkousim :-) A co ze optik bude na optice menit ??? No bude menit to nastaveni te paralaxe !!!

Barys

Příspěvek od Barys » 31 led 2008 21:00

Tak už s deltou tit. 5-20*50 bojuju sám,ale možná se zadáří.Dnes jsem si hrál s paralaxou a dostal jsem se na 10 m což byla paráda,ale zase zklamání,když jsem se nejvíce mista nekonečna dostal na 30 m. tak jsem ubíral a vypadá to,že se ustálím okolo min 18 m a max 130-150m.To mi připadá na větrovku ok.Samozř. obě hodnoty na zvětšení 20*.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 31 led 2008 21:07

Puškohled za 14k do kterýho se ještě musím vrtat aby seděl na moje potřeby? Nechci bejt škarohlíd, ale to fakt nic pro mě :wink:
Barys

Příspěvek od Barys » 31 led 2008 21:08

Jestli se mi to povede a vše bude jak má ,tak to bude bomba optika,protože obraz,klikáni i zpracování je hi-tech.Mám ještě deltu 4-16*42 tit. a přesto se mi tato zdá někde jinde má 6500 j což je na variábl slušná hodnota.Tak snad vše vyjde a já budu průběžně referovat.Nechci zatím nic přechválit,ale za pár dní ,týdnů už budu vědět dost na recenzi.Tak mi držte palce. Dííííííík !
Barys

Příspěvek od Barys » 31 led 2008 21:13

Silencer: jen si rejpni já ti to hned vrátím. :D :lol: Totiž nastavení paral. je otočení dvěma kolečkama a hotovo ,to je na tebe složitý? :wink:
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 01 úno 2008 05:34

Ta optika je dobra az bych rekl vyborna, ale nechtel sjem se vrtat v paralaxe, a Alex z kramu rekl ze se pokusi zatlacit na vyrobce. Proc koneckonu ne ze. Optiku co mne jde z Anglie v nejhorsim soupnu na 200 co mne jde postou :-)

notor

TROCHU MIMO !

Příspěvek od notor » 01 úno 2008 18:51

Hele -vim ze to sem nepatri! -ALE nechci zakladat nove tema, aby nekdo nevrcel :)
Davam odkaz na jeden puskohled -JE ME JASNY , ze je to fakt asi nic moc -ale ja proste zatim sedm tacu nemam a asi do konce leta mit nebudu a ted ten sunt co mam -4x20 -se proste neda -a nez dat s postou dva litry za 4x32AO Deltu, bych si zkusil 400,- priplatit a vzit toto.
Kolega v praci je "polak" -takze doprava apod. a snad i pripadna reklamace asi noproblema.
Jen vas nazor: -zkusit? -nebo absolutne na hovinko ?

Dik a sory ze to cpu sem -do tema ! KVALITNI ! :oops: :lol: :lol:
http://www.allegro.pl/item305350732_lun ... soki_.html
CZ 200S 5.5mm
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 01 úno 2008 23:20

Nebude drzet nastrel se zmenou zvetseni .. to radeji tu Deltu ne? :)
Petin00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petin00 » 02 úno 2008 10:01

Raději bych vzal odzkoušenou deltu...Tyhle ty rizika nemám moc osobně rád...ale je to na tobě :wink:
Odpovědět