Myslivec p?i honu post?elil sv?ho kolegu

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
maldigola

Příspěvek od maldigola » 09 pro 2007 22:30

Aby nedocházelo k úrazům na lovu bude třeba otrávit seno v krmelci.

epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:34

2 edelweiss

Bojím se, že se ty peníze rozkradou tak jako tak :cry: :cry:
Jako kdyby tady řádila nějaká závažná nemoc napadající morálku a poctivost lidí :cry: řekl bych, že v 68mém sem ta nemoc přišla. Ze 70.tých let je to heslo ,,Kdo nekrade, okrádá rodinu.".

Chtělo by to nějaké další jaro pro tenhle stát.
Teď nebudu mluvit o tom, že mají v Německu víc peněz, ale řada věcí tam funguje o poznání lépe. A my bychom se také měli o poznání lépe, kdyby tu byl větší pořádek. :?
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:35

maldigola píše:Aby nedocházelo k úrazům na lovu bude třeba otrávit seno v krmelci.
A já myslel, že po tom co jsi se chlubil tím znásilněním, tě zavřeli.
Ale koukám že jsi nás poctil další perou :?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 22:38

To- maldigola
Zkus nezasírat dobrou debatu svými mozkovému zvratky,prosím.
:evil:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Zapy

Příspěvek od Zapy » 09 pro 2007 22:54

Jak rika edelweiss je cas honu a ten nejlepsi cas si vzit na paskal myslivce, media maji celkem okurkovou sezonu takze nic jinyho nez ze po sobe myslivci strileji neuslisis a neprectes, kazdopadne uz si nekdy cetl o tom jak treba vezme myslivec bezky 35kg psenice a jde prikrmovat na svuj 5km vzdaleny zasyp ci krmelec pri vanici? A ze to dela celou zimu protoze vsichni zapridahli panelakovy ochranci prirody a hlavne nevinejch zviratek to za nej neudelaj! Este nikdy sem nikoho jinyho nez myslivce nevidel ze by prikrmoval apod.

Co se tyka penez pro zdruzeni, existujou ruzne dotace na ruzna zarizeni, ale nedela se to kvuli penezum ,ale kvuli tem lidem.. U nas je dobra parta lidi kteri si radsi pudou pokecat na nakou tu brigadku do lesa, nez aby se sesli jen na nejakejch 5 honech za rok.. Kvuli penezum se to fakt nedela..
To uz bys mohl najmout profesionalni lovce myslivce a mohlo by to bejt povolani jako kazdy jiny a veskery nadseni pro vec by bylo ta tam..
-- Life is pain --
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 23:01

Takže pánové, trochu reality.

Lidových mysliveckých sdružení není příliš. Ty co jsou, jsou velmi chudé a snaží se pytlíkovat myslivost jak to jen jde. Je zapotřebí vycházet z toho, že myslivecké sdružení může vzniknout jen na základě toho, že se dá dohromady určitá výměra honitby, a to za souhlasu vlastníků pozemků. Obvykle tedy vznikly malé sdružení tak, že pár nadšenců obešlo partu sedláků, kteří mají pozemky a pokusili se od nich vydyndat dohodu, která by ty pozemky spojila v území, které by se dalo uznat za honitbu. Spíš to ale dopadlo tak, že si tu honitbu založili vlastníci pozemků sami, poté, co se na tom dohodli.

Další varianta vzniku honitby byla ta, že se honitba za těžké prachy od vlastníků pozemků pronajímá. Obvykle se jedná o lukrativní honitby, kde jsou nějaké lesy a ne jenom oplocené pastviny. Většina lesů je pod správou Lesů ČR a abychom si udělali představu o tom, kolik stojí roční nájem slušné honitby, je to mezi 150.000,- a asi půl milionem. Ergo, myslivost už dávno není zábava chudých ani běžných lidí, zkuste se zeptat vesnických strejců, kolik toho nastřílí a kolik mají zvěře. Obvykle jen mávnou rukou.

Co z toho plyne?
Pokud tohle vztáhneme na zacházení se zbraní, situace se zanedlouho vystříbří sama. Tam kde se loví a střílí jsou dnes vesměs vystřílení chlapi, obvykle se jedná o úspěšné a inteligentní lidi - tam dochází méně k úrazům, téměř vůbec.

K postřelení dochází zhusta tam, kde strejc bere do ruky flintu jednou za rok - na hon, na společenskou událost. Protože tyhle lidové sdružení zajdou za chvíli na úbytě - nejsou peníze na úhradu škod, způsobených zvěří (ano, když vleze pár divokých prasat do kukuřičného pole, platí to MS), víceméně nemá smysl tyhle záležitosti moc řešit. Nebude trvat dlouho, a myslivost bude doménou úspěšných, bohatých lidí s praxí v zacházení se zbraní.

O tom, zda je to tak dobře nebo ne, a o úpadku české myslivosti by se ovšem daly vést debaty na dlouhé hodiny. Včera jsem seděl s dvěma lovci z Tyrolska, kteří k nám jezdí lovit divoká prasata. Pro vaši představu, ulovení slabšího jelena v tyrolském revíru stojí kolem 3.000€ a i lovení škodné jako lišek je tvrdě zpoplatněno.

Na myslivce jako masožroty, kteří si chodí do lesa jako do špajzu je možné tedy taky zapomenout, kdybysme si my - myslivci to maso šli koupit do Makra, vyšlo by to několikanásobně levněji, než provozovat myslivost, nebo lov.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 23:02

maldigola píše:Aby nedocházelo k úrazům na lovu bude třeba otrávit seno v krmelci.
vypadni na Novinky.cz
Zapy

Příspěvek od Zapy » 09 pro 2007 23:24

Ono zase jak kde, u nas a u dalsich sousednich honiteb kolem nas ( zatim sem nemel moznost zatim byt nekde jinde ) to jsou skutecne lidova zdruzeni s rocnim rozpoctem okolo 40tis rocne.. A je pravdou ze krome 12 srncu a nejake te hole(vymera 2500ha) a tech 300 bazantu co se na lece vypusti toho vic neni( a skodna)... Nedavno hospodar si byl strelit 12-teraka a vyplazl za nej 60tis..

pokud clovek neni narocnej tak mu to staci, pokud je musi si za to hold zaplatit...

Co se tyka tech nehod tak nase zdruzeni nemelo za celou svou existenci ani jednu nehodu a to tam mame strilejici 2 80-lety myslivece, musi se dodrzovat bezpecnot a na frajereni neni cas...
-- Life is pain --
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 23:32

Mám zkušenosti s obojím, jak s lidovou myslivostí tak s honitbou, kde jsem vlastně v rodinné honitbě - rozhodli jsme se, že do toho ty peníze s pár lidmi investujeme.

Můj roční rozpočet na příspěvěk na nájem a krmení je větší než rozpočet celého vašeho sdružení...:D

Včera jsem kupoval dva pytle kukuřice - 1200,-
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 pro 2007 23:42

Mi se líbí, jak se myslivci vždycky chlubí, jak chodí v zimě krmit tu zvěř. :lol:

Já to vidím tak, že pokud zvěř musí krmit, tak to znamená, že uměle udržují její počet nad přirozeným stavem, protože v těchto počtech zvěř není schopna nalézt pro sebe dostatek potravy.
Navíc tím krmením zajistí i přežití slabých jedinců, kteří by za normálních podmínek v zimě chcípli a tudíž omezují přirozený výběr a zvěř degeneruje.
No ale každý ví, že nějaký výběr přecijen být musí a proto myslivci přirozený výběr nahradili průběrným odstřelem, jelikož je mnohem zábavnější degenerovaný kus odstřelit, než aby někde chcípnul sám nebo nedejbože aby ho místo myslivce ulovila nějaká šelma jako rys nebo liška.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Zapy

Příspěvek od Zapy » 09 pro 2007 23:45

No to je pekny my na kukurici musime pekne z rana dokud vsichni spej :D

Jo soukroma honitba je jina vec, u nas nic takovyho nepripada v uvahu zatim , u nas myslivost upada neni nikdo novy kdo by to chtel delat, vlastne nejmladsi sem ja a lidi pod 50 je tam 7 a zbytek je ta stara garnitura.

Vlastne je v okruhu 10 km byl clovek co choval danky, ale loni mu nejakej vul znicil plot a 10 kusu mu uteklo..

My mame stesti ze pronajem mame od ZD a jeden clen co tam pracuje shani obilny odpady (velice kvalitni - vesinou rozlamany zrni apod) takze se to nemusi kupovat... ale vsechno se tak nak pytlikuje.. Ale diky bohu ze to porad este funguje..
-- Life is pain --
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 23:45

Panebože, Kubajzz, už to nehul... :roll:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 09 pro 2007 23:47

A není to tak?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 23:51

To- Kubajzz
Omez se na opravdová fakta,tyhle panelákové hlášky jsou trapně úsměvné.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 pro 2007 13:56

Jak příjde na logiku, tak vám myslivcům vždycky dojde řeč, to jsem si všim už dávno.

Tak já vám dám příklad krmení, jak jsem ho viděl v nedávné době.
Asi před měsícem jsem šel z Žebráku na Křivoklát a po cestě jsem narazil na mýtinu, kde byla složená asi vlečka mrkve, mohly tam toho být tak tři tuny. Samozřejmě asi 40m od té hromady byl postavený posed. Zřejmě tam byl postaven kvůli sčítání zvěře, že?
Teda nevím jak vám, ale tohle mi moc nepřipomíná romantické brodění sněhem pěkně z rána s ruksakem krmiva pro trpící zvěř.

To ani nemluvím o tom, že tu samou zvěř, co v zimě vykrmujete a sledujete vlhkým zrakem jak trpí, tak příští rok na honu bez mrknutí oka odprásknete.
Odpovědět