Myslivec p?i honu post?elil sv?ho kolegu

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 09 pro 2007 17:57

Jen jsem to prolítnul, ale nevidím tam nic, co by mělo při našich zákonech ohledně zbraní cokoli přitvrdit

Childeater
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivec při honu postřelil svého kolegu

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 21:19

epetr2008 píše:http://www.novinky.cz/clanek/128505-mys ... ranil.html

Cituji:

....sedmašedesátiletý myslivec postřelil svého o devět let mladšího kolegu a způsobil mu těžká zranění. Dávka broků zasáhla nimroda zblízka do prsou....

(Při vybíjení)

Tramtadadáááááá vyhlášení výsledků (fiktivního) honu:
50 zajíců
10 bažantů
5 srnek
2 divočáci
1 myslivec

A tomu odpovídající jídelní lístek z nedalekého hostince:
Zajíc na kmíně ..... 60Kč
Bažant na víně ..... 70Kč
Srnčí kuláš ..... 80Kč
Kýta z divočáka ..... 90Kč
Myslivecká bašta..... 100Kč

To je co týden něco, aby ta myslivecká bašta brzo nedošla :lol:
Petře, Petře.

Ty, kdybys nebyl pro většinu myslivců (s výjimkou Andyho) anonymní e-onan a šel jim svoje radikální postoje vysvětlit face-to-face, udělal bys báječnou věc. Třeba by si o Tobě řekli jenom že seš mladej a blbej. Ale spíš bys dostal nasekáno, a to bys potřeboval jak prase drbání.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 21:23

epetr2008 píše:PB přesně.

Lidé si na jednu stranu musí starých lidí vážit, ale na druhou stranu né každý opičák je národní poklad :wink::wink:

Já osobně jsem proti řidičům magorům, ať už je to nadržený hovado s Jaguárem a pinďou o délce, velikosti i tvaru špuntu od voleje, tak i dědků svátečních jezdců s rozvrkanou 120kou.

Chtělo by to přísnější pravidla a to i pro střelce.

Aby jedinci, kteří jsou pro okolí životu nebezpeční(mentálně nebo fyzicky), měli přístup k nebezpečným věcem VELMI omezen.
Nijak netoužím po tom, aby nějakej eurovocasoúředník posuzoval mojí způsobilost. Stávající model mi připadá dost vyhovující.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 21:33

2 Childeater

Ale no tak :wink: nebuď nerudnej.

Mírná kritika ještě nikomu neublížila (ani mě, děkuji ti).

No abych ti to trochu vysvětlil, případů kdy myslivec někoho vážně zraní se děje opravdu hodně. Je zřejmé, že mezi myslivci jsou jedinci nebezpeční svému okolí. Špatné je, že není vidět snaha se těchto špatných jedinců zbavit. A snaha těchto jedinců se zbavit, by měla přijít od samotných myslivců.

Myslivec je nezbytnou součástí lesa. Stejně tak i určitá (rozumná) regulace zvěře. Myslivec by měla být vážená osobnost, jenže to lze jen stěží, pokud se děje to co se děje.

Já pouze poukazuju na fakt, že je potřeba s tím něco dělat, protože dnes jít do lesa je často o život. A také mi vadí provozování zabíjení jako zábava a vydělávání peněz. Nerespektování zákona a zabíjení chráněných živočichů.
Ale štve mě nejvíc, že samotní myslivci drží spolu basu. Ten postoj: ,no tak někdo od nás někoh postřelili, ale my jsme svatí." Jakou tu předvádíš ty.
Místo postoje: ,,Zbavíme se nebezpečných jedinců a budeme se chovat trochu lépe."

Nechci nic jiného, než aby přišla určitá změna a to změna z vnitra myslivecké organizace a ku prospěchu všech.

Pokud se to nestane, tak pistolky seberou nám všem. A nebo přijde velká regulace přímo z vlády, protože já určitě nejsem jediný, ani nejhlasitější a ani nejostřejší kritik myslivců.

Každá takováhle nehoda je jen voda na mlýnská kola kritiků všech odpůrců zbraní.

Přespříští týden jsem v Praze, můžeme si o tom popovídat osobně. Neschovávnám se.
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 09 pro 2007 21:56, celkem upraveno 1 x.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 21:54

..
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 21:56

To- epetr2008
Trochu mícháš hrušky z jablky,myslivci mohou jen na pozemky honební a jen ve svém revíru (turisti a čumilové můžou kamkoli)Bez povolení nemohou střílet nikde,kdo nemá povolenku je pytlák a je na místě ho zavřít,ať je to kdokoli.
Statut veřejného činitele myslivci nemají,jediný kdo má větší pravomoc je myslivecká stráž,což je pár lidí na mnoho kilometrů.Mají za úkol střežil zvěř,krajinu a dění v ní,kontrolovat výkon myslivosti tj.myslivce,ulovenou zvěř,zbraně,papíry,alkohol atd.Co ovšem mohou navíc je zadržet člověka jež v lese porušuje platné zákony nebo pytlačí (nic proti tomu stát tak ušetří za policii)
Co jim můžeme vytknout je přílišná benevolence,čí ignorování nezákonných skutků ale to je v ČR.normální i u policie.
No a další věc je že všichni myslivci byli nějak vyškoleni,jsou li jejich znalosti aktuální či ne je nepodstatné,ve chvíli sporu oni většinou mí aplikovat paragraf byť špatně.No a o tom to je,má li vlastník pocit že je výkonem práva myslivosti poškozován,stačí nastudovat znění zákona o myslivosti a účinně se bránit.Ani myslivci si nemohou dělat co je napadne a kde je to napadne,problém je v tom že většina neshod,či prožitých křivd s myslivci skončí z 99% u piva formou blbých keců a teorií,většina diskutérů aniž by měla rámcovou představu o čem se baví,se pasuje do role odborníků,já měl taky plno věcí proti,ale na rozdíl třeba od tebe jsem ty myslivecké zkoušky udělal a dnes mně musí akceptovat jako sobě rovného a dál můžu v rámci možností měnit co se mi nelíbí.Je to běh na dlouhou trať,ale je to pořád lepší než sedět s rukama v klíně a stěžovat si.
:wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
milius

Příspěvek od milius » 09 pro 2007 22:01

..........
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 20:26, celkem upraveno 1 x.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:06

2 edelweiss

Podle toho co píšeš si myslím, že přemýšlíš nad životem zvířat - jestli jim ho vzít a nebo ne. Nejsi jeden z těch co to napere do něčeho, jen protože to je živé a hejbe se to. Proto respektuji tvoje názory a vážím si tě a nerad bych se tě dotknul.

A taky máš pravdu že je problém i u policie.
Jistě že s aplikací paragrafů to asi nikdy nebude úplně perfektní.

Určitě se občas stane i nějaká nehoda, ale tohle je 3. nebo 4. případ jen za poslední 3 měsíce. A stanovisko ,,všechno je fajn" asi není optimální.
Podle mě by to prostě chtělo s tím něco udělat. A to i kdyby se měl vyhodit támhle Pepík a támhle Lojza.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:08

2 milius

Možná by stačilo, aby ty co choděj střílet chodili i krmit a vážně se tomu lesu věnovali. Tady u nás jednu dobu stačilo jen to, že má člověk setra a mohl chodit střílet srnky a zajíce :? :?

edelweissovi bude myslím taky k padesáti a přitom je v pohodě.
To neznamená že by se mu nemohla stát nějaká nehoda, to se může stát každýmu, ale pochybuju že by šel do lesa s rukou na spoušti a kropil to do každého houští, kde se něco šustne a postřelil nějakého houbaře.
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 09 pro 2007 22:11, celkem upraveno 1 x.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 pro 2007 22:09

To Petr:
Tvůj největší problém vězí v tom, že vandruješ do věcí, o kterých nemáš moc velký přehled. Spíš to na mě působí tak, že máš pár prapodivných poznatků z jednoho mysliveckého sdružení, nebo zprostředkovaně.

Rád se s Tebou sejdu, ale teprve, až to pro mě bude zajímavé. Zatím víš o problematice příliš málo, než abys o ní mohl vykládat něco, co by mě mohlo obohatit.

Tvoje argumenty nejsou ani z praxe, ani nemáš nastudovanou teorii. Nicméně, chováš se jako suverén a to je dost nasírací.

Pokud Tě irituje zabíjení pro zábavu (já tomu říkám lov a mám to jako koníčka), máš odlišný světonázor. Potom chápu, že se o věc hlouběji nezajímáš. Tvoje názory jsou ale směšné pro každého, kdo tomu rozumí.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 22:13

To- milius
A to je to nač stále poukazuji,myslivecká stráž je vázána na myslivecké sdružení jehož jsou členy,dělají to dobrovolně po práci ve volném čase.Nechtějí li mít problémy jdou cestou nejmenšího odporu.Je li krajina a příroda našemu státu tak důležitá,mělo by se tohle trochu upravit,myslivecká stráž by měla být něco jako lesní policie pod kontrolou státu,neměla by být pod ničím vlivem.Pokud by stát upravil i pojištění a poplatky Čmmj jistě by to hodilo nějakou kačku,k tomu by mohli jemně přispět i samotná sdružení (stačí symbolicky mnohá jsou před krachem) No a vezmeme li pravomoci a vtěsnáme li je do obdobného tvaru jako má městská policie,bude se tento subjekt i samofinancovat.Kolik lidí dělá černé skládky,pytlačí,poškozuje přírodu,jezdí do zákazu???Kolik myslivců se neřídí tím co jim je dáno.Při dostatečných pokutách by to za rok hodilo ranec,jen to nesmí sežrat stát!!!Pokud by se z toho financovala profi MS.tak by zbylo i na odpočívadla,lavičky a přístřešky pro turisty.No a jistě by z toho šlo odklízet černé skládky které nikdo nechce řešit.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:19

2 Childeater

No máš jistě pravdu, ber mě jako osobu jen minimálně dotčenou myslivostí.
Asi to beru podobně jako ,,lidé z ulice" a mám názor jako mají oni.

Pokud za tři měsíce to tři různý myslivci napumpujou do třech různejch lidí, tak mi to mezerama v mém vzdělání nevysvětlíš.

A teď je tady jistý rozdíl mezi mnou a člověkem z ulice.
Člověk z ulice podepíše petici a nebo to řekne politikovi a politik (možná aby se zalíbil) přijme opatření.

Já jako majitel a příznivce zbraní to napíšu sem, kde si to ty jako myslivec přečteš a máš možnost s tím něco udělat. Třeba říct, hele oni si o nás myslej to a to. Měli jsme teď víc nehod, opravdu mezi sebou nemáme nějaké ,,nemocné kusy" ?

Podstatnej rozdíl je ten, že v druhém případě máš zpětnou vazbu a možnost s tím něco udělat.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 22:21

To- epetr2008
Jsou hony takže úrazů a nehod přibude,je to jako když jsou prázdniny a všichni vyrazí na dovolenou,riziko nehod a jejich počet se zvedne.Je to jako když krájíš cibuli čím více cibule za život nakrájíš tím vícekrát se řízneš ať už si dáš pozor nebo ne,potká tě to.Represe to neřeší řeší to prevence.Povinné střelby,opakování bezpečnostních opatření a pro ty tupé i jak funguje společný lov,co znamená které slovo či povel,jaký má význam a jak na něj mají reagovat.
Mmj.k padesáti mám ještě přes deset let času,tak mně předčasně nepohřbi.
:wink:
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 pro 2007 22:24

2 edelweiss (na předchozí příspěvek(ob 1 nahoru))

Zní to moc hezky, kdyby se to i dobře udělalo, mohlo by to nejen fungovat, ale bylo by to výrazně lepší než současný stav. Já osobně jsem pro lesní stráž. A když můžeme dát X miliard Rakušákům za mýto, proč by pár desítek milionů nemohlo přitéct myslivcům? Fajn, ať se ty dobrý maj dobře.

Všichni chceme hezké a zdravé lesy.

:lol: :lol: nikdo tě nepohřbívá, já jen že i starejch chlap může bejt v pořádku. Chápu že v době honů je víc nehod, jen by jich mohlo být méně :wink: :wink:

Prostě by to chtělo si udělat doma pořádek.
Doma = v naší zemi.
Je to skoro 20let od revoluce a furt tady je bordel a bohužel bych řekl že větší než za komunistů(i když je nemám rád).
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 09 pro 2007 22:29, celkem upraveno 1 x.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 09 pro 2007 22:27

To- epetr2008
A ještě jedno,všichni jsme jen lidi,lidi chybují já sám už jsem plno chyb udělal,nebudu se za ně omlouvat,nebudu si sypat popel na hlavu.Já se z nich raději poučím a nebudu je opakovat,no a to je rozdíl mezi lidmi co se učí žít svůj život a těmi bez mozku na které stále poukazuješ.Jen se moc neopakuj ať se taky nepropracuješ do druhé skupiny na to jsi podle mě dostatečně chytrý.

Ty peníze nemají jít žádným myslivcům!!!V Českých podmínkách by se to zase rozkradlo.Ty peníze má stát investovat do sebe a do ochrany přírody.(ne soukromým agenturám a jiným odpadům!!!)
Odpovědět