Tak jsem si to poslech a fakt dobrý, jeho znalosti nezpochybňuju, ale docela jsem se zasmál. To je typický vědec, samé nuance, interference, odrazy, veličiny, všechno se musí probádat a prozkoumat. Podle něho by bylo nejlepší vytvořit zadání pro několik univerzit, přidělit jim granty, pak uspořádat na tohle téma kongres světových kapacit, tam si vzájemně vynadat do blbců, rozcupovat výsledky protivníkových měření a tisícistránkových závěrů, zjistit, že věc je nutno dále hlouběji zkoumat, tedy znova vytvořit výzkumné týmy, rozdat jim granty, udělat si několikrát výlet na Kwajalein, přizvat kolegy geology aby zjistili rozdíl ve složení hornin mezi Kwajaleinem a Brdy, pro jistotu i botaniky, neboť palmy těm vlnám jistě kladou jiný odpor než smrky, dále klimatology, protože ti jsou dneska všude, zorganizovat několik dalších kongresů a mezivládních panelů, zase se párkrát slovně zfackovat a tlouct argumenty atadakdále atakdále furt dokolečka a stejně se dozvíme prd, stejně jako z toho rozhlasového rozhovoru.
A nebo si představte, že by se fakt shodli, že ty radary škodí, no paráda, mohli bychom uspořádat demonstrace za zákaz radarů u silnic!
Horší jak by to bylo třeba s leteckou dopravou. Takový letištní radar na Ruzyni snímá celé Čechy a svítí přímo na baráky na okolních sídlištích. Mimochodem nevíte někdo jaký má ten ruzyňský radar výkon?
Jinak je mi samozřejmě jasné, že americké vlny z amerického radaru jsou určitě škodlivější než české vlny z českého radaru a nepochybuju, že ruské vlny z ruských radarů mají dokonce léčebné účinky.
Prostě ten vědec neřek nic než, že by tento vědecky zajímavý problém jejich univerzita ráda zkoumala příštích dvacet let.
Ještě bylo úsměvné jak se ho ten moderátor neustále snažil tlačit, aby řek že ten dokument byl vypracován schválně tendenčně a za účelem obalamucení veřejnost. Naštěstí p. Raida prokázal docela slušný a pevný charakter a nenechal se ovlivnit.