Americk? vojensk? z?kladna na ?zem? ?R

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Chceme u nás americkou základnu?

ANO
74
40%
NE
110
60%

Celkem hlasů: 184
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 13 lis 2007 18:20

Jistě...Erich von Dänikenn taky nikdy nic nevysvětlí.dává jenom otázky s tím,že vysvětlit je mají vědci. To je alibismus jako kráva. Prostě jako obyčejný nic neznamenající člověk můžeš dělat to samý,ale odpovědi jsou vždy tři lživá,pravdivá a použitelná. A jestli někdo mocipánům nasype do kapes jak je v Čechách zvykem,tak si obyčejnej člověk podle demokratických principů může opatrně v hospodě otevřít hubu.Nesmí proti němu ale sedět jeho šéf s opačným názorem,to pak přijde demokraticky o chleba. Ještě jsem neviděl aby stávka,demonstrace či petice pohnula úředníkem byť jen o jeden milimetr.

Aquila non captat muscas
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 lis 2007 19:12

No já jsem tu studii nečet, jenom jsem zaslech, že tam vojáci na tom Kwajaleinu byli. Takže předpokládám, že to probíhalo tak, že tam vojáci přijeli, změřili záření co z toho leze, porovnali to s našimi hygienickými normami, zjistili že to vyhovuje, hodili to na papír a hlavní hygienik jim to podepsal, to je vše. Do odborné studie od předních vědců na světové úrovni to má jistě daleko. Takže napadnutelné to je určitě ze všech stran - podmínky na ostrově versus podmínky v lese v Brdech, přesnost jejich přístrojů versus přesnost nového přístroje právě vynalezeného profesorem Uko Ješitou z tokijské univerzity atd. atd.
Já jenom říkám, že radarů je všude kolem plno a jsou i výkonově srovnatelné (jako v Brdech ten meteorologický na vedlejším kopci). Vlny mají všechny plus mínus stejné, jediné v čem se liší je, že ten americký radar bude mít v sobě neporovnatelně lepší elektroniku a vyhodnocovací systémy s technologií, co má oproti jiným náskok padesát let.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 13 lis 2007 19:27

Já vám nevím hoši, ale zdá se mi dost divné, porovnávat vliv radaru na atol Kwajalein který je sice největším atolem na světě, nicméně vliv na 97 ostrůvků s celkovým suchozemským povrchem 16.4 km² které jsou okolo laguny o ploše 2174 km², na nichž žije cca 2500 lidí a celé to je vzdálené 3900km od Honolulu mi přijde trochu divné, když se to srovná s tím, že by ten radar měl stát uprostřed pevniny, kde je vesnice na každých 5km nezdá se vám?

Jen pro pořádek jak ten atol vypadá

Obrázek

Takže pokud je radar na tom ostrově co je úúúúúúúúúúplně vpravo dole, tak si podle měřítka zkuste změřit vzdálenosti k dalším ostrovům a porovnejte to s rozmístěním vesnic u nás
Zapy

Příspěvek od Zapy » 13 lis 2007 19:37

...
Naposledy upravil(a) Zapy dne 21 lis 2007 21:41, celkem upraveno 1 x.
-- Life is pain --
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 lis 2007 19:42

S ohledem na horizont okolo planovaneho umisteni americkeho radaru a na sireni elmag. vln atmosferou je temer vyloucene aby hlavni svazek zasahl nekterou z blizkych vesnic. Ve vojenskem prostoru lide nemaji co delat a armada si to tam doufejme pohlida.
Meteorologicky radar v Brdech byl pro upresneni postaven az po roce 2000.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 lis 2007 20:51

Nemáte někdo odkaz na tu vojenskou studii, ať aspoň víme co tam je?
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 lis 2007 20:58

Koukni sem http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=8446
nevim jestli tam je to co chces, ale jsou tam vsechna tiskova sdeleni ministerstva obrany. Kazdopadne z duveryhodnych zdroju vim ze se jedna o "studii" ...
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 13 lis 2007 21:22

Aha, tak zřejmě šlo o toto: http://www.army.cz/images/id_8001_9000/8446/174.doc
Jsem to v předešlém příspěvku popsal skoro jakobych tam byl s nimi. :lol:

Takže už je snad všem jasné jak to bylo doopravdy. Všichni byli podplacení a jejich rodiny byly drženy jako rukojmí. Kromě toho ty měřící přístroje byly účelově upravené, bez certifikátů a bez posudku nezávislé odborné komise předních světových badatelů. I tak ale ukazovaly nepřípustné hodnoty a proto byli účastníci podrobeni psychickému teroru a výhrůžkám ze ztráty zaměstnání. A čtyři z pěti účastníků už zemřeli na rakovinu.
:lol:
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 13 lis 2007 21:35

Arnie myslím, že jsem se ve škole něco málo o šíření elmg. vln naučil a pokud si myslí, že vysílání vypadá stejně, jako když zapneš laser a on svítí jen jako paprse, tak to jsi tedy svinsky vedle, to tě můžu ubezpečit. Zkus si najít vysílací/přijímací charakteristiku jakékoli antény a ubezpečuji tě, že ani jedna nebude čistý paprsek v jednom směru
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 lis 2007 21:37

Ja na toto tema pisu disertacni praci, takze bych rekl ze o tom neco malicko vim. Kdyz jsme u te sirky paprsku - prave americky radar bude mit velmi! uzkou vyzarovaci charakteristiku.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 13 lis 2007 21:42

A myslíš hlavní paprsek nebo boční a zadní laloky? ;) A neříkej mi, že existuje něco, co vyzařuje pouze v předním směru a jediném paprsku
Zapy

Příspěvek od Zapy » 13 lis 2007 22:00

...
Naposledy upravil(a) Zapy dne 21 lis 2007 21:41, celkem upraveno 1 x.
-- Life is pain --
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 lis 2007 22:16

A jaka myslis ze je hustota energie v bocnich lalocich?
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 13 lis 2007 22:22

Když zkoukneš směrovou charakteristiku, tak je z ní celkem jasně daná
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 lis 2007 22:25

No tak pokud to vis, tak ti musi byt jasne, ze ve vzdalenosti cca 5km uz je E bocnich laloku miziva a hlavni svazek se do zeme nekoukne. Pokud si myslis ze ne, tak pak si zacni stezovat i na meteoradar. Ten zemsky povrch ozaruje hlavnim svazkem i bocnimi laloky.
Odpovědět