Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
J.Laser

Příspěvek od J.Laser » 10 říj 2007 02:31

Technicky vzato...katastrofa,hlavně když máte plnou hubu keců o zelených vrahounech a sami střílíte po často kriticky ohrožených druzích ptáků.Rádi říkáte,že vzduchovka je zbraň a když nekdo trefí brokem sousedku do prdele,tak je málem hrdina.Pak to omlouváte heslem to už bylo dávno.Když je to ksakru zbraň tak na ráži nezáleží. Kurva to fakt nechápu kde furt berete tu drzost otírat si svoje pitomý držky o myslivce. Když se už sami chováte jako kreténi,tak se s tím aspoň nevytahujte na veřejnosti. :evil:

Aquila non captat muscas
bozan111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bozan111 » 10 říj 2007 06:57

J.Laser píše:Technicky vzato...katastrofa,hlavně když máte plnou hubu keců o zelených vrahounech a sami střílíte po často kriticky ohrožených druzích ptáků.Rádi říkáte,že vzduchovka je zbraň a když nekdo trefí brokem sousedku do prdele,tak je málem hrdina.Pak to omlouváte heslem to už bylo dávno.Když je to ksakru zbraň tak na ráži nezáleží. Kurva to fakt nechápu kde furt berete tu drzost otírat si svoje pitomý držky o myslivce. Když se už sami chováte jako kreténi,tak se s tím aspoň nevytahujte na veřejnosti. :evil:
Souhlasim a podepisuju v plnem rozsahu!
Xaver

Příspěvek od Xaver » 10 říj 2007 08:39

J.Laser píše:...
Kurva to fakt nechápu kde furt berete tu drzost otírat si svoje pitomý držky o myslivce.
...
Z takového prohlášení lze usuzovat na vyšší hladinu testosteronu a nižší hodnotu IQ, že by to byly "potřebné" vlastnosti, aby se člověk mohl stát myslivcem?
Norconia QB78 .177+Delta 4x32AO
Lov21+kolimátor Norconia R201S
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 říj 2007 09:12

Nelze hazet vsechny cleny jakekoli skupiny do jednoho pytle - napriklad i mezi cikany jsou slusni lide.

Kdyz uz chce nekdo hubit skudce vzduchovkou, stejne jako lovit zver kulovnici, tak by to mel delat zodpovedne a s uvazenim.

Lide, kteri zde resi ohledne odstrelu skudcu veci jako je vhodny tvar diabolky, dostatecna lethalni energie strely nebo velikost a umisteni lethalni zony u jednotliveho cile, mi prijdou jako ti, kteri si odpovednost spojenou se zbrani (at jde o jakoukoliv) uvedomuji. A to je spravne!

Toto me mineni je pouze v obecne rovine a nechci se zastavat "sniperu", kteri strili bezhlavne po vsem zivem bez jakychkoli ohledu.

Prijde mi ale, ze mezi vzduchovkari jsou tito uvedomeli vice zastoupeni nez u myslivcu. Vychazim z toho, ze myslivcu je pocetne mnohem vice a zalezitosti jako je diskuzni forum naprosto neznaji. Jedine snad Andyho lovectvi.unas.cz? :lol: .. takze muj nazor je, ze otirani si huby o myslivce je naprosto na miste .. po lese behaji beztrestne muzici s ultra nebezpecnymi zbranemi, kteri o nich vetsinou nevedi temer nic.. a to mi tedy vadi :roll: :!:
milius

Příspěvek od milius » 10 říj 2007 16:58

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 19:45, celkem upraveno 1 x.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 10 říj 2007 17:14

zaujimave... pochybujem, ze u nas by takato vyhlaska vobec existovala. pokial ide o skorce (kosy), tie ma nezaujimaju. ale patral som trochu po tych potkanoch a zistil som, ze pritom tazko najst nejaky zakon alebo nariadenie, s ktorym by ich usmrcovanie vzduchovou zbranou bolo v rozpore.

zakon o ochrane prirody hned na zaciatku hovori, ze sa nevztahuje na zivocisnych skodcov, ktori prenasaju infekcne ochorenia - tym padom je potkan mimo zakona o ochrane prirode.

zakon o polovnictve taxativne vymenuva zver (vratane skodnej), a potkan ani mys sa tam nenachadzaju. to znamena, ze jej lovom sa nikto nedopusta pytliactva (to by bola aj blbost, lebo potom by deratizacia ani nebola mozna...).

trestny zakon hovori o tyrani zvierat. tu je to diskutabilne, ale ak je tvojim umyslom usmrtit potkana co najrychlejsie, pochybujem, ze by to sem spadalo.

nasiel som jedine vyhlasku resp. zakon o zdravotnictve, kde sa hovori o tom, akymi sposobmi sa deratizacia vykonava. pouzitie vzduchovej zbrane medzi nimi nie je... co z toho vyplyva, to neviem posudit, ale predpokladam, ze by islo maximalne o priestupok, ktory by asi tazko niekto riesil.

tak to je pokial ide o slovensko.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
milius

Příspěvek od milius » 10 říj 2007 17:22

..........
Naposledy upravil(a) milius dne 12 čer 2009 19:45, celkem upraveno 1 x.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 10 říj 2007 17:24

no - treba zdoraznit, ze u nas, teda v SR a CR. u nas je to sportova zbran. v mnohych krajinach sveta je to zbran lovecka a jej pouzitie na lov ma oporu v zakonoch.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
Barys

b

Příspěvek od Barys » 10 říj 2007 20:25

Zákon není vždy správný,ale stále je to zákon a musí se dodržovat.Tím chci říc,že u nás hlavně v parlamentu a na vysokých místech je obrovská myslivecká lobovaci skupina,která mesmyslně upravuje zákony.M.j. 150 m od zahrady v honitbě ti smí myslivec zastřelit psa,když neni na vodítku.Kdo pro toto zvednul ruku je vrah!!!!!!
LOVEC7

Re: b

Příspěvek od LOVEC7 » 10 říj 2007 20:51

Barys píše:.M.j. 150 m od zahrady v honitbě ti smí myslivec zastřelit psa,když neni na vodítku.Kdo pro toto zvednul ruku je vrah!!!!!!
ked mas toho psika tak rad,nenechas ho predsa behat po polovnom reviri!!! sam som bol svedkom pytliacenia psov a ver mi nieje to nic pekne...doslova sa v nich prebudia instinkty zdedene po vlkoch,su schopni spolupracovat,ustvat a strhnut zver...nehovoriac o ruseni zveri v obdobi ked musi mnozstvo energie vynakladat na prezitie a nie este na unik pred psami...
osobne by som pusku na psa o ktorom viem ze sa len zatulal nenamieril,ale aj v nasom reviri su psy, ktore takmer kazdu noc stvu v reviri zver...a take si gulku zasluzia...

inak psy nadovsetko milujem a velmi tazko by som znasal, keby som prisiel o jedneho z tych svojich, ale toto je nieco neprirodzene a zakon je na mieste...(u nas je to 200 m od najblizsieho trvalo obyvaneho domu)
Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
risopepi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risopepi » 11 říj 2007 09:14

To:J.Laser
Prečo napádaš vyduchovkárov /a v takom štýle/?Neni dosť takých,ktorí sa vopchajú do zelenej uniformy iba kvôli tomu,aby mohli ľahšie "loviť" nezákonným spôsobom/pytliačiť/,a robia to aj v zakázanom období.Zamysli si nad tým,kto napácha väčšiu škodu! A pri tom sa ani neriznajú,nieže by sa "omluvili"! Tým sa nikto nevytahuje na verejnosti !
Alpha Whisky Romeo
(Allah's waiting room)

http://www.risopepi.sk/index.php?page=galeria
Zapy

Příspěvek od Zapy » 11 říj 2007 13:47

To barys: Já osobně sem viděl jak vlčák roztrhal srnče, když majitel nechal psa volně běhat po honitbě. Pokud je podle tebe vrah myslivec, který pro záchranu zvěře musí zněškodnit predátora co do honitby nepatří, pak pro tebe musí bejt i vrah např. policista , který by zastřelil vraha jež by tě ohrožoval.... Volně puštenej pes nemá v honitbě co dělat, pokud o něm dotyčnej majitel ví , že neposlouchá a napadá zvěř.... jinýho psa by myslivec nestřelil, alespoň co znám já, ovšem všichni sou jenom lidi...
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 11 říj 2007 14:15

Je zajímavý kde člověk najde zjitřelou debatu o myslivcích a o vhodnosti/nevhodnosti vzduchovek na lov.
Vraťte se k tématu :!:
J.laser: Napomenutí za vulgárnost :!:
Bozan 111: Napomenutí za ten odstřel špačků apod. To si nech radši pro sebe :!:
raduzs

Příspěvek od raduzs » 11 říj 2007 14:38

ja som v detstve - a obcas aj teraz - cital knihy v cestine a je len malo slov, ktorych vyznam mi je neznamy. ale "zjitrela debata" mi teda dala na frak... :shock: :shock: :o :)
LOVEC7

Příspěvek od LOVEC7 » 11 říj 2007 15:19

naposledy som si perfektne zapoloval na mysi...
neviem vplyvom coho sa tak "divne" chovali ale kazdopadne na to doplatili :lol:
plno mysi behalo po tramoch pod strechou v garazi (skor vsak nejaky sklad) odkial som ich s vervou zostreloval...
mozno to bolo tym ze oba vchody boli otvorene krizom a bol tam prievan...alebo boli priotravene :? kazdopadne uz je to jedno.
strelil som 4 kym si stihli uvedomt co sa deje (2 som netrafil,lebo som na ne strielal v pohybe a mys predsa nieje kafersky byvol co sa tyka velkosti a bohuzial, som len obycajny smrtelnik :( )

so 634 a diabolkou s plochou hlavickou na cca.3,5-4m z nej ostane len akesi krvave torzo...nic pekne :oops:
Perún prosím, zošli búrku nám, my vztýčime slnko k nebesám!
Zamčeno