Americk? vojensk? z?kladna na ?zem? ?R

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Chceme u nás americkou základnu?

ANO
74
40%
NE
110
60%

Celkem hlasů: 184
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 16 zář 2007 21:30

--No další oblíbená fráze našich politiků je:naši hoši bojují ve světě a umírají tam tak co máte proti radaru.--

Já to čtu prvně od tebe.

--Ti naši chlapci jsou za to placeni,a je to jejich zaměstnání (je úsměvné že oni za to že mohou umřít mají odměnu v řádu statisíců maximálně,zatímco herec si ve filmu na válku zahraje a jsou to miliony,nebo hokejista si vezme hokejku a zase jsou to miliony)--

Bohužel je trh nastaven tak, že v šoubyznysu (ať už jde o film, hokej nebo jiný profi sport) jsou platy některých úspěšných jedinců řádově vyšší než je tomu třeba v armádě. Na tom není nic zvláštního, je to běžné asi všude kde funguje tržní ekonomika.

--O tom že mají jet někam umírat rozhodla tato ,,vláda“ jejich krev je na rukou vlády--

Když vstupovali do naší profi armády, mohli uvažovat o tom že naše země je členem NATO a občas prostě někam pár těch vojáků pošle. Nebo si představuješ nějakou armádu květinových dětí, kde se bude jen zpívat, tančit a kde nikdo nikde neumře?
Tvoje logika nabízí další hrůzné objevy:
Vláda podporuje železniční přepravu, krev obětí nehod na přejezdech je na rukou vlády.
Vláda rozhodla že policisté mají bojovat se zločinem, krev mrtvých policajtu ....

--Slibovali nám že už tu nikdy nebudou cizí vojska,tento slib jim nevydržel ani patnáct let.--

Todle bys měl jít reklamovat k tomu kdo ti to slíbil. :wink: :lol:

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 16 zář 2007 21:58

To-Karl Třaskavina
Jen si dělej srandu :-) já jsem každopádně proti, na tohle vše chce aplikovat Gregoroviče! Takže by byl klid.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Vik

Příspěvek od Vik » 16 zář 2007 22:16

Já bych byl opravdu rád kdyby se vyhlásilo referendum. Stále se někdo ohání že drtivá vetsina lidi je proti radaru a podobne, a jediny co je sou ruzne pochybne pruzkumy, ktere jak ukazuji skoro kazde volby sou uplne na kocku.
Vubec by bylo zajimave kolik lidi by prislo a kolika by to bylo u zadku jestli tu ta mikrovlnka nakonec bude ci ne. Koneckoncu demokracie je o tom, ze si lid sam voli o cem si mysli ze je pro nej dobre a co ne.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 zář 2007 23:21

Já myslím, že v otázkách obrany státu žádné referendum být nemůže.
Jak by to vypadalo, kdyby rozhodoval v takové věci každý moula?
To je jakobychom, když jsem byl na vojně, hlasovali o rozkazech.
Třeba, nepřítel je za lesem, zaútočíme nebo počkáme až příjde? Kdo je pro? :lol: OK, poměrem hlasů 16 ku 14ti jsme se rozhodli pro obranu. :lol:
Zítra, budem dneska cvičit? Ano, ne, zdržel se někdo hlasování? :lol:
Pozítří, půjdem spojencům pomoct? Je někdo pro nebo zůstanem doma? :lol:

Já osobně mám průzkumy veřejného mínění úplně na háku.
Průzkumy veřejného mínění jsou možná důležité pro vítězství ve volbách, ale války se jimi nevyhrávají. Jestli bude nějaká válka, tak já chci abychom byli na straně těch co vyhrajou.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Vik

Příspěvek od Vik » 17 zář 2007 00:50

Vojnu sem neplet, vojna neni zalozena na principech demokracie.
Neces aby o tom rozhodoval kazdy moula? A chces to nechat na parkanovy, tupohlavkovi, bursikovi, nejakym tom klerofasistovi, kteri sou tam zrovna nalezli.
ods ktera je ted u moci vyhrala a bude o tom rozhodovat vyhrala ve volbach ke kterym prisla polovina volicu a z te poloviny ji min jak polovina dala hlas. To je min jak ctvrtina vsech volicu, to je dost chaby.
A kdyz sem se dival chvilu na prenos z parlamentu kde probihali interpelace, tak bych se jich neobtezoval zeptat ani na to jakou kravatu si mam dnes vzit do prace.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 zář 2007 08:25

No moment, ten radar je čistě vojenská záležitost. To jen u nás se to bohužel zpolitizovalo, proto mají lidi nápady s referendem, peticema atp.
Jinak názory lidí, kteří nepřišli k volbám mě vůbec nezajímají, protože to nejsou lidé, kteří jsou ochotní se podílet na rozhodování v tomhle státě.
Jen tak mezi náma, mě vždycky rozesměje, když někdo operuje těmi lidmi co nepřišli k volbám. Ti lidi se nijak nevyjádřili, takže jim můžu podsunout co mě napadne. Klidně můžu tvrdit, že ti co nepřišli k volbám, by tady nejradši viděli u moci Hitlera a nikdo mi nemůže dokázat opak.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nakadah » 17 zář 2007 09:24

Kubajz ma pravdu, ti kdo nesli k volbam muzou tak leda drzet hubu a krok.Pravda, me se instalace ciziho vojenskeho zarizeni vc. posadky taky pranic nelibi, ale stejne nakonec v Brdech stat bude.

Kazdopadne je velmi usmevne jak se vlada snazi lidi presvedcit. Ty posledni sance je uplatit stamilionovymi sliby to uz je spis k bliti.
Ale co bychom mohli cekat od lidi kteri nam vladnou. Pocinaje premierem, muzem ktery nema cti ani co by se za nehet veslo, ryba pekne smrdi od hlavy. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 zář 2007 09:50

Pamatujte si jedno,za chyby našich politiků budeme trpět všichni.Jediná co se stane je že arabské prskavky s baťohy TNT budou lítat i po naší zemi.Takže se máme nač těšit.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 17 zář 2007 11:04

Hele edelweiss, máme vojáky v Afghánistánu nějaké v Iráku, teď tu možná bude radar. Nechceš radši v rámci preventivní předposranosti nasadit turban, manželce koupit burku a konvertovat k islámu? To tě potom arabáši určitě nechaj v klidu. :wink: :D
Vik

Příspěvek od Vik » 17 zář 2007 11:49

Nechte si osobni urazky chlapi, nebo to tu bude jak na novinkach.

Radar bych jako ciste vojenskou otazku nevidel. Nakup trasporteru, sihacek, vnitrni zivot armady jsou vojenske otazky, instalace radaru ovlivni zasadnim zpusobem smerovani cr. Bude mit velky dopad na zahranicni politku, na vnitrni bezpecnost, a je tezke rict na co vsechno, ale je toho dost aby o tom rozhodovala pouze armada.
A co se tyka toho ohaneni lidi co nesli k volbam. Vzhledem k tomu ze u voleb neni moznost vyjadreni nesouhlasu aby kdokoli z tech ..píp... byl v pozici aby o necem mohl rozhodovat, je nejiti k volbam vyjadreni nesouhlasu s politickou scenou. Kdyz nenajdu v seznamu poblitiku nikoho, komu bych chtel dat moc rozhodovat, co mam delat? Zaskrtnou nazdarbuh nejakyho ksichta?
Yizreel

Příspěvek od Yizreel » 17 zář 2007 12:20

Vik píše:Kdyz nenajdu v seznamu poblitiku nikoho, komu bych chtel dat moc rozhodovat, co mam delat? Zaskrtnou nazdarbuh nejakyho ksichta?
Založit vlastní politickou stranu.
Slavia 620+šmelo 4x20, vz.47
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 zář 2007 16:30

To-Karl Třaskavina
Já se raději připravím na lov zrádců,kolaborantů a amíků.
Karl Třaskavina

Příspěvek od Karl Třaskavina » 22 zář 2007 21:38

Občas bývá více pohledů na to kdo je kolaborant, zrádce nebo třeba terorista, pro jiného může být zase hrdina. Tihle dva by o tom mohli vyprávět. :?

Jinak doporučuji pojednání výzkumníků o dvojím metru na radary.
http://vucako.bloguje.cz/591833-kurnik-v-mukacevu.php
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 22 zář 2007 22:25

To-Karl Třaskavina
zrovna Mašíny bych nekomentoval
Arnie

Příspěvek od Arnie » 23 zář 2007 14:07

Ja bych si z oponentu radaru zas tak legraci nedelal. Spousta jejich argumentu je sice k zasmani, ale pravdou je, ze z technickeho hlediska neni umisteni radaru v Brdech zdaleka optimalni a dojde k ohrozeni zajmu ceske republiky.
Odpovědět