CZ200S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 zář 2007 12:00

Tak mam na svem vetrodlakovi pazbu od pana Klinskeho , pazba je paradni na prani mne ji prodlouzil o cca 5 cm, ted sedi jako "..... na hrnci"
Ale jeden problem jsem objevil pri sroubovani kartuse do pusky drhne v pazbe - rikam si asi moc na knop - nene chyba lavky - ve zbrojovce jen nevyrizli zavit dokonale kolmo ale o par chloupku nauhlovali proste kartus neni idelane s osou hlavne, reklamoval bych to ale staci kdyz cekam mesic na opravene tesneni kartuse :) mam pro jistu dve.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
raduzs

Příspěvek od raduzs » 17 zář 2007 12:04

a foto?? :)
troj

Příspěvek od troj » 17 zář 2007 17:31

kdyz si nejsem jistej tak si to spoctu:-) vezmu v uvahu igiho variantu..ja sem to jenom tak vyfik jak by to asi mohlo vypadat..
sila = (bezpecnost * tlak) * plocha.....prevedu do zakladnich jednotek a vyjde mi......sila = (200 * 1,5 * 101325) * 3,14 * 0,0005 * 0,0005 = cca 24 N.....to je stejna sila jako kdyz na sroubek ve svislym smeru povesim zavazi 2,5kg...delka zavitu musi byt minimalne 5* stoupani ...a z toho vseho zjistim ze bohate bude stacit trojka sroubek ale diky lepsimu ovladani a zvyseni bezpecnosti na koeficient cca 10 tak dam treba M5 s rychloupinacim drazkovanim abych nemusel nosit zadnej vercajk a povolil to rukou..omlouvam se za nazornost, moc to do tohohle tematu nepatri...
jinak roberte mas samozrejme pravdu ze za tu cenu by to melo byt vsechno vyresene..co dodat- jsou to troubove...
Naposledy upravil(a) troj dne 17 zář 2007 18:31, celkem upraveno 1 x.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 18 zář 2007 11:27

chlapi, poradte. tu moju slavnu vetrovku z vyroby nastavenu na 8 J som dostal s pomocou combro chrona na cca 15J. ale konzistencia je slaba - rozdiely v tej "najplochejsej" casti su aj 10 m/s. skutocne konzistentnych vystrelov (+-3 m/s) mam len okolo 17, aj tie sa pri kazdom naplneni valca trochu menia... ako mam postupovat pri jemnom doladovani? mala skrutka naboku zbrane, ktora ma mat vplyv na konzistenciu, je velmi citliva a aj pri jemnulinkom otoceni mi zmeni vykon aj o 1-2 J. mam teda teraz nastavovat vykon pomocou velkej skrutky, ktora tlaci pruzinu?

druhy problem je s presnostou strelby. na 30 m v lahu s oporou niekedy nastrielam 10 vystrelov do desiny, a v dalsej serii uz lietaju diabolky aj o polcentimetra do strany alebo hore/dole. neviem, ci je to moja strelecka chyba alebo nieco s puskou. puskohlad mam delta opti 4-16*50AO, na ocelovej montazi kozap. ze by slaba konzistencia sposobovala posuny hore a dole, to je logicke. ale myslite, ze moze posobit aj na horizontalne posuny? strelivo pouzivam JSB 4.52 alebo RWS superdome. skusal som aj JSB 4.50 a 4.51, ale to bolo este horsie. podotykam, ze bolo takmer bevzetrie.

a este nieco, nemozem nastavit puskohlad tak, aby som strielal presne do stredu, ked mam kriz presne v strede desiatky. ak chcem trafit desinu, musim mierit skor na lavu dolnu cast kruzku desiny. prekliknutie doprava a hore posuva zasahy uz mimo desiny... cim to moze byt?
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 zář 2007 13:29

Záleží čemu říkáš jemný otočení. Já při ladění postupoval zhruba takto: Napřed jsem utáhl na maximum tu bicí pružinu (dokud šel natáhnout závěr). Pak jsem povolil regulačni červík a změřil to na chronu abych se dostal tak nějak nad 16J a pak to upravil blíž k 16J utahováním toho reg. červíka. Nemělo to moc dobrou konzistenci tak jsem si s ním ještě trošku hrál, ale tak velké rozdíly jak píšeš (1-2J) to nedělalo. Našel jsem nějaký optimum a pak jsem mírně povoloval tu bicí pružinu - tam u docházelo k vylepšení konzistence a teď to střílí jakž takž přesně. Asi by to chtělo doladit, ale to bych potřeboval od Alexxe půjčit chrona a mít den čas :-) Jinak mě se osobně 4,52 neosvědčily - 4,51 lítaj líp a 4,50 taky. Musel bych to testnout pořádně, ale nejhorší výsledky jsem měl právě s 4,52.
troj

Příspěvek od troj » 18 zář 2007 13:47

to ladeni je nekdy fakt spis alchymie..svuj podil na nepresnosti muze mit i treba jenom spatny utahovaci moment na okach montaze, zakladnach, spatny nastaveni vzdalenosti obou montaznich dilu, dotazeni sroubku hlavne a toho predniho rybinovyho dilu...mel jsem na ladeni jednu vetrovku ktera strilela podobne jako popisujes..chvilku jsem zkousel ladit ale pak jsem si rekl ze to takhle dal nepujde ze to je nejaky divny tak jsem ji celou do sroubku rozebral a zacal kontrolovat a sestavovat- vysledek byl takovy ze- profukoval spodni "ucpavaci" sroub tlakoveho vedeni, na tlakovem zasobniku bylo vterinakem zalepeny ztvrdly tesneni, uvnitr tlakovyho zasobniku byla louzicka oleje!!!! a nektery sroubky byly podezrele malo utazeny..ktera vec mela radikalni vliv na nepresnost nedokazu urcit ale jiste je ze kdyz jsem to vse sestavil podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi tak na 30m litalo jednou dirkou...takze doporucuji nez zacnes plytvat munici tak se tomu nejdriv koukni na zoubek :wink:
raduzs

Příspěvek od raduzs » 18 zář 2007 15:27

"na tlakovem zasobniku bylo vterinakem zalepeny ztvrdly tesneni"
no to je aj moj pripad. to tesnenie proste odpadavalo, tak som ho prilepil. ale predtym, ako som to urobil, som sa pytal tu na fore, a poradili ste mi, aby som to zalepil sekundovym lepidlom... :) a pokial ide o tu montaz puskohladu, co s tym? mozem akurat skusit, ci to je spravne dotiahnute. ci su vzdialenosti montaznych dielov OK, to teda overit neviem.
OTS

Příspěvek od OTS » 18 zář 2007 15:40

V žádném případě nedoporučuji plnit tlakem vyšším než 200 bar, jak je uvedeno v návodu na použití. Prodejce postupoval v tomto případě správně, když Vám odmítl plnit tlakem 300 bar.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 18 zář 2007 16:03

To o čom meleš? :)
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 zář 2007 16:08

Pokud se to týká plnění větrovky, tak prodejce asi těžko bude plnit přímo tlakový zásobník :) A pokud mám flašku na 300 tak nevidím důvod prč by mi jí na 300 nemohl naplnit. Zásobník u větrovky se dá v poho naplnit na 240, neslyšel jsem, že by se tím někomu zničil. Já osobně i kvůli konzistenci plním na 190 a stačí mi to. Naladěno mám legálně 8)
OTS

Příspěvek od OTS » 18 zář 2007 16:23

Nemelu. Mám na mysli kontejner CZ200S :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 18 zář 2007 17:06

OTS =
Radomir J a r k o
OTS/Customer Service Dept.
Ceska zbrojovka a.s.
vedoucího zákaznického servisu

Link na tuto diskuzi jsem do Zbrojovky preposlal, aby se mi vyjadrili k problemu s prepousteci redukci .. vyjadreni preposilam zde:

K větrovkám je přibalován napouštěcí adaptér #1021-0960-4404, který již nemá odvzdušňovací šroubek a vzhledově se liší od adaptéru, označeného #1022-9010-01 v našem katalogu. Souhlasím s Vámi, že postup, uvedený v návodu na použití na straně 7, je již částečně neplatný, nicméně každý výrobce si ponechává prostor pro takovéto případy poznámkou v tom smyslu, že si "ponechává právo provést změny, které považuje za nezbytné pro vylepšení svých modelů nebo aby vyhověl požadavkům výrobní nebo obchodní povahy".

Jaký je tedy správný postup při napouštění kontejneru (s manometrem) z tlakové lahve.
1. na kontejner našroubujte rukou napouštěcí adaptér #1021-0960-4404,
2. celek pak rukou našroubujte na uzavírací ventil tlakové lahve (ventil je uzavřen),
3. opatrně povolte uzavírací ventil tlakové lahve a kontrolujte tlak na manometru kontejneru, blíží-li se hodnote 190 bar ventil uzavřete,
4. odšroubujte kontejner z adaptéru,
5. pokud nemáte bombu na stálo, vyšroubujte adaptér z ventilu
Sám jsem si to s kolegy několikrát odzkoušel a jde to - co mi ale nešlo, je obrátit pořadí demontáže, tj. jako první se pokoušet povolit adaptér a až pak kontejner!

Poznámka:
1. Pokud byste dal přednost adaptéru s odvzdušňovacím šroubkem, máme ještě velmi malé množství původního provedení skladem na PP v Uherském Brodě (CZK 390,--), tel. 572 635 230.
2. Pro příští vydání návodu na použití počítáme s úpravou textu,
2. Na základě zkušeností zákazníků znovu posoudíme varaintu zavedení odvzdušňovacího šroubu,
3. Dovolím si upozornit na to, že se kontejner nesmí plnit na víc jak 190 bar!

S pozdravem

Radomir J a r k o
OTS/Customer Service Dept.
Ceska zbrojovka a.s.
Svatopluka Cecha 1283
CZ-688 01 Uhersky Brod

jarko@czub.cz
cell phone: +420 737 226 009
phone: +420 572 651 200

Jedine na tom celem, co mne tesi je, ze mi vubec odpovedeli, za coz dekuji.. Mam ale pocit, ze jedinou monivaci pro takovouto zmenu ve vyrobe, je snaha ustertit na nakladech .. ale ze by se cena vetrovky snizila, o tom si muzeme nechat zdat .. proste klasika. Vyrobce vyhovel "pozadavkum obchodni povahy" a doplati na to vsichni vetrovkari!

Jelikoz je ale v mailu napsano, ze: "Na základě zkušeností zákazníků znovu posoudíme varaintu zavedení odvzdušňovacího šroubu," .. tak verme, ze toto dodrzi a na zaklade pripominek uzivatelu se zase vrati k osvedcene redukci .. budeme ale asi muset my, nespokojeni uzivatele, psat e-maily!! :roll: :roll: :roll:
raduzs

Příspěvek od raduzs » 18 zář 2007 17:16

OTS píše:V žádném případě nedoporučuji plnit tlakem vyšším než 200 bar, jak je uvedeno v návodu na použití. Prodejce postupoval v tomto případě správně, když Vám odmítl plnit tlakem 300 bar.
neviem, preco by mal postupovat predajca spravne. predpokladam, ze tych 300 bar si nechal napustit do potapacskej flase, a nie do vzduchoveho zasobniku na vetrovke. ak ma flasa platnu tlakovu skusku na 300 bar a predajna ma moznost takehoto plnenia, ako s tym suvisi vzduchovy zasobnik?
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 18 zář 2007 20:30

Že by změna obchodní politiky CZUB, alespoň co se komunikace se zákazníky týče? Pozdě ale přece, chtělo by se mi říci. Možná by pak byl vyslyšen požadavek na jednodílnou pažbu a lepší naladění pušek :? Osobně bych řekl, že nový adaptér je krokem zpět. Pokud za to ta úspora nákladů stojí, budiž to CZUB přáno.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 18 zář 2007 20:40

Pokud bych mel odhadnou reakce CZUB, znela by takto: Naco nova pazba, kdyz se to v te stavajici prodava? .. naco neco vylepsovat, kdyz na trhu nic lepsiho stejne neni a tak neni kam spechat s pokrokem? .. lepsi je na necem usetrit a vydelavat vic, puska se proda stejne.. :wink: :lol:

Politika jako remen..
Odpovědět