OTS =
Radomir J a r k o
OTS/Customer Service Dept.
Ceska zbrojovka a.s.
vedoucího zákaznického servisu
Link na tuto diskuzi jsem do Zbrojovky preposlal, aby se mi vyjadrili k problemu s prepousteci redukci .. vyjadreni preposilam zde:
K větrovkám je přibalován napouštěcí adaptér #1021-0960-4404, který již nemá odvzdušňovací šroubek a vzhledově se liší od adaptéru, označeného #1022-9010-01 v našem katalogu. Souhlasím s Vámi, že postup, uvedený v návodu na použití na straně 7, je již částečně neplatný, nicméně každý výrobce si ponechává prostor pro takovéto případy poznámkou v tom smyslu, že si "ponechává právo provést změny, které považuje za nezbytné pro vylepšení svých modelů nebo aby vyhověl požadavkům výrobní nebo obchodní povahy".
Jaký je tedy správný postup při napouštění kontejneru (s manometrem) z tlakové lahve.
1. na kontejner našroubujte rukou napouštěcí adaptér #1021-0960-4404,
2. celek pak rukou našroubujte na uzavírací ventil tlakové lahve (ventil je uzavřen),
3. opatrně povolte uzavírací ventil tlakové lahve a kontrolujte tlak na manometru kontejneru, blíží-li se hodnote 190 bar ventil uzavřete,
4. odšroubujte kontejner z adaptéru,
5. pokud nemáte bombu na stálo, vyšroubujte adaptér z ventilu
Sám jsem si to s kolegy několikrát odzkoušel a jde to - co mi ale nešlo, je obrátit pořadí demontáže, tj. jako první se pokoušet povolit adaptér a až pak kontejner!
Poznámka:
1. Pokud byste dal přednost adaptéru s odvzdušňovacím šroubkem, máme ještě velmi malé množství původního provedení skladem na PP v Uherském Brodě (CZK 390,--), tel. 572 635 230.
2. Pro příští vydání návodu na použití počítáme s úpravou textu,
2. Na základě zkušeností zákazníků znovu posoudíme varaintu zavedení odvzdušňovacího šroubu,
3. Dovolím si upozornit na to, že se kontejner nesmí plnit na víc jak 190 bar!
S pozdravem
Radomir J a r k o
OTS/Customer Service Dept.
Ceska zbrojovka a.s.
Svatopluka Cecha 1283
CZ-688 01 Uhersky Brod
jarko@czub.cz
cell phone: +420 737 226 009
phone: +420 572 651 200
Jedine na tom celem, co mne tesi je, ze mi vubec odpovedeli, za coz dekuji.. Mam ale pocit, ze jedinou monivaci pro takovouto zmenu ve vyrobe, je snaha ustertit na nakladech .. ale ze by se cena vetrovky snizila, o tom si muzeme nechat zdat .. proste klasika. Vyrobce vyhovel "pozadavkum obchodni povahy" a doplati na to vsichni vetrovkari!
Jelikoz je ale v mailu napsano, ze: "Na základě zkušeností zákazníků znovu posoudíme varaintu zavedení odvzdušňovacího šroubu," .. tak verme, ze toto dodrzi a na zaklade pripominek uzivatelu se zase vrati k osvedcene redukci .. budeme ale asi muset my, nespokojeni uzivatele, psat e-maily!!