Tuning vzduchovek
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
for: WohlmuthOta"]No jo no, tu tyč......
Pokud po rozhlédnutí kolem sebe neobjevíme volně ležící soustruh, doporučoval bych stojanovou vrtačku, silon cca středem provrtat, vložit do otvoru dlouhý šroub, dotáhnout matkou a upnout do vrtačky. Pak se to obrábí skoro samo. Stačí mít pilový plátek, nějaký pilník a kousek smirku.
Ten orientační nákres dodám zítra.
Pokud po rozhlédnutí kolem sebe neobjevíme volně ležící soustruh, doporučoval bych stojanovou vrtačku, silon cca středem provrtat, vložit do otvoru dlouhý šroub, dotáhnout matkou a upnout do vrtačky. Pak se to obrábí skoro samo. Stačí mít pilový plátek, nějaký pilník a kousek smirku.
Ten orientační nákres dodám zítra.
-
- Kontaktovat uživatele:
I s vrtačkou bez soustruhu by se to ještě dalo , ale jak nemáš ani tu tak to je holt smůla
2: Murphy - jinak na to maskování zkus tohle, i když zas ta cena
http://www.smrtihlav.cz/index.php?main_ ... cts_id=211
2: Murphy - jinak na to maskování zkus tohle, i když zas ta cena

http://www.smrtihlav.cz/index.php?main_ ... cts_id=211
-
- Moderátor
....vyzera to tak ze murphy je velky strojar.
Houby strojař, elektrikář. Ale nouze naučila Dalibora houslí- aneb poraď si jak umíš, nebo ještě lépe - nic není nemožné.
Ten silon je v podstatě měkký materiál, bude to ubývat před očima - uvidíte. Hlavně pozor - vrtáno vrtákem 15 mm a pak nasazení na menší kulatinu třeba 8mm stočený smirek a jemně dobrušovat až půjde "tlumič" nasadit. Já jsem zvolil radši tužší nasazení, aby se to netočilo, když za to lámu hlaveň. Při nasazování možno jemně máznout olejem, vazelínou nebo lubrikačním gelem.
Jak je libo.
Houby strojař, elektrikář. Ale nouze naučila Dalibora houslí- aneb poraď si jak umíš, nebo ještě lépe - nic není nemožné.

Ten silon je v podstatě měkký materiál, bude to ubývat před očima - uvidíte. Hlavně pozor - vrtáno vrtákem 15 mm a pak nasazení na menší kulatinu třeba 8mm stočený smirek a jemně dobrušovat až půjde "tlumič" nasadit. Já jsem zvolil radši tužší nasazení, aby se to netočilo, když za to lámu hlaveň. Při nasazování možno jemně máznout olejem, vazelínou nebo lubrikačním gelem.

Ja som vcera skusal velkost dierky od 2,5mm do 3,6mm, ale velky narast tam nebol, skor sa rozhadzala ustova rychlost a bola pokazde ina pri danom priemere. Nechal som to teraz na 3 mm uvidim, co to bude robit pri dlhodobejsom pouzivani. org. dierka bola 3,4mm a zda sa mi, ze vtedy boli ustovky ustalene, bez velkych vykyvov aj pri pouziti rozneho streliva.
Už jsem to psal, podle výpočtů průměr kanálku prakticky nemá vliv. V mém programu na výpočet vzduchovky je vliv kanálku započten (parametry pro Slavii 630, délka a průměr a ještě jakýsi koeficient), ale protože to výpočet neovlivní, tak jeho parametry nelze měnit. Chtělo by to experimentálně ověřit, ale za pomoci hradel, jinak to nemá smysl.