Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Kuna je skoro to samí jako potkan, u nás byla asi před dvěma měsícema rvačka dvou samců kun! Rvali se asi v jedenáct v noci pod lampou ( nejspíš o ůzemí ).Byl to strašnej řev že až mě to vzbudilo, tak jsem vytáh mojí S634 sáh sem po exactech a z prvního patra ( z okna ) sem jednu z těch kun střelil ( bohužěl
) někam do těla.Kuna akorát jekla a spolu se svým soupeřem se rozutekla.ráno jsem se tam šel podívat ( bylo to cca 10-14m ) ale nic moc jsem tam nenašel
.Docela mě štve že jsem jí netrefil líp, protože naše kočka má právě v kůlně koťata a nemyslim si že by se za ní nevydrápali, protože sem tam jednou při uklízení sena našel dvě slepičí vejce, který byli dokonce čerstvý!!!

Chapem ta, ale velmi by som tym vietor nerobil, kuna skalna ako aj lesna su klasifikovane ako zver, takze by si sa dopustil pytliactva. Co oko nevidi, srdce neboli
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
Hemmerli 16/16x70
Slavia 630
Nechcel som to tu rozpisovat aby sa toho niekto chytil ale milius to nacal a ma pravdu. Silna koza a dlha srst. Ak by si videl stiahnutu kunu, vydel by si co je to za splet svalov a sliach, proste neskutocna huzva. Moze dosiahnut vahu az dvoch kilogramov a dlzku od nosa po koncek chvosta az 1m! Z cias nasich dedov viem, ze na kuny sa pouzivali klepce rovnakej velkosti ako na lisku. Zrejme to bude provokacne, hlavne v tomto threade, no z mojej strany to bola iba narazka na vytalitu lasicovitych seliem a diametralnu odlisnost od potkanov a podobnych hlodavcov.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Slavia 630
Hemmerli 16/16x70
Slavia 630
Vyber streliva na skodnu
Neviem ci uz niekto z vas skusal pri odstrele skodnej, napr. mysi a potkany takuto fintu:
Pouzit klasicku tercovu diabolku /ja pouzivam len Geco 4,5mm/0,44g/, ale zasunut ju do hlavne opacne, teda kosickom dopredu.
Vznikne tym dutinkova strela, ktora ma velky nicivy ucinok pri zasahu makkych casti. Otvori sa az na priemer 6-8mm a pri strelbe na 10m nema ziadne vybocenie z drahy letu, ako keby letela normalne, teda celom dopredu.
Nemam to na nicom zivom ako odskusat, ale testoval som to na hruske.
Pri strelbe normalne, diabolka preletela cez ciel, cisty priestrel, len dierka.
Ked som vystrelil otocenu diabolku do hrusky, tu po zasahu roztrhlo na viac kusov.
Pouzit klasicku tercovu diabolku /ja pouzivam len Geco 4,5mm/0,44g/, ale zasunut ju do hlavne opacne, teda kosickom dopredu.
Vznikne tym dutinkova strela, ktora ma velky nicivy ucinok pri zasahu makkych casti. Otvori sa az na priemer 6-8mm a pri strelbe na 10m nema ziadne vybocenie z drahy letu, ako keby letela normalne, teda celom dopredu.
Nemam to na nicom zivom ako odskusat, ale testoval som to na hruske.
Pri strelbe normalne, diabolka preletela cez ciel, cisty priestrel, len dierka.
Ked som vystrelil otocenu diabolku do hrusky, tu po zasahu roztrhlo na viac kusov.
-
- Kontaktovat uživatele:
No toto som vcera strelil na chate, som sa cudoval , ako ten moj pes dokaze zrat granule cez zavrete dvere
a v tomto sa priklanam k wax-ovi. Treba tie mysi regulovat, vyhubit sa ich na chate aj tak neda. Vzdy ked dojdem o polroka, tak je tam vsetko rozkusane. Dokonca si urobili diery v stenach a do podlahy. A zaspavat vecer s priatelkov v posteli a pocut ako tam labzuju mysi nie je nic prijemne!!

Strelivo bolo Gamo Pro Hunter, polosero (strielena o polnoci), vzdialenost 12 metrov, Mildot na 2podsvietenie

Strelivo bolo Gamo Pro Hunter, polosero (strielena o polnoci), vzdialenost 12 metrov, Mildot na 2podsvietenie
-
- Kontaktovat uživatele:
všiml jsem si , že tady většinou střílíte myši a potkany ( s vyjímkou krvelačných křečků
), ale já mám problém s krysami, a ty mají myslím trochu odlišné chování. myslíte že by se daly vyhubit se slávkou 634 ráže .177 tak na 3 metry ? a má smysl používat optiku pro lepší zamíření , nebo to bude mít moc velký rozptyl. Taky tady někdo nakousl téma červeného světla. Nevíte jak jsou na tom krysy? dík za odpovědi a postřehy.