vse o malorazkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Taxem v Suhlce konečně vyzkoušel i ELEY EPS Match. Nenašel jsem rozdíl mezi Match a Tenex (kromě ceny), zato rozdíl mezi dosud používanými ELEY Club je markantní (taky je to dvojnásobek ceny). Velmi dobře se chovají Lapua Master L, ale po 7 desítkách na terči 8 x 5,5 najednou přišel padák na 7 v 6, bylo to slyšet vyloženě na zvuku rány. Doufám, že je to ta jedna z tisíce. Nicméně rozdíl mezi ZKM 456 a Suhl 150 je obrovský, zatímco se ZKM jsem na uvedený terč málokdy dosahoval výsledku lepšího, než 90 (z 10 ran), Suhlkou se mi tak "málo" ještě nepovedlo udělat. Nejhorší byla položka 91, je ale taky pravda, že magická stovka se mi zatím pořád vyhýbá. Rovněž se mi nepotvrdila pověra, že suhlka je mlsná rozežraná flinta. Ze značkového střeliva žere všechno a to s rozptylem zasahujícím spolehlivě 9 kruh na 8 x 5,5 (tzn. totéž cp 9 na BR terči). Co je mimo, je chyba střelce.
Těším se na závody v Hradci. Věřte, že to nebude jen o střílení, ale taky o taktice a postřehu a přemýšlení. No a trošku fyzičky taky nebude naškodu, ikdyž ta, myslím, nebude rozhodující.
Těším se na závody v Hradci. Věřte, že to nebude jen o střílení, ale taky o taktice a postřehu a přemýšlení. No a trošku fyzičky taky nebude naškodu, ikdyž ta, myslím, nebude rozhodující.
-
- Odborník na zbraně
Po té, co jsem se na tomto fóru dočetl, že se ZKM 453 je možno na 50 m dosahovat (nikoli dosáhnout) rozptylu 5 ran v 10 mm opsané kružnice, což mi připadá fantastické a téměř neuvěřitelné, obracím se na ostatní střelce, aby se podělili se svými zkušenostmi s rozptylem svých zbraní (malorážky - pušky). Pro úplnost informací prosím uveďte typ a případnou úpravu zbraně, případně další vybavení. Pokud uvedete i foto soustřelu podpoří to hodnověrnost.
V minulosti jsem střílel se ZKM 456 s upravenou standardní pažbou s optikou Hawke Varmint II, nejlépe v ní fungovaly ELEY Club (párkrát i ELEY Tenex), se soustřelem jsem se pod 15 mm nedostal - několik ran prakticky jednou dírou, 1 odchýlená vždy zvětšovala rozptyl.
V současné době střílím se Suhl 150 v pažbě vlastní konstrukce pro LM, optika Hawke Target 6-24x50, se střelivem GECO Rifle se soustřely pohybují mezi 15-18 mm ops., se střelivem ELEY Match EPS se dostávám pod 15 mm, minimum bylo 12 mm v 10ranné položce. Vše bylo stříleno z dvojnožky VersaPod bez zadní podpěry.
Bohužel pro samý střílení jsem si ještě nepořídil digitální foťák (vostuda
), takže to podpořit obrázkem nemohu. Slibuji, že se polepším.
A co vy ostatní?
V minulosti jsem střílel se ZKM 456 s upravenou standardní pažbou s optikou Hawke Varmint II, nejlépe v ní fungovaly ELEY Club (párkrát i ELEY Tenex), se soustřelem jsem se pod 15 mm nedostal - několik ran prakticky jednou dírou, 1 odchýlená vždy zvětšovala rozptyl.
V současné době střílím se Suhl 150 v pažbě vlastní konstrukce pro LM, optika Hawke Target 6-24x50, se střelivem GECO Rifle se soustřely pohybují mezi 15-18 mm ops., se střelivem ELEY Match EPS se dostávám pod 15 mm, minimum bylo 12 mm v 10ranné položce. Vše bylo stříleno z dvojnožky VersaPod bez zadní podpěry.
Bohužel pro samý střílení jsem si ještě nepořídil digitální foťák (vostuda

A co vy ostatní?
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 07 srp 2007 14:30, celkem upraveno 1 x.
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
u mě je to se soustřelem asi takto :
v současné době vlastním ZKM 456, SUHL 150-1, na benchrest mám Anču 1913 s pažbou spec. na tuto disciplinu.
dosažené soustřely :
ZKM 456 Leupold 8,5-25x50 : nejlépe 16 ale i daleko horší, je přesná ale spoušť dá fakt zabrat, chystám se změnit spoušťový střeva
( střelivo RWS rifle match )
Suhl 150-1Weaver T36 : nej 11 ale nejčastěji těch 15, super produkt střelivo ELEY EPS ale ne všechny serie
Anča 1913 Leupold C.35x45 : s vybavením pro benchrest s ELEY EPS i kolem 10mm někdy 8-9 néé vždy
nyní se chystám testnout jednu serii R50 od RWS
FOTO nemám páč su lempl
Jen pro dopřesnění jsem nováček trénuji a učím se
jóóó a měl jsem ZKM 452 Varmint práskal jsem ELEY ty žlutý ale 15mm to už bylo něco

v současné době vlastním ZKM 456, SUHL 150-1, na benchrest mám Anču 1913 s pažbou spec. na tuto disciplinu.
dosažené soustřely :
ZKM 456 Leupold 8,5-25x50 : nejlépe 16 ale i daleko horší, je přesná ale spoušť dá fakt zabrat, chystám se změnit spoušťový střeva

Suhl 150-1Weaver T36 : nej 11 ale nejčastěji těch 15, super produkt střelivo ELEY EPS ale ne všechny serie

Anča 1913 Leupold C.35x45 : s vybavením pro benchrest s ELEY EPS i kolem 10mm někdy 8-9 néé vždy

FOTO nemám páč su lempl

Jen pro dopřesnění jsem nováček trénuji a učím se

jóóó a měl jsem ZKM 452 Varmint práskal jsem ELEY ty žlutý ale 15mm to už bylo něco

Dva terče ze soboty 50m.harpplayer píše: A co vy ostatní?
- ZKM 456 rv.1958 bez uprav (pouze free lauf)
- Leupold VXII 4-12x40 AO (LR Duplex)
- Shonebeck std.plus (nic moc střelivo)
- V leže s oporou (Harris a vzadu ruka)
sou to petirané položky a když už to vypadá na dobrý soustřel tak jedna letí vždy do pr..le

Při používaní Eley Xtra (oranžové) je soustřel okolo 13-15mm. Přístí uterý budu mít červené eps tak uvidíme jestli se neco zlepší , ale pochybuju střelec i zbran má své hranice

-
- Odborník na zbraně
Dyť to znáš, střelci to je jako myslivci a ti jsou vlastní bratři rybářů, takže jestli u myslivců je každá střelba na vzdálenost větší než dohodíš kamenem rovných dvěstě metrů a každá ryba co spadne z háčku má dobrý metr délky, tak u střelců je to, co skoro překryju rukou, rozptyl do pěti centimetrů.harpplayer píše:Po té, co jsem se na tomto fóru dočetl, že se ZKM 453 je možno na 50 m dosahovat (nikoli dosáhnout) rozptylu 5 ran v 10 mm opsané kružnice...
Jasný, ne?

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Mimo mísu, ale Baldo nemám od Tebe přihlášku na přátelské setkání s malorážkou 25.8. v Praze
Terče se soustřely, mám na stole a mám je rád, rád se na ně dívám
. Nemám je nafocené, digitál zůstal na chalupě tak to sem dám, hned jak to půjde. Jo RWS Rifle Match to je dobrota ... mňam
Harpe, těš se, čekají na Tebe v trezoru. Jsem zvědav jak Tvé flintě budou chutnat. Mému macíkovi / ne Irma ale 453 /, třeba nesednou náboje ELEY CLUB XTRA. Soustřely snad dva cenťáky 

Nerad se nekam hlásim když na 100% nevim jestli budu mít volnosportovec píše:Mimo mísu, ale Baldo nemám od Tebe přihlášku na přátelské setkání s malorážkou 25.8. v Praze![]()

Vidim jaké to občas delá problémy organizátorům soutěží když se prihlásí hafo lidí a prijede sotva polovina.
Bohužel ani týden před závodem nejsem schopen říct jak to bude(ale trenuju - před hodkou sem přijel ze střelnice

-
- Odborník na zbraně
Včerejší trénink
Taxme neodolali a šli včera trochu potrénovat. Podmínky sqělé, rozptýlené odpolední světlo, bezvětří, vzdálenost 50 m, položky po 5 ranách. Na ELEY Club si myslím - nic moc.
-
- Odborník na zbraně
-
- Odborník na zbraně
-
- Odborník na zbraně