V?b?r pu?kohledu na vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 04 črc 2007 09:13

Máš pravdu s tim dlouhodobym časovym období.Jak jsem řekl chci to vyzkoušet víc a po delší dobu a chci o tom říct úplně všechno, aby pak každýmu bylo jasný jestli postačí, nebo ne. Chtěl jsem zkrátka udělat dlouhodobý test.Já jim moc nevěřim a daleko větší důvěru mám v Kozapy, které se už nemůžou dočkat, až je po testech vystřídají 8)

Nechci nikoho odrazovat od pořádných montáží, já jsem si nechal poradit, koupil kozap a jsem spokojenej.Zatim o nich neříkám, že jsou dobré.

Hatsan105 1,77+Delta 4X32AO
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 04 črc 2007 10:40

Ja nemam nic proti duralovym montazim, na vzduchovce nebo malorazce mohou fungovat velmi dobre .. sam mam na malorazce duralove kZk, ktere maji ocelovou jen celist pro uchyceni na rybine, a jsem s nimi velmi spokojeny .. ale ocel je ocel a kdyby byla vhodna ocelova montaz na kulatou rybinu u SUHL150, tak tam tu montaz mam a duralovou nahradim .. uz jen z principu :)
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 04 črc 2007 11:03

Teď zpátky k tomu Waltheru.
Kontaktoval jsem prodejce a ten mě ujistil, že tubus je kovový, takže by to mohlo být ok.Pokud do konce týdne nebudou k sehnání ty Delty 4X32AO tak ho ozkouším.
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
widhund

Montáž optiky pro Hatsan 135

Příspěvek od widhund » 09 črc 2007 17:09

Na ruském fóru: talks.guns.ru jsem viděl Hatsana 135 vybaveného lištou - základnou weaver. Jestli je to standardní vybavení tohoto modelu, tak by snad diskuze ,jestli montáž duralová nebo ocelová, byla v tomto případě snad bezpředmětná a puškohledy by měly přestat "pochodovat".
flipr11

Příspěvek od flipr11 » 14 črc 2007 23:28

2, část o montážích delta
Jeden den jsem strávil střílením po všem možném a přesností jsem se moc nezabýval. Po cca 200-400 ranách jsem šel nastřílet nějké terče a zjistit jestli se opravdu nástřel změnil. Nástřel se změnil a to o dost. Posunulo se mi to asi o cm k pravýmu dolnímu rohu. Věřte nebo ne, ale terč kterej je o pár příspěvků vejš jsem nastřílet už nedokázal, 5 ran na 10m letělo stejně pak jedna letěla třeba o cm jinam další dvě ok a pak zase jinam, nemyslím si, že jsem to strhával, protože se to pořád opakovalo. Sem tam se dal nastřílet pěknej terč, pak ještě jeden, další nic moc, a pak jsem musel párkrát kliknout, viděl jsem jak to po milimetrech putuje po terči. Minulý týden jsem tu psal. Výsledky naprosto jiný než před týdnem.

Takže, pokud se někdo budete ptát jestli ty montáže stačí, tak pokud nebudete chtít každou chvilku překlikávat tak určitě nestačí (myslim na něco podobně silnýho jak Hatsan 100/105 s trochu podloženou pružinou :wink: ) Neříkam, že se s tím nedá dobře střílet, ale nástřel opravdu mění. Na něčem slabším asi ne, ale ocel je ocel.

Myslím, že by teď mělo bejt jasný jestli postačí a hlavně na co postačí.
QB 78 0,22 +Delta 4X32AO
Botsman

Příspěvek od Botsman » 15 črc 2007 17:36

Bohužel musím potvrdit výsledek testu od flipr11 - duralovou montáž od Delty jsem měl taky (to jsem zase jednou ušetřil...). Na plechovky to stačí, ale pokud chce někdo dosahovat výsledky na terči, tak je potřeba ocelová.
Weihrauch 97k + DOT 4-16x42
eM

Příspěvek od eM » 20 črc 2007 13:49

V najblissom obdobi som si chcel zakupit puskohlad Delta 4x32AO a zarazilo ma ze je predavany bez montaze. Je to napisane na tejto stranke (http://www.dalekohledy-foto.cz/www/Prod ... ductId=394). Neviete kde sa da kupit s montazou?
Adam Peteřík

Norconia 4x32

Příspěvek od Adam Peteřík » 20 črc 2007 16:08

Zdar pardálové, kdo tu má skušenosti s Norconií 4x32???
eM

Příspěvek od eM » 20 črc 2007 16:35

Ten puskohlad Walther 4x32 podla mna nema AO a ta fotka patri k inemu puskohladu (Walther Mpro 4x32). Pozrite si ten puskohlad na www.umarex.com a ziadnu paralaxu tam nema.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 črc 2007 22:39

2eM:
Ta Delta 4x32AO by měla být VŽDY s montáží.
A pokud ji nemá, tak se tě prodejce snaží ojebat a prodat ti ji zvlášť.
Zkus ještě kontaktovat prodejce s přímým dotazem, oni na http://www.dalekohledy-foto.cz tam mají v popiscích úplné kraviny, nechápu proč to ještě pořád nemají opravené, je to tam minimálně rok. Konkrétně k té Deltě 4x32 tam píšou nejen že se prodává bez montáže, ale i že má podsvícenou osnovu v 11-ti stupních, :roll: prostě tam píšou blbosti.
Nebo to objednej na http://www.binox.cz/puskohledy/ , údajně se s nimi dá i domluvit jakou montáž k tomu chceš, jestli jednodílnou nebo dvojdílnou.
Naposledy upravil(a) Kubajzz dne 20 črc 2007 22:45, celkem upraveno 1 x.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 črc 2007 22:45

2Adam:
Optikám Norconia bych se radši obloukem vyhnul.
Kromě toho nemá AO, takže ma vzduchovku není co řešit.
eM

Příspěvek od eM » 22 črc 2007 09:16

Pisal som mail na www.binox.cz aj www.dalekohledy-foto.cz a prisla mi odpoved ze ta Delta 4x32AO je dodavana bez montaze.
Adam Peteřík

-

Příspěvek od Adam Peteřík » 22 črc 2007 11:18

Kubajzz:
Proč by ses Norconiím radši vyhejbal???
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 22 črc 2007 18:57

2eM:
Díval jsem se na stránky výrobce a píšou tam, že montáž je součástí puškohledu ("W komplecie montaż."). Cena se v Polsku taky nezměnila, takže není žádný důvod to dávat bez montáže.
Já jsem tu svoji koupil i s montáží a plno lidí na fóru, co tady má Delty to taky koupili i s montáží.
Jestli ti to chtějí někde prodat bez montáže, tak to znamená, že tě chtějí ojebat o 360,- korun za kterých tu montáž prodávají zvlášť. Protože to v Polsku nakupují i s montáží, tak kdybys to chtěl bez montáže, tak by ti měli vlastně nějakou částku odečíst (takhle to dělají obchodníci, kteří nejsou hovada - třeba chceš PC kejs bez zdroje, tak ti cenu zdroje odečtou), ale oni ji z krabice musej prakticky vykrást abys ji nedostal.
Je to svinstvo, ale děje se to i jinde, třeba u pistolí, kde jsou třeba součástí pistole dva zásobníky a čištění a ty ji dostaneš jenom s jedním a čištění si taky musíš dokoupit.
Už mě to vykrádání krabic fakt sere.
Napsal bych jim dotaz jak je možné, že to dělají a jestli jim není trapně, třeba se chytnou za nos. Navíc jsou blbci, že to dřív hafo lidem prodali s montáží, takže ve věku internetu si to lidi navzájem řeknou a všichni to ví.
Už jsem si musel odplivnout, bo toto mě fakt točí.

2Adam Peteřík:
Protože to jsou šmejdy.
Arnie

Re: Norconia 4x32

Příspěvek od Arnie » 22 črc 2007 19:43

Adam Peteřík píše:Zdar pardálové, kdo tu má skušenosti s Norconií 4x32???
Mam presne tohle kukatko na malorazce. Sice nema AO, ale u strelby na 50m to zas tak nevadi. Pri nastrelovani s oporou predpazbi s tim dosahuju zhruba 2MOA soustrel (s podprumerne kvalitnim strelivem). Na vzduchovce bude absence stavitelne paralaxy citelnejsi nevyhoda.
Odpovědět