Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Arnie

Příspěvek od Arnie » 28 čer 2007 14:53

To je snad otazka priorit zda si koupim neco vhodneho na tercovou strelbu nebo neco vhodneho na praktickou strelbu a noseni :roll:
Spis bych srovnaval vetrovka vs. malorazka ... cenove vyjde levnejs malorazka i se zapocitanim vydaju na ZP.

raduzs

Příspěvek od raduzs » 28 čer 2007 15:03

ano, to je znamy argument v prospech malokalibrovky. podobne ako najcastejsi argument v jej neprospech - nutnost strielat vylucne na strelnici .
Xaver

Příspěvek od Xaver » 28 čer 2007 15:04

Kubajzz píše:Ha, Poláci hlásí, že do obchodu přišly Slávie 634 s 11mm rybinou.
Žeby se ledy hnuly a v CZUB se konečně chytli za nos? Máte někdo novou? Kolik má?
Odpověď na můj dotaz do CZUB:

Dobrý den,
od počátku roku 2007 byla na vzduchovkách s provedením s rybinou změněna původní rybina 12mm na 11mm tak aby běžně dostupné montáže šli montovat na naše vzduchovky.
s pozdravem, přeji pěkný den
Červík Jaroslav - konstrukce
572 65 24 25
:lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 čer 2007 15:10

No jasně, ale já nesrovnávám (už vidím jak mi někdo napíše, že srovnávám vzduchovku s Glockem :lol: ), jen píšu o utrácení peněz. :wink: Těžko se někdo bude rozhodovat jestli si koupí obrannou pistoli nebo větrovku. :wink:

Malorážka s větrovkou bych řek, že jsou na tom stejně, ale malorážka má jednu velkou nevýhodu - můžeš z ní střílet jenom na střelnici.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 čer 2007 15:12

2Xaver:
Neuvěřitelné!
A došlo k tomu ještě za mého života! :wink:
Arnie

Příspěvek od Arnie » 28 čer 2007 15:20

No prave. Chci si koupit neco presnyho, tkaze do cenovych kalkulaci nepletu zbran na obranku. To je jako rict ze kdyz si nekdo muze koupit za 20tkc notebook tak proc ne vetrofku :D
Ke srovnani vetrovka vs. malorazka. Treba ja bydlim v panelaku v Praze, takze kdybych mel vetrovku tak muzu zase jenom na strelnici ... Co se tyce presnosti tak treba moje ZKM za necelejch 7tKc strili rozhodne lip nez luftpuska za ty samy penize. Ale je to kazdyho vec - kdybych bydlel nekde kde si muzu strilet venku, tak bych si taky poridil nejakou vzduchofku.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 čer 2007 15:35

Však já bydlím taky v Praze, kup si vzduchovku a můžeš chodit s námi.

Ono ZKM stojí 10tis, tedy zhruba stejně jako ta CZ200 nebo HW97. Optika se na to používá ta samá. U větrovky je třeba připočíst bombu.
Akorát ta malorážka má pak podstatně dražší provoz. 500 diabolek stojí 50-120 korun a 500 malorážkových nábojů 500-2000 korun i víc.
Dáš pár krabiček a už jsi v plusu.
A taky nemusíš platit za střelnici - to jsou taky pálky.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 28 čer 2007 15:44

No koukam ze CZ zdrazili ... pred 6-ti lety byla za 6900. A protoze vystrelim za rok tak 200-300 ran, tak zatim neni vzduchovka na poradu dne. Nekde mam 631, ale chytla lisku a je potreba vymenit tesneni :roll:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 čer 2007 16:06

Jo časy se mění, já jsem za novou 452 platil tenkrát tuším taky 6900,- a to byla ořechová Lux se závitem na hlavni.
Mám ji furt, je jak nová, to co ty vystřelíš za rok, jsem z ní vystřelil za celou dobu. :wink:
Jsem si kdysi myslel, že mě to s ní bude bavit víc. :oops:
No ono baví furt, ale na tu střelnici se mi nechce. :wink:
MajkV

Příspěvek od MajkV » 28 čer 2007 16:18

Ahoj, nedokazal by mi nekdo poradit, kde si v Praze nechat opravit Crosmanna ?
(pozn.: nevhodne stourani:-)
eM

Příspěvek od eM » 28 čer 2007 16:34

Neviete kedy dorazia tie slavie 634 s 11mm rybinou do obchodov???
Chystam sa kupit si slaviu niekedy v strede leta tak by som rad mal s novou....
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 28 čer 2007 16:40

Já bych řek že už tam jsou, pochybuju, že by měl nějaký obchod zásoby ještě z loňska. Tak dlouho skladovat si dneska nikdo nemůže dovolit.
Ale chce to se zeptat v konkrétní prodejně.
Barys

l

Příspěvek od Barys » 28 čer 2007 21:40

Ještě před 14 dny měli v Opletalce 634 s 12 rybinou.
Neznalek

Dotaz zda QB78, S634 nebo S631

Příspěvek od Neznalek » 29 čer 2007 08:17

Precetl jsem za posledni tyden skoro vse zde a stejne nejsem chytrejsi, proto tento jiz mnohokrat se opakujizi dotaz co koupit.
1) QB 78 (.22) (je ted se slevou za 2250,- jinak myslim ze lepsi by byla .177), na CO2 jsem jiz koupil Baikal MP-454, takze je stejne doma mit musim bombicky, ale flintu chci predevsim na strileni s detmi a treba bych se casem (za nekolik let) zapojil se do online souteze) Navic se mi libi vzhledem a konstrukci asi nejvic, jeste k tomu jsem pseudo kutil sice v garazi nemam soustruh ale jinak skoro vse a co nemam v garazi mam v praci. Za ty prachy ikdyz to znicim nebudu tak nastvanej.
2) S634 .22 za cenu 3250Kc, opet veti raze - bydlim na vesnici a potreba obcas picnou nejakeho potkana se muze hodit kor, kdyz jsem pidlovokej tak at to ma rychleji zasebou.
3) Klsika S631 to je za cca. 2850Kc jedina ze ktere jsem kdyzi strilel ale je to tak 20let тому на зад, raze samozrejem .177 - ta by asi byla nejvhodnejsi pro me a pro deti
Puskohled je jasny Delta co doporucuje Kubajz tam neni podle me co resit za ty penize.
Asi tusim ze mi asi neporadite. Predem dekuji a pokud jsem nekoho nastval za dalsi "trapny dotaz"tak se omlouvam
PetrikCZ

Příspěvek od PetrikCZ » 29 čer 2007 08:31

A co bazar ? Spousta lidí pořád koume, jek jde vlastně "jen o hračku" a jak do toho mají v plánu šťourat a nevim co...tak proč nekoupit bazarovku ? Slušná zachovalá S631 se dá koupit standardně za 1500,- (při štěstí i za litr - viz já ..a střílí úplně parádně). Nevim jestli máte obavy o kvalitu nebo vás to prostě nenapadlo, ale na tomhle primitivním "stroji" není nic, na co by bylo potřeba držet záruku, kdo to viděl zevnitř ví o čem mluvím :) .Když je náhodou něco tak špatně, že to nespraví šroubovák, tak není problém koupit díl a pořád jste při nejhorším na 3/4 ceny v obchodě :roll:

Dále bych doporučil nejprve střílet přes pevná mířidla, protože to je taky dostatečná zábava a pochybuju, že děti udrží tak přesnou ruku, aby pro ně měl puškohled smysl. nezapomeňte, že ty diskuze o puškohledech vedou lidi, co jsou na špici on-line soutěže... Až budete dávat (vy i děti) samé desítky na deset metrů, tak dokupte kvalitní puškohled. Pokud má puškohled plnit jen roli zkrášlení, aby to bylo jako ta snajpérka, tak stačí nějaký vietnamec za 300,- ;) (na kontrolu zásahů a na parádu)
Slávia 631 (diopter Aeron) + TAU 7 + Vostok ИЖ-38 + Lov 21
Odpovědět