Glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Arnie

Příspěvek od Arnie » 10 čer 2007 20:18

epetr2008 píše:Otázka:
Čím levným a běžně sehnatelným krmit Glocka 17" aby to trochu přesně lítalo?
Řekněme v ceně do 4kč za ránu.
A jakou gramáž doporučujete?
Vyzkousej ?6,15?g magtechy - mely by bejt vhodny dle toho testu co jsem nekam na tohle forum postnul. Pak poreferuj ostatnim. Ja se chystam je koupit a otestovat, ale jak se znam tak pujdu strilet nejdriv za mesic :roll:

epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 10 čer 2007 22:42

Já je sehnal za 8korun rána :? :? :?

Takovej luxus si můžu dovolit občas, když si chci udělat rados.
jspalek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jspalek » 13 čer 2007 14:07

Chci se zeptat znalců v problematice glocků....dnes jsem držel v pazouře G17C, tedy standart v 9mm s kompenzátorem a stavitelnými mířidly. Nemá někdo z Vás zkušenosti s kompenzátorem zdvihu na glocku? Slyšel sem - což se mi zdá jako hloupost, že při výstřelu jde něco málo splodin do obličeje...
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 13 čer 2007 14:09

jspalek: nejedna se o kompenzator, ale o port. Jeho funkcnost s tovarnim FMJ je nulova. Z toho vyplyva, ze je naprosto k nicemu. Akorat splodiny zasiraji mouchu a mohou obtezovat i v obliceji (priklad strelba od pasu).
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 13 čer 2007 14:27

Na to aby port fungoval bys musel udělat náboje s lehkou střelou a velkou navážoku prachu, aby vzniklo dostatečně velký množství plynů, aby ten port alespoň "jakž takž" fungoval. Ale u ráže 9 Luger to asi opravdu smysl nemá.
Arnie

Příspěvek od Arnie » 13 čer 2007 15:02

Porty na 9L se mi taky zdaj nesmyslny. No a originalni stavitelny hledi Glock ... :roll: Pokud budu menit miridla, nebo treba stojinu spouste, tak to rozhodne nebude original Glock.
Michal Hauner

Střelivo

Příspěvek od Michal Hauner » 15 čer 2007 09:12

Arnie píše:
epetr2008 píše:Otázka:
Čím levným a běžně sehnatelným krmit Glocka 17" aby to trochu přesně lítalo?
Řekněme v ceně do 4kč za ránu.
A jakou gramáž doporučujete?
Vyzkousej ?6,15?g magtechy - mely by bejt vhodny dle toho testu co jsem nekam na tohle forum postnul. Pak poreferuj ostatnim. Ja se chystam je koupit a otestovat, ale jak se znam tak pujdu strilet nejdriv za mesic :roll:
Ahoj dobré střelivo je Sellier Bellot 9mm Luger TRAINING pomosazené FMJ 7,5g, stojí 200 kč-50ks, nebo 900 kč 250ks.Střílím je a jsou v pohodě. :wink:
cmk
Odborník na zbraně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cmk » 15 čer 2007 10:22

Michal Hauner - tohle strelivo je rekl bych "rozporuplne", znam i dalsi lidi, co jej strili bez problemu, znam ale i lidi, co to honem rychle prodali...
Fora jsou toho pomerne plny :-(
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 15 čer 2007 10:51

Možná se mi to zdá, ale jako by mi z SBček lítalo něco do obličeje :(
A člověka to svádí při střelbě zavírat oči :evil:

Na druhou stranu jsem měl nedávno jinou várku a ta to snad tolik nedělala.
j.v.h.

Re: Střelivo

Příspěvek od j.v.h. » 15 čer 2007 13:26

Michal Hauner píše: ...dobré střelivo je Sellier Bellot 9mm Luger TRAINING pomosazené FMJ 7,5g, stojí 200 kč-50ks, nebo 900 kč 250ks.Střílím je a jsou v pohodě ...
Bohužel jsem s ním udělal dost špatnou zkušenost (více než 50% FTF, těsně před tím, ani hned potom s jinými typy střeliva - MagTech, SB Police, SB subsonic - žádný problém). Nevím, možná jsem měl jen smůlu na krabičku, ale znovu to zkoušet již nebudu.
dafoca

Příspěvek od dafoca » 15 čer 2007 17:28

S474N píše:jspalek: nejedna se o kompenzator, ale o port. Jeho funkcnost s tovarnim FMJ je nulova. Z toho vyplyva, ze je naprosto k nicemu. Akorat splodiny zasiraji mouchu a mohou obtezovat i v obliceji (priklad strelba od pasu).
zdar,
miluju jidi, kteří svůj názor jasně položí stylem, že už přes něj nejede vlak, navíc píšou hlouposti. Můžeš tomu říkat port, magna-port nebo kompenzátor, faktem je, že záměrem je kompenzovat, čili doslova vynahradit, v tomto případě zdvih zbraně po výstřelu. Míra jeho funkčnosti s některým nábojem logicky nemůže být nulová, princip výstřelu je snad vždycky stejný, ne?? U cvičného náboje s pružinkou místo zápalky rád uznám nefunkčnost tohoto KOMPENZÁTORU. A že to zasírá mušku, to je problém, který mě opravdu moc pálí, taková zasraná muška v kritické situaci udělá své! CHA!! Ale jsem přístupný debatě, můžeš mě opravit, ale nejdřív si z něčeho takového zastřílej, pak se na to pořádně podívej, pak si o tom ještě něco přečti a pak proboha poučuj. A nádavkem procvičuj střelbu od pasu, doporučuju vinnetoua-kapitola o kolenní střelbě, to je něco podobného.Zabanujte mě za trest, tečou mi z toho nervy!!!

TO JSPALEK: na akci jsem odpálil 50 ran pravděpodobně z typu, který zmiňuješ (delší hlaveň, stavitelné mířidla, KOMPENZÁTOR). Opravdu to stříkalo do očí tak, že jsem pak z brýlí čistil připečené černé tečky. A kromě jiného ta zbraň stála za pytel, snad to bylo špatnou údržbou, s továrními sb dvě zaseknuté hilzny, a hlavně záhada, když byl závěr v zadní úvrati a zarazil jsem tam plný zásobník, závěr sjel dopředu, jako bych zmáčkl tlačítko záchytu. Taková míra automatizace tu u pistolí opravdu ještě nebyla.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 15 čer 2007 17:37

dafoca píše:... a hlavně záhada, když byl závěr v zadní úvrati a zarazil jsem tam plný zásobník, závěr sjel dopředu, jako bych zmáčkl tlačítko záchytu. Taková míra automatizace tu u pistolí opravdu ještě nebyla.
To se mi kdysi stalo na střelnici v Brně a to opakovaně.
Byla to erární pistole a měla toho už zjevně hoooodně nachozeno.
Takže trochu větší ,,otřes" a závěr jel sám dopředu :lol: :lol:

Možná jsi na ní byl jen trochu ,,hrubější" :lol:

Když jsme u toho, mohla by to být poměrně příjemná featura.
Stačilo by na zásobník přidělat něco, co by při zasunutí zásobníku závěr spustilo :)

PS: Běda jak si to někdo teď patentuje :lol:
BTW: Šlo by to dát třeba na Glocka :D pár lidí si stěžuje že páčka záchytu závěru je špatně dostupná, třeba by to takhle zvládli lépe :D
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 15 čer 2007 17:42

dafoca: A zase tady máme dalšího teoretika.....

To co má Gčko je opravdu port, protože jsou to díry do laufu přímo do vývrtu. Kdyby to byl kompenzátor tak je našroubovanej na hlaveň a má x komor a neomezuje pouze zdvih, ale i zpětný ráz.

Co se týče vypuštění závěru při razantním doražení zásobníku - některý zbraně to dělají, nevím jestli u Glocka je to záměr konstruktéra, ale tuším že u K100 (doufám že nekecám) to záměr je.
dafoca

Příspěvek od dafoca » 15 čer 2007 17:48

odhalil jsi mě :O) ale aspoň tu teórii nečerpám z airsoftu. uznávám, že to je port, ale neuznám nefunkčnost s továrními sb. Nikdy neodvolám :roll:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 15 čer 2007 17:56

máš představu jak fungují kompenzátory? Víš jaký laborace dělají lidi kteří střílí v Openu? Víš proč je v Openu omezena minimální hmotnost střely?

Pokud ano tak Ti musí být jasný že s vlašimskýma nábojema 9 Luger kompíky fungujou žalostně a co se týče portů tak to je ještě horší. Účinnost nebude samozřejmě nulová, ale spíš zanedbatelná (když už jsme u toho slovíčkaření)
Odpovědět