Glock

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
j.v.h.

Příspěvek od j.v.h. » 01 čer 2007 08:23

S474N píše:j.v.h.: bylo to nekde u nas na foru, ale zkousel jsem to hledat a nemuzu to najit.
Díky, něco jsem už našel na netu (google: shooting limp wrist), je tam toho docela dost, tak alespoň jeden odkaz se základními informacemi:
http://www.ktrange.com/articles/a8/a8.html

S474N
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S474N » 01 čer 2007 08:30

j.v.h.: BINGO, to je presne vono !!!
| [url=http://www.MujGLOCK.com]MujGLOCK[/url] | - < [url=http://forum.mujglock.com]Forum[/url] > < [url=http://foto.mujglock.com]Fotogalerie[/url] >

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku."
THE-SAD-MAN

Příspěvek od THE-SAD-MAN » 09 čer 2007 10:47

Abych na tebe neposlal Glockmilice za nedodržování délky modlitby a prováděcího ceremoniálu.
Délka modlitby. 15 min. a déle.
Provedení: Olizování jazykem namočeným ve svěceném oleji. :D
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 09 čer 2007 17:18

helou ,můžu střílet s Glocka přebíjený náboje se střelou potáhlou teflonem?? Nestane se nic hlavni ? někde v manuálu píšou že jen tovární střelivo :(
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 čer 2007 17:47

Golfíku, já bych tam raději nic jiného než pořádně oplášťované střely nedával. Jen Čert (Satan?) ví ja se to bude stírat a zasírat vývrt.

A je fakt že fest drhnout hlaveň dráťákem u G mě ,,bolí".
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 09 čer 2007 18:20, celkem upraveno 2 x.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 09 čer 2007 17:48

Otázka:

Čím levným a běžně sehnatelným krmit Glocka 17" aby to trochu přesně lítalo?

Řekněme v ceně do 4kč za ránu.

A jakou gramáž doporučujete?
PB
Odborník na zbraně

Příspěvek od PB » 09 čer 2007 18:00

co se tyka prebijenek tak mam pouze jeden problem a to ze jsou tercove laborace takze pokud nezabetonujes zapesti tak obcas nenatahnou zaver ale pokud prebijenky dela dobrej clovek ktery tomu rozumi nevidim duvod proc je nestrilet :wink:
CZ 85 COMBAT, SUHL 150+BSA 4-16x40 AO, PM Makarov, GLOCK 17, MOSIN 1891/30 Iževsk 1927, TOZ 35, ZKM 456,
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 10 čer 2007 09:55

já to zkusím a uvidí se (jsou dělaný s láskou a z Berety jsem střílel dá se říct jednou dírou )
Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?

[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 10 čer 2007 10:02

golfkiller píše:helou ,můžu střílet s Glocka přebíjený náboje se střelou potáhlou teflonem?? Nestane se nic hlavni ? někde v manuálu píšou že jen tovární střelivo :(
Samozřejmě že se hlavni nic nestane. Pokud bude olovo měkký tak se ti mázne do vývrtu, ale to by se stalo i u klasické drážkované hlavně a vydrbat to kartáčkem (doporučuju Clean-bore) není žádnej problém....
Vůbec se toho nemusíš bát. Jen je potřeba po střelbě olovem vypucovat lauf dříve než hlavní proženeš plášťovanou kouli. Potom to čištění je obtížnější.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 10 čer 2007 12:02

Jo a protože je to tak v pořádku, tak proto výrobce říká že ztrácíte při střelbě bezplášťovou olověnou střelou záruku 8)

Nevím, jste si jistí že Gaston to tak chtěl ??? :lol:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 10 čer 2007 12:23

Mě Gaston nezajímá, spousta lidí s tím střílí olovem a nemají problémy, proto nevidím důvod proč by měla padat záruka. Navíc když se to vypucuje tak to nikdo nepozná.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 10 čer 2007 12:27

Prý proto, že drážky jsou speciálně tvarované.

Z literatury: ,,Kvůli specifickému tvaru vývrtu GLOCKů by střelci neměli používat olověné střely, protože zbytky olova se usazují ve vývrtu, snižují jeho průměr a tím se zvyšuje tlak v hlavni při výstřelu. To může vyústit v poškození komory"

Dál tam píšou, že v takovém případě může dojít k roztržení nábojnice, vyražení zásobníku a následnému zničení rámu zbraně, případně poranění střelce :)

No ale jestli trpíš chronickou mnohoprstostí, tj: máš 11 prstů ........ :D

Říkáš, že tě to co říká výrobce nezajímá.

To je sicě pěkné, ale je to asi něco jako kdybys přebíjel náboje a dával tam 2x tak silný prach a dávku než je maximální dovolená laborace a říkal, že tě nezajímá co říká výrobce, že to Frantovi z Hejnic chodí :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) epetr2008 dne 10 čer 2007 12:43, celkem upraveno 1 x.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 10 čer 2007 12:41

Začíná se stávat pravidlem, že v "odborné" literatuře po vystřílení 50 testovacích ran mají pocit že mají patent na rozum a myslí si že jejich závěry jsou správnější, než zkušenosti lidí co z nich mají nastříleno desetitisíce nábojů.

To že se do polygonu nesmí cpát olovo je mýtus kterej před lety rozmázla tuším Střelecká revue.

Co se týče přebíjení.... je to sice úsměvný, ale přebíjím náboje 40 SW a sypu tam o 20 procent vyšší navážku než je maximální povolená navážka k prachu BA9. Prostě mám nějakou zdechlou šarži prachu a při měření úsťové rychlosti jsem zjistil, že prostě musím sypat víc. Tudíž hodnoty v tabulkách jsou pouze informativní.....

Je sice pěkný že máš nastudováno spoustu věcí z odborné literatury teoreticky, ale praktický zkušenosti se občas poněkud liší.
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 10 čer 2007 12:49

No možná to je generační problém.
Tj. třeba u lidí do 35 a od 35.

Dřív si každý musel udělat hromadu věcí, protože jinak byl nahranej a na ,,papírové" údaje se moc nehrálo. Spíše na zkušenosti.
A když se ti to náhodou ,,po" tak jsi měl vztek.

Mladší generace podobný problém řešit nemusí.
Všeho je dostatek - naopak přebytek.
A je snazší něco koupit než si udělat sám.
Proto se spíš hraje na ,,papírové" údaje než na zkušenosti.
A když se zrovna něco ,,po" tak máš vztek :)

Já si třeba nedokážu představit, že bych přebíjel prachem nevalné kvality.Prostě pokud by nechodil jak by měl, tak bych raději koupil nový než riskoval poškození zbraně vyšší než doporučenou laborací.

A s těma přebíjenkama je to asi stejný.
Takže se zřejmě neshodnem a je na každém, ať si vybere jakou cestou půjde :)

Každopádně respektuji tvoje zkušenosti které se nenabývají ze dne na den. A také tvojí odvahu s laborací prachu. Já bych se bál o zbraň. Kor o Glocka.
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 10 čer 2007 13:02

Generační problém to nebude, 35 mě ještě zdaleka není :D

O jakým prachu nevalné kvality mluvíš? Přebíjíš?
Je to naprosto normální že vlastnosti prachů se liší šarže od šarže, někdy jsou výkyvy menší, někdy větší. Pokud by ses chtěl řídit jen podle tabulek tak si náboje podle svých představ neuděláš. Navíc já žádný poškození zbraně neriskuju, když přebíjím tak začnu asi na 3/4 maximální navážky a změřím to na hradlech a pak postupně zvyšuju navážku až se dostanu na požadovanou hodnotu rychlosti. Ke všem mým laboracím jsem došel díky mnou naměřeným hodnotám úsťové rychlosti, rozhodně to není o tom že si řeknu "tak teď třeba nasypu o grain prachu víc"

Je to o tom že údaje v odborné literatuře nemusí být vždy pravdivé a já osobně věřím více tomu co si sám změřím a co mám odzkoušeno, než tomu co napíše nějakej pisálek o jehož odborných znalostech nevím vůbec nic.

Je to jen o tom zbavit se předposranosti a věřit sám sobě....
Odpovědět