TT-33 Tokarev na obranu? (pistole)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Znovu opakuji, náboj je v zásadě velmi dobrý, záleží na použité střele. Dovedu si velmi dobře představit i krátkou a lehkou karabinu. Troufám si říci, že by to byl dobrý ekvivalent k US M 1 Carb. Rozhodně vhodnější, než různé krátké pušky na 9 mm Luger / viz Ruger a pod. /. Dejte na má slova, ten náboj čeká na znovuobjevení.
epetr2008
Teť tě absolutně nechytám,pokud vím tak se bavíme o pistoli TT33,tak nechápu odkazy na pušku ???a samopal???jinak místo thompsnu bych raději vzal špagina ale je to těžká kráva.
Teť tě absolutně nechytám,pokud vím tak se bavíme o pistoli TT33,tak nechápu odkazy na pušku ???a samopal???jinak místo thompsnu bych raději vzal špagina ale je to těžká kráva.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
2 edelweiss
Původní autor se ptal jestli se dá starý dobrý Tokarjev použít na obranu.
Navíc u pušky to dává smysl taková otázka, jestli by jí mohl mít třeba na třídu E a také se dá sehnat za 4ku.
Původní autor se ptal jestli se dá starý dobrý Tokarjev použít na obranu.
U pistole by se asi neptal neDá se použít starý dobrý Tokarev jako obranná zbraň? Velmi mě totiž zaujala jeho nízká cena.

Navíc u pušky to dává smysl taková otázka, jestli by jí mohl mít třeba na třídu E a také se dá sehnat za 4ku.
-
To vito: Taky si dovedu představit lehkou karabinu na tento náboj, jestli to ale nebude tím, že už něco takového dávno existuje, myslím Mauser C96 s pažbou, pravda je ''jen'' v ráži 7,63x25 (náboj tokarev má jen větší laboraci, jinak je totožný).
V současné době zrovna tuto zbraň usilovně sháním, ale moc se mi zatím nedaří
.
V současné době zrovna tuto zbraň usilovně sháním, ale moc se mi zatím nedaří

Re.:
ostrostrelec: A máš na mysli normální C 96 s pouzdrem jako nástavná pažba nebo originální karabinu na základě C 96 s pevnou pažbou a předpažbím? Pokud máš na mysli tu druhou variantu, tak s tou lovil Ferdinand d Este a myslím si, že tu budeš jen těžko shánět. Je ale překrásná. Admine, sorry za OT, když tak mě vymaž. 

-
Re.:
Jo jo, máš pravdu. Mám sice tendenci napsat, že ji používal " také ", abych si nezkazil reputaci, ale nenapíšu. Máš pravdu. 

- baretta@pobox.sk
našiel som fotku
minule som hovoril o tom zazracnom rozptyle TT33 rok vyroby bol bud 1943, alebo 1944, alebo 1945, už neviem. - bola požičaná
horny rozptyl ma od jedneho kraja po druhy 105 a ten spodny 110mm.
Dost ma prekvapilo posunutie zasahov, po prechyteni - skratka som chitil s lavou rukou asi o 10- 20mm nišie.
http://img233.imageshack.us/my.php?imag ... 062tb0.jpg
horny rozptyl ma od jedneho kraja po druhy 105 a ten spodny 110mm.
Dost ma prekvapilo posunutie zasahov, po prechyteni - skratka som chitil s lavou rukou asi o 10- 20mm nišie.
http://img233.imageshack.us/my.php?imag ... 062tb0.jpg
- baretta@pobox.sk
baretta@pobox.sk na 25m to není zázrak mně to sází do 6cm 

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.