No, uplynulo více jak 24 hod. od mého posledního příspěvku, tak si troufnu ještě něco napsat.
K moderátorovi:
......."Uživatel nesmí mít dva po sobě jdoucí přispěvky během 24h.."
Omlouvám se, že to nevím. Ale nějak mi to nejde na rozum, proč tomu tak je! Ale v současné době nehodlám o tom polemizovat.
K Igorkovi:
Akceptuji sice Vaše "nápady a názory", ale opravdu jsem se tak dlouho nepobavil. Asi nevíte, že se předovky taky střílí závodně, kde máte stanovený počet ran a taky, a to zdůrazňuji, časový limit. Měnit po každé ráně piston v závitu - raději se nevyjadřuji, aby jste se nepohoršil. Když se střílí např. disciplína Whitworth, to je 1 + 13 ran na 100 metrů vleže, tak poslední ránu dávám cca 90 až 60 vteřin před koncem limitu 30 minut. A to nesmím mít selhač nebo jakoukoliv závadu. Další komentář netřeba!!!!!, že?
Pořídit nový kohout a použití jakýchkoliv jiných zápalek, které by jste musel do něčeho vložit - jako ateista říkám Bůh s Vámi, až to budete dolovat ven. Všechno se tak natemuje na stěny, že by jste se z toho po....
Ti, co vymýšleli perkusní zámek, jej dotáhli k dokonalosti na tehdejší dobu a drtivá většina střelců z předovek jeho konstrukci a způsob používání přijala a akceptuje. Protože jim zbraně této doby a vše, co s tím souvisí, něco říkají.
Vaše vyjádření, že piston je jenom šroubek? Teda fakt dobrý!!!!!! Pane, je to jedna z nejvíce namáhaných součástí perkusní zbraně. Mechanicky i tepelně!!!!! A proto, na rozdíl od "jenom šroubku" vyžaduje svoje specifika. Materiál, způsob opracování, rozměry, tolerance, kalení, popouštění atd.
V každém případě ale díky, pane Igorku, za Vaše příspěvky. Jak už jsem zmínil na začátku, dlouho jsem se tak nepobavil. Zvláště pak v dnešní hnusné době covidové.
Šakal
2x vícemistr světa, 2x mistr Evropy, 63x mistr republiky, 77x mistr České střelecké ligy - to vše ve sportovní střelbě z předovek, z 80% PERKUSNÍCH.
pane Balák:
zavazna-pravidla-pro-u-ivatele-diskusni ... t1381.html
Pravidla jsou zavazna a jejich neznalost nikoho neomlouva.
Napomenutí Adminem, nebo Moderátorem nekomentujte !
poruseni-pravidel-ud-leni-banu-t10073.html
Napadani vedeni fora tj. moderatoru a adminu jakymkoliv zpusobem, verejne nebo prez SZ okamzity trvaly BAN.