vanda290 píše: ↑25 zář 2020 12:33
To víš, že nemám odzkoušeno všechno, ale napravím to a dám vědět.
Ahoj, nějaké novinky?
U mě asi tak:
Vlastním BSA Buccaneer SE Black 4,5 mm. Tovární nastavení je na cca 210-215 m/s. Výrobce na svých stránkách uvádí k této rychlosti (209 m/s) výkon 16 J:
https://www.bsaguns.co.uk/air-rifles/pc ... gun-stocks
To, ale neodpovídá skutečnosti. Těch 210-215 m/s je s použitím JSB Exact 4,52 mm a tam zdaleka není výkon 16 J. Proč to tak výrobce uvádí netuším, předpokládám, že s těžšími diabolkami rychlost klesne a ten výkon také na 16 J nedosáhne (třeba se mýlím, vyzkoušené to nemám). Netušíte někdo, v čem je ten zakopaný pes?
No, v každém případě mi to nedalo a zkusil jsem objednat sadu dílů pro výkon 20 J (transferport + bicí pružina). Port má větší otvor a pružina ze stejného drátu má větší stoupání. A světe div se, ono to s Exacty lítá 230-235 m/s. Jen ta spotřeba vzduchu bude větší. Zatím tedy nemám vyzkoušeno, ale počítám, že na 95 ran podle výrobce se asi nedostanu. Ještě nutno podotknout, že mám nainstalovaný regulátor Altaros s výstupním tlakem nastaveným na 100 barů.
Jinak to lítá docela přesně, žádné úlety se nekonají a používám klasiku JSB Exact 4,52 mm. Spoušť není sportovní, ale je velice příjemná a neutrhnu jí. Jen ta druhá fáze je trochu delší, ale dá se na to docela dobře zvyknout. Zatím mám vyzkoušeno na 15 m (dál teď nemám možnost zkoušet), 10 ran v sedě s oporou, ruce volšový a srdce jako zvon

, asi tak...