Jiřin píše:
Dira nad ventilem ma prumer cca 5mm.
Mezi ventilem a hlavni je mosazny valecek a v nem ma kanal prumer 2,8mm.
Privod vzduchu do hlavne ma prumer 4mm.
Komora, do ktere se zasouva diabolka ma prumer 5mm.
Problem rozsypaneho caje je zpusoben prilis velkou dirou pro vstup vzduchu. Pri zasouvani diabolky do hlavne spadne jeji hlavicka do tohoto otvoru a nasledne se zdeformuje. Takze kam to pak po vystrelu odleti se uz odhadnout neda.
Nastesti se tento problem resi jednoduse. Prevrta se vstupni komora, vlozi se nove futro, misto otvoru s velkym prumerem pro vstup vzduchu se profrezuje kratka uzka drazka a je vymalovano.
Po teto banalni uprave funguje tak jak ma.
Jinak zpracovani je na slusne urovni a za sebe muzu rict, ze se me to za ty prachy zda byt OK.
Jelikož jsem taky šťastným? majitelem jednoho kousku Bukanýra v .177, tak bohužel musím potvrdit to co psal Jiřin.
Zkoumal jsem zásobník, a ten je podle mě v pořádku, diabolky nijak nedeformuje. Diabolky je potřeba do něj volně vložit, případně před pootočením a nabíjením další lehce zahýbat rotačním zásobníkem - diabolka si sedne do lůžka.
Pokud se nabíjí ze zásobníku s puškou ve svislé poloze ústím směrem k zemi, diabolky jdou do hlavně volně a přesnost je OK. Taktéž když se nabíjí jednotlivě, tam musím mít hlaveň k zemi aby diabolka zapadla do hlavně.
Jaký průměr jsi udělal v tom futru pro vedení diabolky? Jestli to chápu, tak místo dírky jsi potom konec futra profrézoval?