Jestli chceš mít flintu na první dobrou, domluv se se Strixem a pošli mu peníze. On ti ji zprovozní na pohodu a pošle domů. Já to tak udělal a no problem.
Pavel umí

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Vertikální odchylka byla způsobena zdeformovaným plechem "alutuningu" V-mach kitu. Po jeho vyjmutí už to zase lítá jak má. Pružina i těsnění vypadá po cca 4000 výstřelech v pohodě. Po vyjmutí alutuningu jsem nezaznamenal vyšší hlučnost ani kopanec při výstřelu.
To máš úplně pravdu, mě to v tu chvíli nedošlo
Já mám Valiant Themys HFT na HW 77 K. Protože je to stejné železo jako na HW 97, tak je snad přenositelná i zkušenost: Valiant je docela dlouhý (36 cm bez sluneční clony) a také je ho třeba dát na zbrani poněkud více dopředu než jiné puškohledy, protože má nadstandardně dlouhý oční reliéf (100 - 110 mm). I bez sl. clony mně tak zasahuje cca do poloviny nabíjecí komory. Když tam dám sl. clonu, tak jsem prakticky na konci dřeva. Diabolky se i tak dají do hlavně zasunout, chce to ale trochu cviku. Nabíjení bez sl. clony a s ní je stejně obtížné, ale opravdu se to dá po několika pokusech zvládat celkem dobře. Nejobtížnější nabíjení je v případě, že nepoužiješ sl. clonu a na objímku objektivu nasuneš krytku. Ta ještě výrazně zmenší prostor pro prsty při nabíjení. Jak to vypadá na HW 77, je vidět na fotkách, co jsem dal na svůj web SEM, resp. SEM.zizi33 píše: ↑06 lis 2019 10:20Optiku jsem vzal obyčejnou základní Valiant Lynx 3-9x40 na doporučení prodejce. Zatím bezproblémově funguje. Časem půjde pryč, ale potřeboval jsem si v praxi ujasnit, jakou optiku vlastně chci. Ten HFT kříž u Valiantu je zajímavý nicméně Themys 4-12x40 už je dost dlouhý a zasahuje do otvoru pro nabíjení. Prý se s ním nabíjení dá nějak kulturně zvládnout. Pokud jej někdo na HW97 má, přivítal bych zkušenost.