Příspěvek
od greywolf » 11 srp 2019 19:33
Ahoj Rolfe: Díky za postřehy, v těch tabulkách pro konkrétní druh pistoloveho náboje a střely jsem našel asi tři druhy Lovexu, který dosahovaly tlaků kolem 13-15 tisíc psi..Ústova rychlost něco přes 200 m/s..gramáž střely už přesně nevím..Ale gramáž nitro prachu se pohybovala kolem 0, 10 gramu, což je téměř nic proti laboracim s BP..takže by mě čistě teoreticky zajímalo, co by se stalo..ad příklad 1: deringer GG, délka hlavní 3" ráže .45, střela REAL 250gr..navážka 1g Vesuvit jako první na dno, pak vhodné? nitro popsané výše, max 0,1 gramu a střela.
ad příklad 2. In line puška Ardesa. 50, střela 350gr..opět jako první Vesuvit 2,5 gramu , navrch 0,15 vhodný? bezdymny a střela..
Tak páni, kdo z vás je nejlepší fyzik a asi i chemik, no a zkusí popsat průběh výstřelu u obou příkladů..Nebo je zde někdo, kdo se vydal cestou neproslapanou a riskoval prsty a úsměv? ..Tu inlajnku jsem tam dal především z důvodu uložení kanálku pistonu v ose z hlavní, kde budou tlaky na zapalku a závěr nejspíš větší, než u GG deringeru, i když si myslím že kohout u GG se možná vrátí do pohotovostní polohy..
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill