Jak tak koukám na ty obrázky všude vychvalovaného puškohledu
Optisan Cobra 3-9x42 AO, něco mi tam nesedí! Ve specifikaci se píše, že stupnice paralaxy začíná na 10YDS, ale na obrázcích je na dorazu všude první ryska 20YDS.
PROVĚŘTE SI RADĚJI OSOBNĚ CO JE SKUTEČNOST !!
Podobná lotrovina se mi totiž už stala asi před 2 roky s krásným a levným
Nikko Stirling 4-12x50AO – Mountmaster. Tam také dokonce i
na stránkách výrobce psali - 10YDS, ale skutečnost byla jiná - dokonce jasně vyznačena
na první rysce 15YDS ! Otočit za roh to nešlo – bylo to dorazu! Takže není vždy dáno co je psáno – prodejci lžou jako ČT-1 o migrantech. A ti milí Číňánci si z nás snad už dělají prdel, když si technické změny klidně dělají jak je napadne.
ALE DÍKY JIM ZA TY LEVNÉ ŠMEJDY ! … Tedy pokud fungují !!
Ovšem vzduchovkáře to pěkně naštve, když chce střílet doma na dvorečku i na 10m, ale obraz je rozmazaný – nezaostřitelný!!!
No a pak jsem po 25 ranách ještě s hrůzou zjistil, že na mé
GAMO Shadow DX cal.5,5mm 16J to nějak nejde a nejde vůbec nastřelit. Ač se pan prodejce před prodejem dušoval, že na Gamovku … „Ano!“, tak po každých 5-ti dalších ranách nastalo další a další nekonečné štelování! Prostě to lítalo pokaždé o 5 až 10 cm někam jinam...
A ani na mé staré flintě SLAVIA 630 mi to neudrželo nástřel … !
Takže ono staré úsloví: „
KDO LEVNĚ KUPUJE – DVAKRÁT KUPUJE!“ … už dávno neplatí!! S těmi čínskými šmejdy jsem musel postupně vyzkoušet a reklamovat ještě 5 dalších typů optiky, než jsem se dostal k poněkud dražší řadě
Discovery HD 5-25x50 SFIR SFP. Po nejméně 500 ranách to stále drží.
Jakou má Discovery HD odolnost vůči zpětným rázům jsem nikde nezjistil, ale u podobné o něco dražší řady
Discovery ED se píše Shock-Proof: 1500 G !
Ovšem nejásejte, i ten Discovery do ČR dovezený jsem si musel sám doladit - seřídit zaostřování od 150m po nekonečno. Servisy záruční ani pozáruční prostě neexistují, a při reklamaci vám pošlou vždy ještě něco horšího. Servisy záruční ani pozáruční prostě neexistují, a při reklamaci vám pošlou ještě něco horšího, … Naštěstí bylo možné jednoduše pootočit celou soustavou čoček objektivu a optiku doladit, aniž by unikla ochranná dusíková atmosféra. Také jsem musel ocejchovat a přelepit naprosto nesmyslnou stupnici paralaxy, která měla v rozsahu 10 až 50m větší než 10m.
Nyní je to však SUPER !!!