Vezmu to od zadu:
TO "Zander"
Měl jsem už několik pušek (od Hatsana, přes AA, FX, HW, Steyr a nějaké další) a NIKDY jsem neměl problémy povolit kartuši, až teď.
TO "Mini Me"
Ano ta videa (má tam ještě jedno) jsem viděl už dříve, a nejenom je - všem to šlo celkem snadno.
A i když nepotřebuji vyšroubovat čelo kartuše s manometrem, tak jsem to taky zkusil.
Světe div se - taky to nešlo, dokonce jsem ohnul tyč, kterou jsem tam strčil.
(Plná mosazná, myslím že to je osmička, neměřil jsem to. S ocelí bych to při použité síle asi "vyžvejkal".)
TO "JuroNR"
Tento posup funguje zpravidla na trubku a tenší stěny. Já ale potřebuji dostat katruš z bloku závěru.
Ovšem proč ne, zkusit to můžu. I když mám strach, že to vzteky spíš rozmlátím..
Pak by mě stejně čekalo ještě všrouroubování "zátky" s přepouštěcím ventilem z kartuše a tam to už tuplem není za co chytit.
TO "Alexxxus"
Otázka je, co myslíš tou svěrkou..
Já pracuji "hlavou" a k dílenskému vybavení přístup nemám.
Jsem rád, že jsem se dostal k ponku se svěrákem s normálními čelistmi. Kdyby jsem mohl sehnat přístup k svěráku s "vybranými čelistmi" tak kartuš oblepím páskou, upnu do čelistí a snad bych to povolil (možná), ale je to "vo hubu".
Závěr:
Ještě zkusím poklepání a pak na to kašlu.
Ta puška mě se..e od samého začátku, co jsem ji před vánocemi koupil.
Dyť jsem z ní díky neustálým problémům ještě ani pořádně nestřílel !!
To i Hatsan AT-44 byl snad lepší..
Nejdřív zprasená montáž (údajně) puška na 10m střílela 23cm doprava.
Pak si při výstřelu sem tam jakoby "uprdne" - znáte ten divný "prdlavý" zvuk, jako když v kartuši už není tlak a "prásknete s ní na "prázdno". Typoval bych to na nečistoty někde v přepouštěcím ústrojí. Výsledkem je, že diabolka jde v ten okamžik a pár cm dolů.
To mě přivedlo na nápad ji rozebrat - což jsou úkony běžné údržby (vyčistit, promazat, vyměnit těsnění) a při tom zrovna namontovat regulátor Huma Air, co se mi už dva týdny válí doma.
No a výsledkem je, že nějaké prase (mimo jiného - kdo ví, na co ještě příjdu) to při montáži tak zarvalo, že to nejde ani povolit. To jedoho opravdu nakrkne.
Představte si, že bych chtěl třeba vyměnit "O" kroužky v kartuši, což je docela běžná údržba!
Jednoduše nemám šanci!
Takže - Protože Gun.cz píše na svých stránkách - cituji:
"Jsme nadšení profesionálové - Smontujeme, naučíme, poradíme"
"Zajišťujeme záruční servis"
Tak jim to tam hodím, ať se ukážou.
A když ne tak ji budu tvrdě (opět) reklamovat, protože na co je mi PCP, kerá se chová divně, navíc u ní nejde provést ani běžná údržba.
A to všechno jenom proto, že někdo zprasil montáž (a bůh vi, co ještě)..